Een aantal koi gaat weer naar huis

Een aantal koi gaat weer naar huis

Het was een dagje heerlijk weer. Dat schept plots een heel ander gevoel en de drang naar koi behaalt de overhand, dat voel je, dat ervaar je.

Ondanks het feit dat er nog veel koi moeten opgehaald worden, blijft het redelijk rustig aan het front. Nog 43 stuks is het verdict. Ik wil hier de mensen ook geen druk opleggen en forceren om de koi op te halen, dat vind ik niet prettig, maar een kleine druk vind ik toch op zijn plaats.

Ondertussen is hier alles goed geregeld wat betreft de opvang voor de koi en zijn de nodige plaatsen voorzien voor de nieuwe selecties.

Morgen vertrek ik naar Japan voor een 10-tal dagen, deze zijn zoals ik nu al zie serieus volzet, het zullen dus niet alleen spannende, maar ook inspannende dagen worden. Gelukkig ben ik geen watje en kan ik het tempo en het labeur nog goed de baas.

Ik duik wel in het onvoorziene. Er staan nieuwe uitdagingen te wachten. Dainichi Toyota heeft me gevraagd om zijn veiling te komen bezoeken, en die uitnodiging heb ik aangenomen.

Ik zal hier mijn voelhoorns eens uitsteken en kijken wat de pot schaft. Het Narita event is altijd een happening op zich en daarna volgt nog de veiling van Momotaro en het bezoek aan de kwekers die ik altijd op mijn lijst heb staan. Zoals altijd zal het improviseren worden.

Het was trouwens een geschikte dag gisteren om koi op te halen, wat prompt ook gebeurde. Enkele jumbo verlieten het nest en het inpakken van jumbo is geen sinecure.

Gelukkig had ik handige Harry aan mijn zijde die me een helpende hand toestak, zijn naam is niet Harry, maar Peterken. Het waren dan ook serieuze koi die opgehaald werden.

De verdienstelijke kohaku van Matsue, die dikwijls het mikpunt was van verbazing, maar oh zo opvallend in de vijver.

Je kan het niet eens zijn met zijn patroon, maar zijn huidkwaliteit, uitstraling en presence zijn top. Je leert van deze koi te houden, want haar gedrag is fantastisch. Ik weet niet welke naam Shauny haar zal geven, maar dat kom ik nog wel te weten. Zij geeft iedere koi een naam.

De neus van Takigawa kan cliniclown genoemd worden om voor de hand liggende reden, maar het is eigenlijk geen naam voor een koi…heerlijke kohaku die met de neus in de wind langzaam door de vijver klieft. Een koi zoals deze is een verademing in je vijver.

Een showa van Momotaro, robuust, zelden te vinden in deze kwaliteit gekoppeld aan grootte, gewoon genieten van een pracht showa die de vijver alle eer zal aandoen.

Ik ga haar missen zeg ik op het filmpje. Het is niet haar naam, maar het is wel een brok energie en spier vertegenwoordigt in een wit rode combinatie van schoonheid.

Ik had ze graag in een show ingezet, maar tijdens het transport had ze een kleine beschadiging opgelopen op de rug, een kwetsbare plek tijdens het transport van Japan naar hier. Het is gelukkig een technische beschadiging die vrij snel geneest, maar wel tijd nodig heeft om volledig weg te trekken.

Ik moest deze toch even meten en kwam op 82-83 cm. Het water begint wat op te warmen en dat voel je aan de koi. Je doet er niet mee wat je er mee doet als het water wat kouder is.

Als laatste werd één van mijn anciens ingepakt om te verhuizen naar de Veluwe. Ik ben blij dat deze oudgediende een plaats verworven heeft bij een, naar wat mijn gevoel zegt, liefdevolle vijver.

Nu moet ik eerlijkheidshalve ook toegeven dat ik ze sterk verbetert vond, en dat de showa er bijzonder goed, maar vooral sterk en stevig uitzag. Ook hier speelde de temperatuur een rol, want ik durfde ze niet te lang in de bowl te laten zonder begeleiding. Ze zou wel eens kunnen springen…

Ik ben bijzonder gelukkig met het segment van koi dat ik nu nog heb. Met voldoening kijk ik in mijn vijvers waar op dit moment hoogwaardige koi rondzwemmen. Het doel is bijna bereikt....

Terwijl ik weg ben zal Ben de honneurs waarnemen en zal hij ook jullie zaterdag ontvangen. Doe me één plezier en geef me even door wie zijn koi wil komen ophalen, zodat ik ben op de hoogte kan brengen van hoe of wat er moet gebeuren. Het is altijd plezierig om geen onverwachte toestanden mee te maken.

Ik hou jullie op de hoogte vanuit Japan….

Meer afbeeldingen

Een aantal koi gaat weer naar huis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240