Het rode geweld

Het rode geweld

Het was ondanks de koude toch best gezellig en gelukkig ontbrak het niet aan de klanten. Ik had besloten om eventjes de rode garde in het zonnetje te zetten, want ik was benieuwd naar hun evolutie en wou ze toch even meten.

Maar eerst de grotere ginirin benigoi in de bowl. Deze werd vorige week verkocht aan de Rudy. Zijn oudere showa heeft het strijdtoneel zo goed als verlaten en een vervanger diende zich aan. Hij had zijn oog laten vallen op toch een aparte verschijning, deze ginrin kohaku van Matsue.

Niets op aan te merken trouwens, zowel qua body, kleurschakering die mooi dieprood is en vooral het gin dat van voor naar achter een blinkend spoort trekt dat de koi een aangename uitstraling geeft. Een goede keuze, al zeg ik het zelf. Ik kreeg nog een mooi filmpje aan van zijn vijver in volle winterperiode op dit ogenblik en ze zal er niet in misstaan. 

Dat komt goed uit want ik wou even de tosai ginrin benigoi - oshiba shigure bekijken en meten. We hebben er dan ook willekeurig enkele gebowld. Het water was wat donker, want eentje had er een kieuwbloeding gehad, en dat is nooit plezierig. Een uiting van stress dat normaal gezien geen kwaad kan, maar het zijn dingen die kunnen gebeuren.

Het zijn flinke tosai waar ik persoonlijk veel van verwacht. Ook niet vergeten dat ze met hun lengte op dit moment hoge toppens scheren, en ik ben echt benieuwd wat ze in de toekomst kunnen bereiken. Ik zou er een wedstrijdje van kunnen maken, een challenge of een workout, maar ik hou niet van die zever. Gewoonlijk is het een manier om snel goedkope koi aan de man te brengen, en dat is deze koi onwaardig.

Ik herinner me nog dat vroeger, ik praat nu over 15 jaar geleden toen een jumbo tosai werd aangeduid als ze 28 cm zouden zijn als ze 9 maanden waren. Dat was in die tijd al een hele prestatie. Als je dit nu vergelijkt met de tosai van deze serie die 36 cm zijn op hun 7 maanden, dan is het hek van de dam en zou je wel eens voor verrassingen kunnen komen staan. Ik kan er van smullen.

Als je dan nog bedenkt dat ik niet naar de grootste heb gekeken, maar gewoon een selectie heb gemaakt, dan mag je er zeker van zijn dat dit echte mega koi kunnen worden. Hetzelfde geld voor de gewone benigoi - oshiba shigure 

Ze zijn niet rood, ze zijn niet bruin, ze hebben een heel speciale zachte teint waar ik persoonlijk een zwak voor heb. Ook deze zijn 35-36 cm en dan heb ik niet speciaal de grootste genomen. Het probleem is dat ik ze momenteel niet kan verkopen. Dat zal iets voor de ogenblikken zijn dat de klanten de koi dadelijk kunnen uitkiezen en meenemen, want het is onmogelijk om ze uit elkaar te houden.

Even doorgeven dat ik vandaag wel aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur...iedereen welkom en de koffie staat altijd klaar.

 

2
2
3
2
1
1
3
1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Dick

Rudy, gefeliciteerd, pracht koi👍


Johan d

Proficiat Rudy, mooie benigoi


Wim v Kesteren

Wat een prachtige collectie heeft Rudy. Mijn complimenten.  👌👌


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml