De eerste ging naar huis

De eerste ging naar huis

Gisteren ging de eerste koi van de veiling voor onze 50ste huwelijksverjaardag naar huis. Vermoedelijk zullen de 2 volgende vandaag ook hun reis naar huis maken. Het is een genoegen om de koi te zien vertrekken, maar soms ook wat triestig om zulke geweldige koi zo goed als weg te geven.

Scheelt er iets aan de koi belevenis, ik vraag het mij af. Ik krijg de schwung niet in het koigebeuren. Ik probeer zoveel mogelijk creativiteit in de koihobby te leggen, maar ik krijg geen goed gevoel en het is bijzonder moeilijk om voldoende verkopen te realiseren om de schade te beperken.

Zouden we in een fase van ontkenning beland zijn ? Zou de impasse van het negatieve gevoel van de laatste jaren niet kunnen doorbroken worden ? We moeten het gaan zien, maar mijn gevoel geeft me een minder goede kijk op de toekomst. Of zou het aan mij liggen ? Wie weet, misschien moet ik mij herbronnen, maar eigenlijk doe ik dit al !

Wel zie ik dat er veel nieuwe inschrijvingen zijn voor de veilingsite.en dat is toch een teken aan de wand. Waar ik wel mee geconfronteerd wordt is dat afspraken niet nagekomen worden. Bij sommigen is het betalen van de koi via een aankoop op de veiling te veel gevraagd, dus ga ik daar strengere afspraken over maken.

Wie niet betaald binnen 10 dagen verliest onherroepelijk zijn recht op aankoop van de koi. Het zijn misschien onplezierige toepassingen, maar anders wordt het een soep, en kan ik niet adequaat alles opvolgen. Een koi die bij de eerste veiling aangekocht werd en niet betaald is deze sanke.

De sanke werd via de eerste veiling gepresenteerd en werd verkocht voor 275 euro, een meer dan ondankbare prijs, maar de koper heeft zich niet meer gemeld en niet betaald. Ik bied deze sanke dan opnieuw aan voor dezelfde prijs als de veilingprijs, dus wie interesse heeft mag me contacteren. Wat heb ik een hekel aan deze situaties ! 

Maar laat ons positief blijven en een filmpje laten zien van de showa die als eerste naar huis ging. In mijn ogen een bloedmooie showa die iedere cent meer dan waard is. Blijkbaar was vrouwlief blij met deze aankoop, want manlief had liever de andere showa van Hoshikin gehad, maar daar werd feller op geboden. Hij besloot toen maar om eieren voor zijn geld te kiezen en tevreden te zijn met deze showa. 

Er werd mij ook gevraagd een video te maken van een kindai showa van Dainichi die ik aankocht tijdens de veiling van Dainichi. Ik heb nu éénmaal een zwak voor kindai showa en kan daar eigenlijjk van genieten als ze voldoen natuurlijk. En dat doet deze kindai.

Ik zie hier een mooie positieve ontwikkeling in het sumi bij de kop die het totaalbeeld versterken in de goede zin. Bovendien ben ik geflatteerd door de fukurin in de schubben of de glans die via het uiteinde van de schubben wordt doorgegeven. Een bijzonder mooie huidkwaliteit is zijn eigenschap. Het zou wel eens een mooie koi kunnen worden, maar dat is mijn mening.

Om het nieuwsitem te vervolledigen laat ik je nog een filmpje zien van de Dainichi showa die aangekocht werden door Michael van Interkoi Germany. Voor informatie en prijzen moet je natuurlijk bij hem zijn. Voor koiliefhebbers die nog koi hebben zitten bij Michael of die een aankoop nog willen doen is het de mogelijkheid om verder af te spreken wanneer hij zijn koi komt ophalen, vermoedelijk op zaterdag 27 mei. Neem contact op met Michael, hij heeft nog geweldige koi in zijn assortiment zitten.

Zelf had ik ook nog een showa van Dainichi aangekocht, en die werd ook meegeleverd. Je ziet hem hier tussen een paar andere Dainichi koi zwemmen die niet door mij aangekocht werden. Ik denk dat je mijn handelsmerk redelijk makkelijk herkent aan het patroon, namelijk het onconventionele patroon met de 2 dots op het hoofd. Tja ik hou nu éénmaal van dit soort koi, alhoewel niet iedereen het daar met mij eens is....gelukkig natuurlijk. Ik laat ze nog evn afzonderlijk zien.

Tenslotte wil ik nog even wijzen op het geweldige aanbod van de Momotaro koi morgen op hun veiling. In mijn ogen een geweldig tosai aanbod met mogelijkheid tot gratis azukari ongeacht de prijs. Ik heb enkele biedingen, maar ik ben bang dat de prijs niet hoog genoeg is om te scoren. Het is nu éénmaal de top van de wereld, en dat betekent dus ook een strijd om een koi te bemachtigen. Ik doe in ieder geval mee en zal morgen de ganse dag ter beschikking staan om mee te bieden. 

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

interkoi

555

Eric

555


Huub

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml