De eerste tekenen van leven

De eerste tekenen van leven

Afhankelijk van het weer, worden de mudponds leeggemaakt van jong naar oud.

Over het algemeen begint men eerst met de tosai en de nisai, en daarna stapt men pas over naar de oudere koi, met name sansai, yonsai en gosai.

Nu is het tegenwoordig zo, dat de meeste koi bij de grote kwekers zoveel mogelijk binnen worden grootgebracht om zodoende een betere controle te hebben over de omstandigheden, want een mudpond blijft een mudpond.

Ik ben echter blij als ik de koi zie verschijnen, want het is niet de eerste keer dat ze niet meer te voorschijn komen, en dat zorgt voor veel leed bij de eigenaars.

Bekijk het filmpje van SA-V13-10190

Was ik vroeger een grote voorstander van koi in de mudpond te laten, dan ben ik dat nu nog, maar wel met enige gereserveerdheid, en informeer ik de mensen goed op voorrand over de risico dat hieraan verbonden zijn.

Deze sanke heb ik begin dit jaar aangekocht, en was van de veiling van vorig jaar, namelijk otober 2013 bij Sakai FF, en ik ben blij om ze in deze gezondheid terug te zien.

Met een groei van van 10 cm mag ze zeker tot de grotere groeiers behoren, want ze is ocharme nog maar 28 maanden, of jonge sansai zie ik juist. Dat beloofd, en ik weet zeker dat de eigenaar ze nog een jaar langer in de mudpond wil laten met alle risico vandien.

Ik zou deze nog willen bestempelen als tategoi. Laat ons niet zeuren over het patroon, want ondanks het feit dat het patroon bijzonder belangrijk is, kan hier geen duidelijk standpunt in worden genomen. Ieder heeft hierover zijn eigen mening en dat zal zo tot in het einde der dagen zo blijven.

Wat ik vooral zie is de toename in body op de goed manier. Er is duidelijk vlees bijgekomen, waarbij je vooral kan zien dat er lengtegroei in het vooruitzicht is gecombineerd met een sterk beenderstelsel. Dit wordt een stevige, dat voel je dat ruik je.

Qua sumi zie ik weinig verandering buiten het feit dat er een sumiplekje op de schouder is bijgekomen, en dat het sumispotje op de rug is opzij geschoven, mede door de aanbouw van stevig vlees. Het beni is nog jong, en dat maakt ze alleen maar interessanter. Let vooral op de verhoudingen van de backbone en de ogen tot de vinnen, ik ben blij voor je Marc...

Ik zie in principe maar één klein minpuntje maar dat hou ik lekker voor mezelf. Dat is eens wat anders....

Dit is een miss Japan II die uit de Miss Japan komt (tancho) die op haar beurt uit de bloedlijn Beauty Rose x Shining Rose komt, en dat zegt volgens mij voldoende.

Bijzonder interessante sanke om op te volgend, en als de klant besluit om deze nog een jaar of 2 in de mudpond te laten, dan denk ik dat je hier van een bijzonder interessante tategoi kunt praten.

Meer afbeeldingen

De eerste tekenen van leven: afbeelding 1
De eerste tekenen van leven: afbeelding 2
De eerste tekenen van leven: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137