Er is werk aan de winkel

Er is werk aan de winkel

Het wordt een hectische maand december, en de tijd om maatregelen te nemen komen eraan.

Ik moet vijvers overplaatsen, maar dat vind ik in deze periode niet erg. De koi zwemmen nog goed rond, er werden geen parasietjes gevonden, en ze zijn sterk en stevig.

Geloof je me niet ? Kijk dan maar naar deze fantastische bowl kohaku. Het zijn over het algemeen de kohaku van Matsue met nog een aantal karashigoi en de geweldige asagi die naar andere vijvers verhuizen.

Ik moet nu éénmaal plaats maken, niets aan te doen. Het zullen frusterende maanden worden…

De belangrijkste koi van vandaag was de Hosokai showa die doordringend besproken werd. Deze koi werd gedecteerd door Matthijs en aan mij aanbevolen, want het was Jeroen die deze koi had aangekocht.

Ik kocht deze showa dus aan als nisai op verzoek van Matthijs, en ik kan alleen maar zeggen dat het een goede keuze was.

Blijkbaar wou de kweker de koi niet per 2 in een doos verschepen, want hij hechtte teveel waarde aan deze showa, zodat ze alleen in een box naar ons toe kwam. Dit charmeert de kweker die eer heeft aan zijn koi, en bevestigt ook dat hij een bijzondere liefde toonde voor deze showa.

Ik ken Hosokai persoonlijk niet, want hij zit in Niigata, maar hij gaat een bank vooruit in mijn koibelevenis. Zo zie je ook maar dat als je vertrouwen kunt geven aan concullega’s dat samenwerken uiteindelijk beter is dan elkaar tegenwerken. De showa is gisterenmorgen verkocht, en het mooie ervan is dat we ze jaarlijks kunnen opvolgen, de perfecte leerschool.

Ondertussen werden er nog enkele tosai verkocht die deel gaan uitmaken van de azukari selectie waar we veel aandacht en tijd aan gaan besteden. Ze zullen gehuisvest worden in opgroeifaciliteit 1, waar ze vooral de rust en de mogelijkheid hebben om niet geforceerd te worden, maar wel kunnen genieten van ontspanning, rust en constante temperatuur, in een luxueuze omgeving.

We hopen dat we deze kunnen begeleiden naar jumbo tosai en doelstelling is degelijke tosai van 30-35 cm tegen april. Het is een unieke kans voor tosai koikichi, want beter kunnen ze het niet hebben.

Tenslotte ging er nog een superdeluxe sanke naar huis waar we met zijn allen veel plezier aan hebben beleefd. De evolutie is dankbaar, en ik ben altijd blij als een koi zoveel potentie laat zien tijdens zijn verblijf hier in Arendonk.

De vraag die je je moet stellen is: Zou je deze sanke durven aankopen toen ik haar aankocht in oktober 2017 ? Eerlijk antwoorden !

Kijk dan naar de sanke zoals ze nu is, wat zou je antwoord dan nu zijn. Zou je ze nu willen aankopen ? Het enthousiasme straalde er vanaf....

Nu is het niet zo dat iedere koi goed ontwikkelt, maar ik maak me toch sterk dat 80-90% van de koi die ik aankoop een hele goede ontwikkeling doormaken en dat ze qua groei en qua algemene verbetering toch hun mannetje staan.

Zoals ik reeds dikwijls verkondig….iedereen wil een GC, maar er is slechts 1 GC en er zijn duizend anderen. Ik hoef geen GC en hou me liever bezig met de 1000 anderen.

VANDAAG GEOPEND

Vandaag ben ik open van 10.00 uur tot 12.00 uur. En zoals altijd is iedereen welkom. Als je nog interesse hebt in de kleine azukari, vergeet dan niet, dat de mogelijkheid tot deelname aan het azukari project afloopt op woensdag avond.

Nog even onze aanraders op een rijtje: 1811088 – 1811091 – 1811021 – 1811019 – 1811024 (verkocht ondertussen) – 1811026 – 1811023 – 1811051 – 1811077 – 1811085 – 1811087 - 1811090.

DE LAATSTE KOI

De aller...aller....allerlaatste koi die ik uit mijn hoed tover is deze Ueno showa 1811093. Er was geen speciale reden om haar niet te plaatsen, ik moest gewoon wachten op de foto en het filmpje, dat was alles.

Deze zal ook Azukari blijven, en in de loop van volgende week zal ik een speciale aanbieding maken van deze showa, die te weinig interesse krijgen.

Meer afbeeldingen

Er is werk aan de winkel: afbeelding 1
Er is werk aan de winkel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240