De harde kern

De harde kern

Er werden geen koi gebowld gisteren, maar het werd een nostalgisch samenzijn met een harde kern van vroeger, en het deed deugd. Er is al veel verloren gegaan de laatste jaren door de oprukkende corona, maar toeval of niet, gisteren werden er nog eens oude koeien uit de gracht gehaald.

Het is niet altijd nodig om koi te bowlen, enkele uurtjes gezellig palaberen doet ook zijn duit in het zakje, en ik heb er toch nog eens van genoten. Het zijn vervlogen tijden en we weten niet of dit nog ooit goed zal komen. We vrezen er in ieder geval voor.

Soms kwamen er gevaarlijke gespreksonderwerpen te voorschijn die voor verschillende meningen zorgden. Eén onderwerp was de verantwoordelijkheid, een onderwerp op glad ijs. Daar waren de meningen nogal over verdeeld natuurlijk, want over verantwoordelijkheid spreken uit naam van de koper of uit naam van de verkoper is vragen om discussies.

Het blijft een moeilijk onderwerp, en ik hoed er mij voor mijn mening te ventileren. Ik denk dat ik altijd mijn verantwoordelijkheid heb genomen en problemen altijd te hebben opgelost, maar het blijft een hekel punt; Ik ga me er dan ook niet aan wagen om mijn standpunt uit te leggen, want dan is het hek van de dam.

Ik laat het onderwerp dan maar zoals het is, want er is nooit een perfecte oplossing te vinden. Wel heb ik mijn portie tegenslag wel gehad dit najaar, en dat laat zich ook financieel gevoelen. Maar het is niet anders. 

Er werd ook veel gesproken over de wereld van de koi in verandering, want er is veel gebeurd de laatste 15 jaar in de koiwereld. De vraag is hoe het in de toekomst zal worden. Ook een delicaat onderwerp is natuurlijk hoe lang ik Interkoi nog zal blijven doen. Ik word er niet jonger op en moet voorbereidingen maken.

Maar daarover moet ik nog even nadenken en zal het eens in een ander nieuwsitem samenvatten nadat ik het zelf allemaal op een rijtje heb gezet. Feit is dat er in deze barre tijden weinig nieuws te melden valt, en dat het me behoorlijk zwaar valt om nieuwsitems aan elkaar te rijgen.

Bovendien was het zo, dat ik 15 jaar geleden zowat de enige was met informatie over het koi gebeuren, terwijl er nu overal informatie te vinden is via de online mogelijkheden. Het wordt dus moeilijk om interessant nieuws te melden, maar we doen ons best.

 

3
3
6
3
2
2
3
5

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

Das een goede dag geweest met die mannen!


PETER DE CLERCQ

Was toch fijn. Hebben toch veel over koi gepraat. Met een lekkere tas koffie!
We hebben ook de top of the bill  wat betreft de koi die Luc heeft gekozen, mogen aanschouwen tijdens het voeden.
Ja en Johan en Paul dat zijn ook echte kenners met veel ervaring mbt koi natuurlijk. hahaha.


Johan

Dat was een gezellig groepje koi fanaten.


Johan D

Was gezellig, maar wat wil je er was live entertainment door onze vriend Peter !
Het was in ieder geval veel te lang geleden .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml