De dag van de tosai

De dag van de tosai

Vooraleer er iemand kwam, heb ik een showa voor mezelf gebowld. Het is een showa die wat op de achtergrond is gebleven, maar ik wou deze eventjes in de bowl bekijken.

Het is ook een showa die snel verkocht was en ondertussen nooit meer gebowld, maar nu kon ik het niet meer laten.Showa SH-V18-10218 is gespot door iemand die er toch verstand van heeft.

Prachtig toch als je deze even boven de waterlijn haalt of niet ? Het atarashi sumi siert de showa, gekocht door het oog van een kenner….nog eventjes en ze zal ook hier vertrekken.

Een hele troep vertrekt naar huis. De angst slaat me om het hart….ik heb bijna geen koi meer straks…mijn vijvers zijn leeg…ik moet nieuwe voorraad aankopen….

Eén van de problemen waar ik echter mee geconfronteerd zal worden is mijn kwaliteit in ere of in stand te houden. Dat zal nog niet zo eenvoudig zijn.

We zijn bijna waar we moeten zijn, maar nog niet helemaal. Het is op dit moment echter al een luxe en een genot om in de vijvers te kijken momenteel. Ik zal maar niet zeggen waarom, kom je er zelf maar van overtuigen.

Ik heb gisteren dan ook weer veel filmpjes gemaakt om jullie mee te laten genieten van de fijne dingen van het koihouden en te genieten van de prachtige koi.

Ingo had een zwak voor de zwarte vinnetjes, door ons de motoguru genoemd. Dit showaatje uit de opgroei 1811070 was één van de 13 overblijvertjes, maar ondertussen dus niet meer.

In dezelfde bowl zie je de kohaku van Maikel, die je hier wat beter ziet. Het is kohaku 1811047 die ook uit de opgroei kwam. Maar Maikel spotte toen nog een overblijvende sanke, en van het één kwam het ander.

Sanke 1811064 is zeker de moeite waard om verder te laten ontwikkelen. Ook deze sanke maakte deel uit van de opgroei die gisteren bijzonder veel succes oogsten. Daar was ik blij om…

Een tosai die ik wel 3 maal bowlde was de succesvolle koromo showa. 3 keer gefilmd, deze koromo 1811048. Een 2de maal met de toch wel interessante andere overblijvende showa 1811057 die tot mijn verbazing nog niet verkocht is.

Showa 1811057 is trouwens een showa die vermoedelijk vrouwelijk is, nog veel toekomst heeft, maar ik denk niet verkocht is wegens zijn onevenwichtig patroon. Iets teveel sumi aan één zijde, dit terwijl er nog sumi aan de andere kant te wachten staat, dus….maar let op de huidkwaliteit van dit beestje…

3de Keer goede keer, en Luc liet zich niet vermurwen. Ik neem ze allebei en daarmee vertrokken zowel de koromo showa als kohaku 1811050 naar betere oorden.

Eén van de uitblinkers van de tosai uit de opgroei was toch wel deze sanke 1811023. Hier zijn weinig woorden voor nodig en met die body, huidkwaliteit en grootte, zou ze best haar mannetje staan op de veiling van Momotaro, waar ze gegarandeerd hoge ogen zou gooien. En dan heb ik het nog niet over de intrensieke verkoopwaarde van een sanke via een veiling.

Ik heb de foto’s gezien waar deze sanke terechtkomt, en dat stemt me gelukkig. Het is in de veluwe, dus een heel eind hier vandaan, en ik heb foto’s gezien van het verblijf. Misschien krijg ik nog wel een update, want dit zou ik graag blijven volgen.

Als je dan bedenkt dat er nog 20 soortgelijke koi in de opgroei hun 2de seizoen zullen verderzetten, den kan ik alleen maar ontzettend benieuwd zijn naar het eindresultaat. Spannend en enorm curieus kijken wij er al naar uit.

Nu zijn bijna alle kleintjes aan de beurt geweest, maar nog niet allemaal. Matthijs kwam ook uit het verre Zwolle om zijn tosai op te halen. Zijn kohaku 1811069 is bijzonder zuiver, goede bouw en vooral top huidkwaliteit waar Matthijs zo kien op is.

Matthijs kwam ook juist op tijd om de kohaku mee uit te zoeken voor Johnny. Zoals beloofd zou ik een aantal koi in een bowl zetten en mocht Johnny er eentje uitkiezen als beloning voor zijn trouw en inzet. Wie goed doet, goed ontmoet zeg ik dan maar…

Ditmaal mocht er niemand helpen met het kiezen van één van deze kohaku. En zoals je kan zien heb ik er niet de slechtste kohaku ingezet. Voldoende keuze zou ik zeggen. Mattthijs moest er eventjes de koi uithalen die niet gekozen zouden worden.

Dit werd uiteindelijk zijn keuze en het is Johnny van harte gegund. Ik kreeg nadien nog een filmpje aan van zijn nieuwe verblijf en zoals je kan zien zwemt ze al gezond en wel mee…allemaal interkoi koi trouwens…

Johnny had zijn vrouw en kinderen meegebracht om de koi te kiezen. Dit ken ik al vanaf dat ze geboren zijn...ze hebben flink wat karakter zal ik maar zeggen en ze zouden graag foto's maken met mijn camera. En kinderen kan ik niets weigeren. De bijgevoegde foto's zijn dan ook gemaakt door de kinderen van Johnny, Justin en Naomi.

Tja, het wordt een flinke boterham vandaag, want we zijn nog niet aan het einde van het verhaal. De onvoorspelbare mooie asagi, je weet wel uit de serie van verleden jaar ging richting Antwerpen. Benny en Krista waren enorm in hun nopjes met deze 80 cm grote kolos. Je zou voor minder….

Hun vijver zit vol, dat is het probleem, maar ik heb gezegd dat ze nog altijd kunnen langskomen voor de gezelligheid.

Terwijl we toch bezig waren om enkele koi aan klanten te laten zien, was het een mooie gelegenheid om daar natuurlijk ook filmpjes van te maken. De genomineerden zijn:

De showa van Momotaro, nu 66 cm gemeten en heeft dringend behoeft om een goede vijver te vinden. Dat dit unicum nog geen plaats gevonden heeft stoot mij tegen de borst…zo mooi, zo toekomstvol…hij wil echt verder ontwikkelen maar dat is moeilijk bij Interkoi, ze krijgt niet de mogelijkheden die nodig zijn om goede resultaten te boeken. Zal ik ook haar moeten weggeven ?

Of misschien deze sanke. Kan deze je bekoren ? Mij wel hoor, het is puur genieten om deze in de bowl te bewonderen. Of deze showa van Momotaro de weelde van prachtige koi kan niet op….

Als je nu denkt dat ik alles al gehad heb, heb je het fout. Deze eyecatcher 1811008 spreekt boekdelen. Het is zonde dat we ze niet gemeten hebben, rats vergeten…

Alle aandacht tenslotte voor deze Takigawa Sanke. En ja, dit is de laatste die ik vandaag laat zien. Als je het eerste filmpje bekijk hoor je me zeggen tegen Ben dat we vandaag niet veel koi gaan bowlen…ik heb gelogen….mea culpa, mea culpa….

Meer afbeeldingen

De dag van de tosai: afbeelding 1
De dag van de tosai: afbeelding 2
De dag van de tosai: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240