De groeivijver deel 1

De groeivijver deel 1

Gisteren heb ik even de tijd genomen om de groeivijver te controleren.

Ik zal iedere dag een 5-tal koi laten zien, waarvan er een aantal verkocht zijn, en een aantal nog niet verkocht. Ze zijn door ons geëvalueerd, en we hebben er een nieuwe prijs aan gekoppeld die geldig is tot ze uit de groeivijver gehaald worden. (± oktober-november). Er zijn een aantal zeer goede ontwikkelingen, een aantal minder goede, en een aantal slechte. Om het in procenten uit te drukken, zou ik zeggen:

zeer goede ontwikkeling: 25%

goede ontwikkeling: 50 %

minder goede ontwikkeling: 24 %

slechte ontwikkeling: 1 %

Enkel de getoonde koi zijn nu voorzien van het nieuwe filmpje, de anderen volgen gelijktijdig met de update van het nieuwsitem. De prijzen zijn wel allemaal aangepast. (zowel naar beneden als naar boven...) De koi met de oude film en de nieuwe film kan je met het overeenkomstig codenummer vinden onder de knop "onze groeivijver", of nog eenvoudiger, via de zoekfunctie. De nieuwe prjizen staan telkens vermeld exclusief de prijs voor het verblijf in de groeivijver tot oktober, en het verdere verblijf in Arendonk tot april 2011. De verwachte groei tot oktober/november schatten wij toch zeker op 5-10 cm, afhankelijk van de ouderdom.

Vanaf vandaag zullen we de koi extra in de algen zetten om de teri en de kleur zoveel mogelijk te verbeteren tot einde dit jaar. Bij deze filmpjes moet je er rekening mee houden dat het sumi in het warme water niet optimaal ontwikkeld. Dit is echter niet belangrijk, want het sumi zal zich altijd op latere leeftijd opnieuw aanbieden. Door de grote groei is bij sommige koi het hi ook wat uit elkaar getrokken, hier moet je ook rekening mee houden, daarom onze extra algen strategie.

Als uitschieter is toch wel de 2-jarige spikkel te noemen, die wij speciaal voor dit doel hebben gekozen. (912022) Deze jumbo heeft de 70 cm bereikt als 2-jarige koi, wat onvoorstelbaar is. Zijn spikkels zijn nu nog storend, maar wij willen deze naar 90 cm trekken, en geloof me, zijn spikkels zullen niet storend blijven. Zijn huidkwaliteit is geweldig te noemen, maar deze koi komt later aan bod.

Hieronder vind je de 5 koi van vandaag. Het filmpje is het filmpje van gisteren, het oude filmpje vind je met een link onderaan de tekst. De moeite om te kijken en te vergelijken. Nog even melden dat ik niet alle koi heb kunnen bowlen. Ik kon er 2 niet te pakken krijgen, of ze waren er niet meer. Moeilijk te zien in de groene vijver. Ik kan er dan helaas ook geen update over geven.

1004003

Hoort bij de goede ontwikkelingen, alhoewel er een kleine beschadiging in het midden op het hoofd is te zien. Deze zal zeker verdwijnen.

1004004

Zeer goede ontwikkeling van deze showa uit de mako bloedlijn.

711532

Niet echt super ontwikkeling. De prijs is ook naar beneden gezet. Het blijft desalnietemin (mooi woord) een zeer goede sanke.

912071

Zeer goede ontwikkeling van deze afgewerkte kohaku. Groei is verdubbeld, hi is van zeer goede kwaliteit.

912059

Deze kohaku behoort tot de best ontwikkelde koi, en heeft onze hartjes (van Ben en mij) gestolen. Enorm groeikanon, een Bentley waardig, en bijna 100% vrouwelijk.

Interkoi, koi met een toekomst, maar ook met een verleden..

Waarom zeg ik dit ? Iedere koi is door ons gekend, opgevolgd en de informatie die wij kunnen geven over deze koi is niet uit onze tand gezogen. Dat vind ik nog één van de sterkste punten van Interkoi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240