De exodus van enkele jumbo

De exodus van enkele jumbo

Het loopt bijna op zijn einde. Het heeft lang geduurd dit jaar, maar stilaan worden de laatste koi opgehaald. De belasting was zwaar, maar nu de meeste koi verdwijnen wordt de zucht naar nieuwe koi ook groter.

Toch zullen we nog een 3-4-tal maanden moeten wachten om de nieuwe soldaten te mogen ontvangen. De vooruitzichten beginnen zich al in mijn hoofd af te tekenen, maar dan moet het natuurlijk toch nog verwezenlijkt worden, en dat is niet evident in deze bizarre tijden.

Het was trouwens een hele klus om een koi van 92 cm in te pakken. Ik had alle hulp nodig, maar gelukkig waren er voldoende kandidtaten. Lorenzo was uitermate blij met de zuivere karashi en ik weet zeker dat hij op een liefdevolle plaats zal terechtkomen. Hij was niet van plan om dit jaar nog een koi bij te kopen, maar bepaalde aangelegenheden moet je benutten, en geef hem maar eens ongelijk.

Ik herken je, maar ik weet niet meer wie je bent !  Zo begroette ik Karel want het was al meer dan 5 jaar geleden dat Karel zijn laatste koi bij mij gekocht had. Als ls ik terugga in de tijd, weet ik dat ik een tiental Isa showa had aangekocht, waar hij er ééntje van kocht. Dan maar te rade in mijn ondertussen uitgebreide bibliotheek en ja hoor, daar is ie !

Als ik me niet vergis moet het showa 1403008 geweest zijn. Het was een serie die eigenlijk moeilijk verkocht werd en toch spectaculair goede koi heeft voortgebracht, want dit fenomeen behoorde tot dezelfde serie. Ik weet niet of Karel het nieuwsitem leest, maar hij alleen kan bevestigen of dit wel degelijk zijn showa van toen was.

Volgens hem nog altijd tiptop, maar dat moet hij maar eens laten zien ! In ieder geval als ik de code bekijk is deze gekocht en verkocht in 2014, dus toch 6 jaar geleden. Ondertussen kocht hij een goshiki bij van Taniguchi die uiteindelijk dan toch opgehaald werd.

Ik vond ze bij aankoop bijzonder mooi met geweldige patronen. Ze waren ook goed ontwikkeld en dit was de laatste die naar huis ging. Het probleem bij goshik is natuurlijk dat ze bloedmooi kunnen zijn als er geen vervelende sumi op het beni komt te liggen. Dit was bij deze goshiki lichtjes het geval, maar bij nader kijken zag ik dat er  mooie schelpjes gevormd werden bij de schubben. Dat zou dan wel weer interessant kunnen zijn. Afwachten hoe deze verder ontwikkeld is de boodschap, nu naar huis !

Maar Karel wou eerst nog wat andere koi zien die op zijn lijst stonden. Vooreerst de verkeerd geleverde showa van Hoshikin. Interessant beestje voor de toekomstige ontwikkeling. Langzamerhand zie je de menware verschijnen, wat de showa een extra uitstraling zal geven. Ik ben er bijna 100% zeker van dat dit de komende jaren zal plaatsvinden. Voor mensen die van koi in ontwikkeling houden zeker een hebbeding.

De laatste gele behoorde ook tot de kanshebbers. Helaas werd geen van beiden uitverkoren en vond alleen de goshiki de weg  naar huis. Tja het kan niet altijd raak zijn, maar wat niet is kan nog komen.

En dan was het de laatste van de Nonami koi die opgehaald werden, onverwacht bezoek, maar zeker op prijs gesteld, want het wordt tijd dat de koi naar buiten gaan. Ze verdient het om rust en ruimte te krijgen en goddank krijgt ze dat. Ze vervoegt zich bij haar zusters en volgens de eigenaar geeft het hem een speciaal gevoel om deze Nonami te zien rondzwemmen, en vooral een positief gevoel. Of ik in de toekomst nog koi van Nonami zal aankopen weet ik niet. Ik zal er zeker op bezoek gaan en dan zie ik wel

Als laatste van de zondag toch wel een hele speciale in mijn ogen. Precies 2 jaar deze maand en geloof het  of niet maar ze is 70 cm met een kop waar je schrik van krijgt, een body om van te genieten, een fukurin die er ingestempeld zit, en een patroon van twijfels.

Maar hier wil ik toch een woordje over zeggen. Dit zijn koi die je tijd moet geven en even naar de 90 cm laten doorgroeien, iets wat gegarandeerd in de genen zit. Ik garandeer je dat je niet weet wat je gaat zien. Bekijik nog even de zijkant van de koi ik heb het speciaal in beeld gebracht. 

Het sumi zit in alle hevigheid te wachten om naar buiten te komen en de koi een extra balans te geven. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik de koi opnieuw kan tonen binnen een 3-tal jaren. Ik denk dat je een monster pur sang zult zien. Ze heeft er alle mogelijkheden voor in ieder geval en ik zal het blijven opvolgen.

Dat was het zo een beetje. Het zal de volgende dagen en weken dunnetjes worden met nieuws informatie, want er is weinig te melden. 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Johan

Gefeliciteerd allemaal met jullie nieuwe koi. Hoop echt over 2 a 3 jaar nog is een update te zien van de jumbo Showa SH-V19-12122.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052