De Fransmannen op bezoek, een jaarlijkse traditie

De Fransmannen op bezoek, een jaarlijkse traditie

Verleden jaar kwamen ze met 2, dit jaar komen ze met 4, Jérémy Flanny, Ludovic Nicolas, Sebastien Guinet en Stephane Capart. Toffe gasten, maar die ook begrijpen hoe de koihandel in elkaar zit.

Ze kochten verleden jaar een kohaku en daarna stuurde ik ze door naar Tjaard die ze ook een koi verkocht. Goed dat we zo kunnen samenwerken en beiden een deel van de koek kunnen verdelen.

Tjaard zal het wel moeilijker hebben met de taal, maar goede koi verkopen zichzelf. Ditmaal staat er een showa in hun programma, en Ludovic heeft er eentje in het oog, maar wil nog even nadenken.

Ludovic en Stephane komen uit regio Marseille dat niet bij de deur is, ik schat 1200-1300 km en Jérémy regio Straatsburg terwijl Sebastien uit de streek van Macon komt als ik me niet vergis, wel een goede wijnstreek.

Ik vond dat ik het mooi had georchestreerd. Een grote blauwe bowl beneden gezet en telkens één koi van de 9 koi die nog vrij zijn in de bowl gezet zodat ze deze mooi konden bekijken.

Dat was alles wat nog vrij was van de 22 koi die boven in de quarantaine zaten. Ik heb er dan ook maar één filmpje van gemaakt. Niet allle koi staan erop, maar het is toch een mooi overzicht.

De 2 laatste koi werden opgehaald door een andere klant, waarvan we de naam lekker niet gaan vertellen. Het zijn beide koi van de opensales van Sakai, een nidan kohaku en een sandan sanke. Hij heeft me beloofd om volgend jaar een update te plaatsen en beloofde me dat ik de koi niet meer zal herkennen.

De eerste serie koi zijn vooral sanke en showa. Ik heb ze allemaal eens nagemeten en ze waren allemaal ongeveer 3 cm gegroeid na hun aankomst…dit ontlokte natuurlijk de nodige oh’s en ah’s…

Nu moet ik eerlijk zeggen dat de koi er ook geweldig uitzien. Helaas zal hun temperatuur naar omlaag moeten want binnen een dikke 2 weken komt er een invasie van koi en die moeten goed opgevangen worden.

Het afstellen van temperaturen is de volgende dagen dan ook cruciaal, en ik moet zorgen dat alles goed overeenstemt. Het zal mega secuur worden, en bovendien wil ik alle koi zo snel mogelijk buiten.

Blijkbaar hebben de Fransmannen het toch naar hun zin gehad. Ze blijven nog tot zaterdag rondkijken, en hopelijk komen ze nog terug langs, om één of 2 koi op te halen om dan richting Marseille te vertrekken. Afwachten is de boodschap.

De foto van de kohaku is de koi die ze verleden jaar hebben gekocht. Na meting was de kohaku 67 cm (+8 cm tegen vorig jaar) en blijkbaar meten ze in Frankrijk ook de bodyomtrek die nu 50 cm was. Vorig jaar 35 cm, dus + 15 cm. Heb ik nog nooit gedaan….

Ondertussen heb ik een vijver in gereedheid gebracht want ik moet morgen nog 2 koi ophalen die ondertussen gearriveerd zijn uit Japan…ja, even een bezig bijtje…

Meer afbeeldingen

De Fransmannen op bezoek, een jaarlijkse traditie: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137