Het was me het dagje wel

Het was me het dagje wel

5 uur, pikdonker, maar gelukkig had ik juist nieuwe verlichting laten plaatsen buiten bij de grote vijvers. Het is nodig als de nieuwe lichting er aankomt.

Ja, ik heb al mijn vijvers nodig, want het zal overbevolkt worden. Vermits de koi dit jaar laat binnenkomen (4 december) wil ik de klanten toch niet ontgoochelen, en plan een opendeurdag ditmaal in het begin van het nieuwe jaar, maar daarover later meer.

Ik moest eerst richting Elburg, want daar werd een showa verwacht. Niet van de minste vind ik persoonlijk. Een showa met een body als een kanon, het beni van de showa is bijzonder vol en aantrekkelijk, en de verwachtinge van een koi van 70 cm en 2.5 jaar liggen behoorlijk hoog.

De vijver ademt gezondheid en vitaliteit uit, staat momenteel op 22° en ik herken natuurlijk een groot aantal koi. De vijver is overkapt, de filterinstallatie is vernieuwd en ik ben bijzonder aangenaam verrast door datgene wat ik te zien krijg. Complimenten, en het resultaat na 2 jaar beginnend vijveren beginnen zich te lonen.

Dan door naar Jeroen van Keulen, want via hem had ik nog 2 koi uit het Noorden gekocht. Een kujaku die ondertussen verkocht werd aan Fabio uit Italië die er zelf mee wil kweken, de andere een showa die me intrigeert.

Jeroen heeft zijn relaties in het Noorden, maar was wel bijzonder aangedaan over de invasie van de Aziaten in Niigata, die ook de prijzen ontzettend opdreven.

Ze stonden al klaar om de koi op te scheppen terwijl de koi uit de mudpond kwamen. Wat zullen deze toestanden in de toekomst nog allemaal in petto hebben. Hier kan ik Gio wel volgen in zijn redenering in het vorige nieuwsitem, maar vraag en aanbod kan ik niet dwingen.

Ik vind het op dit ogenblik al een duistere ontwikkeling en het wordt er niet makkelijker op. Daarom dat ik ook gebruik gemaakt heb van de gelegenheid om zware aankopen te doen in mijn Japanreis en de koe bij de horens te vatten om zoveel mogelijk goede koi te pakken te krijgen.

Ik moet zeggen dat ik bijzonder tevreden ben over mijn aankopen. Een groot deel zal binnenkomen op 4 december, een 2de deel begin volgend jaar. Soms kom ik vijvers te kort en zou ik willen uitbreiden, maar mijn verstand zegt, niet doen Luc…

Toen ik bij Jeroen was, moest ik ook nog een filmpje maken van zijn 100.01 cm koi, een echt bakbeest, en zo kan ik jullie meteen tonen hoe een chagoi van een meter eruitziet.

Ondertussen zullen jullie ook al weer de enorm mooie kohaku hebben gespot die ik als laatste op de valreep heb aan kunnen kopen. Het verhaal hierachter is simpel. Ik had uiteraard de kohaku gezien en mee gefilmd in Japan, maar oorspronkelijk zou deze verkocht worden aan Engelsen of Duitsers, ik weet het niet meer juist, en is ook niet belangrijk.Dat ik de kohaku mistte was wel spijtig, want ze was enorm.

Blijkbaar gingen de onderhandelingen met Daisuke wat te stroef zodat er geen overeenkomst werd gesloten. Ik had een echter een klant die op zoek was naar een bakbeest van een kohaku, en ik maakte onmiddellijk het voorstel bekend.

Op deze momenten moet je snel ingrijpen en toehappen, dus ik dadelijk contact opgenomen met Japan, want ik zat ondertussen weer hier thuis, en probeerde de deal onmiddellijk te sluiten, wat me ook gelukt is. Het was geen goedkope kohaku, maar dat had je zelf al wel gezien denk ik.

Om 12.30 uur was ik terug thuis na een ritje van 550 km. Je ziet dat het leven van een koidealer niet zo eenvoudig is. Maar ik kwam thuis met een gelukzalig gevoel.

Ondertussen kreeg ik d JPD klei aan die ik zeker wil gebruiken. Ik heb pakken van 2 kg en 10 kg besteld en zal deze vermoedelijk zelf gaan gebruiken. Het is niet goedkoop, maar na testen bleek deze een goed resultaat neer te zetten.

Ik ga vandaag een combinatie verkoop opzetten voor diegenen die interesse hebben. Je mag er voor komen, je moet er niet voor komen.

Mijn voorstel:

1 zak JPD klei 2 kg inclusief 1 bus sakan ni 1 liter + 2.5 liter anarex bio voor de prijs van 139 euro inclusief transport in BE of NL.

Indien je de combi zelf komt ophalen is de prijs 130 euro voor het trio….stuur gewoon een mail als je interesse hebt. Zelf hebben wij redelijk wat testen gedaan in de vijver van Ben, en die is uiterst tevreden met hetgeen beide producten doen.

Tenslotte nog dit

Wat betreft de overwintering in azukari op 22* in ons overwinteringsparadijs. Ik moet de deelname sluiten voor de tosai die nog in de aanbieding staan. Wil je nog gebruik maken van de azukari mogelijkheid dan loopt mijn aanbod nog tot woensdagavond 20.00 uur.

Ik moet de koi namelijk indelen en de mensen die een tosai gekocht hebben inclusief azukari, worden op 4 december gescheiden van de koi die gewoon hier blijven. Deze zullen in een vijver van 16° opgevangen worden tijdens de winter.

Wil je alsnog een tosai aankopen inclusief azukari, doe dit dan voor woensdagavond. Alle tosai werden door Ben gehandpicked die er een bepaalde zekerheid van goede ontwikkeling aan koppelt. Met tosai kan je geen 100% zekerheid geven, maar wel een grote mate van zekerheid.

Er is ook garantie bij deze azukari. Als de koi komt te overlijden, dan mag je voor hetzelfde bedrag een andere koi kiezen, of het bedrag omzetten in de aankoop van probites, de keuze is aan jou.

Ik kan geen garantie geven als een koi minder goed ontwikkelt, maar als je niet tevreden bent, weten mijn klanten ook dat ik niet de beroerdste ben om een oplossing te verzinnen. Het moet wel op een ordentelijke manier verlopen.

Er zijn enkele aanraders in de Azukari, en die zal ik misschien in de loop van de volgende dag even met Ben vooropstellen. Het is trouwens zijn pakje aan….

Meer afbeeldingen

Het was me het dagje wel: afbeelding 1
Het was me het dagje wel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240