Het nemen van kieuwstalen

Het nemen van kieuwstalen

Een vervelend werkske, niet plezierig maar  het moet gebeuren. Of de koi er last van hebben weet ik niet, maar ik veronderstel van niet. Binnen enkele dagen weet ik weer de uitslag en dan zijn we hopelijk weer gerust.

Het is wel een goede gelegenheid om de koi waarvan je de kieuwstalen neemt eventjes te filmen. Ik bepaal nooit vooraf welke koi ik ga nemen, dat wordt willekeurig bepaald. Degene die het makkelijkst te vangen is, heeft pech en wordt in slaap gedaan om een staal te nemen. Dat wordt dan in een tube gedaan en opgestuurd. 

Ik heb niet van alle koi filmpjes gemaakt, maar deze koi viel de eer te beurt om zich op te offeren. Een interessante sanke van Sakai - 19 maanden en 57 cm. Misschien moeilijker voor de verkoop wegens het niet alledaagse patroon, maar ik garandeer je een interessante sanke met bijzonder sterk beni en een sterke bouw. 

Toegegeven het sumi is momenteel  nog wat onvoorspelbaar, maar daar zie ik in de loop van de volgende weken heel wat verandering in komen. Het zal de sanke maken of breken, maar ik vind ze meer dan interessant. 

De volgende 2 zijn al verkocht, maar zeker de moeite om te laten zien. Het was gisteren wel ijzig kou en zeker geen plezierig werkje om te doen. Dat is het nadeel van vijvers buiten, je bent overgeleverd aan de natuurelementen.

Het is een hele kadet, de ginrin shiro muji. Maar ze liet zich verleiden om in het net te zwemmen om gevangen te worden. Snel wat stalen nemen en de klus werd zo snel mogelijk geklaard. De volgende kandidaat was de showa van Momotaro.Ik moet hier geen lofzang over zingen, dat zie je zelf wel veronderstel ik. 

Ik ben altijd blij als dit werkje gedaan is !

 

 

3
2
3
0
4
2
1
2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Roy

Hopelijk is alles in orde!
Wauw wat een machtige showa zeg!


Johan

Hopelijk is alles ook dit keer weer in orde


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml