De exodus zet zich voort

De exodus zet zich voort

Een speciaal woord exodus, ligt lekker in de mond, en voor mij een woord dat op dit moment een goed gevoel geeft want het betekent dat er weer een aantal koi het huis verlaten.

Ook ditmaal ging het richting Frankrijk, wat zuidelijker. Richting Macon voor Sebastien en voor Cedric nog 2 uur verder westwaarts richting Bordeaux, je  moet het er maar voor over hebben.

Ze vertrekken s'nachts om 3 uur, komen om 11 uur aan, verblijven 2 uur om nog wat koi te bezichtigen en vertrekken daarna met hun aankopen. Ik stel me de vraag of ik het er wel voor over zou hebben.

Ik heb er ondertussen toch een tijdje voor gezorgd, en wat me opvalt is dat ze vooral de meer klassieke showa in hun hart sluiten. Ik zet de koi hieronder  op een rijtje, en dan heb je misschien de laatste glimp gezien van deze koi, tenzij er nog updates komen.

Showa SH-V19-10291 werd 71 cm gemeten, is slechts 34 maanden, en is vorig jaar op de veiling van oktober aangekocht op 68 cm.

Showa SH-V19-10276 werd 72 cm gemeten, zal vermoedelijk een zuster zijn van voorgaande, want is ook 34 maanden en op dezelfde veiling aangekocht op 68 cm.

Showa SH-V17-10211  heb ik al langer onder mijn hoede. Zij is ondertussen 45 maanden en 69 cm. Ze werd aangekocht op de veiling van oktober 2017 op 57 cm.

Allen koi met een bepaalde uitstraling, die nu vertoeven in een vijver van 100 kuub in de Elzas als het goed is, want Sebastien kwam deze ophalen in functie van David, de eigenaar.

Naast de 3 showa vertrok nog een kohaku naar het Zuiden, ditmaal een kohaku van Taniguchi met code 1905001. Een nisai, iets kleiner en fijner dan de showa, maar wel heel zuiver. 

Het brengt de tellen naar 68 koi die nog moeten opgehaald worden. De komende dagen wordt het bijzonder lekker weer, en zullen er zich meerdere mensen aanmelden om hun koi te komen ophalen. Het is geen noodzaak meer, maar toch is het gewenst dat de teller snel op 0 komt staan.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Mooie showa gefeliciteerd aan de nieuwe eigenaar geniet ervan


KONDHO

Magnifique, super trio, zou ik geen verloren tijd of km. noemen en of ik er dit zou voor overhebben,  jazeker, maar dan is het meeste werk reeds achter de rug toch. 291 weet nog dat ik wat problemen had in begin op foto ivm. Borstvinnen maar zo een aangename vis daar in vijver 5 en dat zusje, klassiek in een modern jasje dan toch, fluor sportwagen rood. (Italiaans maar ga er geen reclame voor maken) die rit huiswaarts is dan andere koek, laat staan met zo een volle vracht achter jou met dromen van een man of 50... . Was vorig jaar toch niet echt een showa jaar, 2020 voorlopig ook maar zozo, benieuwd wat de toekomst brengt?! En je kan niet blijven kopen zonder verkopen dat is ook waar. Veel geluk ermee, bonne chance.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht