De exodus is begonnen

De exodus is begonnen

Een verstandig besluit was het om de klanten die de koi kwamen ophalen in te delen per 3 en per uur. Soms overlapte het enthousiasme wel eens het uur, maar voor de rest verliep alles naar wens.

Het weer speelde haar rol niet mee, en smeet roet in het eten. Het zijn moeilijke toestanden als je koi moet zoeken in water dat door waterdruppels geteisterd wordt, maar tenslotte lukt alles. Het is een kunst op zich aan het worden, een kunst die we stilaan beheersen.

Om 10 uur kwam onze eerste klant al aangereden, want hij nam het voortouw. Robbie en Chantalle hadden een plaatje van een sanke gekocht, en met zijn 52 cm mag je stellen dat hij het voorbeeldig gedaan heeft. Het sumi is lakzwart, en voor de rest heb je weinig woorden nodig. Ga ze maar zoeken, het zal je niet meevallen. 

De volgende patiënten kwamen er al reeds aangereden. Rudy is dolblij met zijn sanke, alleen ben ik bang dat het vermoedelijk de laatste in het rijtje gaat zijn, want zijn vijver zit vol. Toch mooi als je achteraf een filmpje binnenkrijgt met de nieuwe bewoner in zijn vijver. Een fraai setje koi van Interkoi als je het mij vraagt. Het was wel de kleinste uit de hoop zei de Rudy, maar wat wil je ?

Dieter kwam van verre en had dan ook zijn zinnen gezet op een forse sanke van Momotaro. De kunst hier is natuurlijk om het sumi op de koi te laten verschijnen, een werk van soms jaren. Maar als het lukt zal de voldoening des te groter zijn. In ieder geval, aan de koi zal het niet liggen !

Het lang verwachte ogenblik voor Renée en Ludo kwam er toen ze hun aangekochte showa begin dit jaar voor de eerste keer zagen. Een prachtige showa, en ik probeerde een uiting van enthousiasme te kweken, maar het lukte me niet....volgende keer beter ! Maar bekijk dit voorbeeld van een echte showa. Ik kan er intens van genieten hoor, en ik zal het ook laten horen !

Daarna kwam de ginrin kohaku van Momotaro aan de beurt. Wat zie ik een mooie ginrin kohaku toch graag. Het spel van diamanten is onbetaalbaar en ik hoop nog ooit eens van die echte klassebakken van Momotaro te pakken te krijgen. Helaas is dit niet evident, maar het gaat me ooit lukken. Deze laat al zien wat hij waard is, onderschat deze zeker niet ! Bovendien is hij met zijn 57 cm al flink aan de maat. Zie hem schitteren, en dan is er nog geen zonnetje !

Dan verschijnen er nieuwe klanten op het toneel. Kristof en Silvie kwamen voor de eerste keer op bezoek. Vooraleer hij zijn aankoop zou bewonderen, wou Kristof nog eerst een kohaku van Momotaro zien, die wat goedkoper was geprijsd. Zoals het behoort werd uitgelegd waarom deze goedkoper was, en dan weet ik eigenlijk al bijna zeker dat hij niet verkocht zal worden.

Ben toonde aan Kristof de minpuntjes van de kohaku, legde uit waarom hij minder waard was voor ons, ondanks de kwaliteit van het shiroji en het beni. Maar Kristof wou leren van de foutjes en besloot om de kohaku toch aan te kopen. Alle partijen tevreden. Toeval of niet, in de bowl zat een andere kohaku, maar die is bestemd voor de serre !

De showa was eigenlijk het doelwit om mee naar huis te nemen. Beiden hebben geluk, want ze zullen naar in deze prachtige vijver hun nieuwe thuis vinden. Eerste enkele weken in een quarantaine bak, daarna naar hun nieuwe verblijfplaats. Machtig mooi om dit project op te volgen !

En dan komt mijn nieuwe werkkracht op de proppen. Het heeft lang geduurd vooraleer ik de geschikte werkkracht gevonden heb die het waardig is om met mij samen te werken. Hij ziet het werk zo staan, is handig als de pest, pakt het zware werk uit mijn handen en is ontembaar in zijn euforie.

Zijn naam is Abe, een naam die je niet zoveel hoort, maar ik stel hem graag aan je voor, je zult hem nog dikwijls aan het werk zien als het aan hem ligt. Bovendien luistert hij nog ook, en samen met mijn kleinzoon Rio zou hij een perfect koppel worden om te helpen. Alleen weet ik niet of ik het dan zal overleven ! 

Een aantal van de meest populaire showa na de showa van gisteren kwamen nu aan de beurt, en ik heb de filmpjes aan elkaar gelijmd. Ik hoef er totaal niets bij te zeggen, want Ben doet de uitleg tijdens het tonen van de koi. De grootste was de showa van Jordi, en wat bleek ? Deze was vrouwelijk en niet mannelijk zoals aangegeven. Zo zie je maar dat ze zich in Japan ook kunnen vergissen. Je herkent deze in de loop van het filmpje. Bovendien is de zuivere yondan kohaku van Kevin ook een vrouwelijke koi...

Eén van de beste showa in deze bowl is de laatste showa die te koop is uit deze bijzondere serie. Hij gaat wel mee naar de serre, en als iemand nog op zoek is naar een topper van formaat, kijk dan vooral naar dit fenomeen van schoonheid. Hij is niet enkel bloedmooi, maar we gaan er bovendien nog een topper van maken ook !

Zijn we bijna aan het einde van ons latijn ? Nee hoor, want Tessa en Bram kwamen zoals afgesproken om 2 uur hun opwachting maken. Het begint vervelend te klinken misschien maar ook zij hebben een dijk van een sanke gekocht. Maar waar ze nog blijer mee waren was de mango van Sakai FF, het klein prulletje van begin dit jaar, dat hier nog ergens tussenzit. Een speicalleke dat bovendien een heuse metamorfose heeft ondergaan van 15 cm naar 40 cm...als dat niet zal groeien...

Tenslotte kwam Rob nog even mijn steunen brengen voor de voederautomaten en kon hij tegelijkertijd zijn showa van Izumiya bekijken. Ook deze gaat mee naar de serre samen met de cha utsuri. Tussendoor kwamen nog enkele mensen het voer ophalen, en dan begrijp je dat het een gevulde dag was....ik hou ervan hoor....

Veel prachtige filmpjes, veel prachtige mensen, een knecht die sowieso de show steelt, maar waar ik het meeste van genoten heb is om de koi zonder ongelukken groot te hebben gebracht. Een zware last valt van me af, want niet alleen zijn er geen problemen geweest, ook is het resultaat niet te versmaden. Vandaag worden er nog een groot aantal koi opgehaald, en dan is er al veel gebeurd. Een 10-tal koi blijven er nog over, en ik geef alle mensen die een goede koi zoeken de raad om ze te komen bekijken ! Er zitten nog kanjers van koi tussen.

Bovendien zijn de volgende maanden onvoorspelbaar....;

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wim DW

555


ben.

555


Robbie en chantal

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml