De gouden serre

De gouden serre

Het is een eer en een genoegen om te kunnen samenwerken met mensen die ook het hart op de juiste plaats hebben voor koi en die de kennis hebben om een oogje in het zeil te houden bij de kostgangers.

Ik ben dan ook bijzonder dankbaar dat ik gebruik kan maken van deze uitzonderlijke plaats. De serre is een belangrijk onderdeel geworden voor de opvang van bepaalde koi, waarvan wij denken dat ze nog toekomst in zich hebben.

Vorige keer hebben we de serre voorzien voor budgetaire koi die voor ieders beurs geschikt zijn, iets wat we ook niet uit het oog mogen verliezen, nu echter hebben we een selectie gemaakt van een iets meer uitgekiende selectie die helaas ook wat prijziger is…

In totaal slechts 15 koi, waarvan er een aantal reeds van verkocht zijn zullen overwinteren op een plaats waar rust, algen, constante temperatuur en aangepaste voedingssupplementen de omgeving bepalen. Vooral rust is een belangrijke faktor.

Wat betreft voedingssupplementen moet je je geen slechte gedachten inbeelden, ik praat hier enkel over natuurlijke supplementen.

Onze bedoeling is vooral om de huidkwaliteit te optimaliseren zonder de koi te forceren, want het wordt stilaan tijd dat grootte niet de belangrijkste hoofdpunten moeten zijn, alhoewel dit ook belangrijk is natuurlijk.

Op verzoek van Ben moest en zou ik een kohaku in een bowl zetten die volgens hem een voorbeeld van een topper moet worden, waarbij zowel kwaliteit als grootte samengevoegd worden tot één doelstelling. Hij beweert dat mensen het niet begrijpen, dus laten we hem eventjes aan het woord.

Zijn bewering is dat dit een koi zou kunnen worden die je kan vergelijken met deze kohaku die ondertussen 85 cm is met een gewaardeerde huidkwaliteit. Wie de uitdaging durft aan te gaan kan me altijd contacteren.

Na dit intermezzo zal ik even de filmpjes laten zien van de koi die naar de SuperSerre gaan. Hier alle koi op een rijtje.

opgroeigangers-01

opgroeigangers-02

opgroeigangers-03

opgroeigangers-04

Tenslotte nog een showa die ik persoonlijk als één van de mooiste koi beschouw die ik ooit in mijn bezit heb gehad. Ik wil deze ook voorbereiden voor de show van volgend jaar, de Euregio koishow. Als ik nog verliefd zou kunnen worden, dan zou het op deze showa zijn.

Tenslotte nog even afscheid nemen van de vakantiegangers

Meer afbeeldingen

 De gouden serre: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240