De kap eraf

De kap eraf

Ik kon het gisteren niet laten, ik zou en moest de kap eraf, zodat ik de vissen beter zou zien.

Ze voorspellen vandaag zacht weer, en onmiddellijk krijg je een ander gevoel...gelukkig. In het begin zijn de vissen wat voorzichtig, maar na enige tijd zwemmen de koi weer langzaam hun baantjes.

Het ziet er goed uit in de koiwereld. Soms denk ik er wel eens aan of een koi het gevoel van het opgesloten zijn kent, want zeg nu zelf, hij kent ook niets anders dan zijn leefomgeving, en dat is meestal beperkt in ruimte.

Zou een koi zich voelen als een gevangene, opgesloten tussen 4 muren ? Zou hij ieder stukje van zijn wereldje kennen? Bestaat er zoiets als een vervelingsfaktor voor koi ? Het zijn zomaar vragen die af en toe door je hoofd spoken.

Gewoonlijk projecteren we deze gevoelens op menselijke eigenschappen en gevoelens, en ik zou het eng vinden om het ganse jaar gelimiteerd te zijn in je bewegingen, opgesloten in een cocon van water.

Vermoedelijk denken koi er niet over na, want schijnbaar zijn wij mensen de enigen die na kunnen denken, maar bepaalde gevoelens of prikkels moeten toch door koi ervaren worden.

Eén ding kan ik wel met zekerheid beweren. Als de koi komen overgevlogen vanuit Japan, hebben ze een hele tijd nodig om zich aan te passen. Het geeft weken, soms maanden van ongerustheid, totdat plotseling een normaal gedrag verschijnt. Dan pas heb je rust en ben je zelf tevreden, want de moeilijkste periode is voorbij.

Het gebowl en het verplaatsen door de mensen nemen ze maar voor lief, want als ze geluk hebben komen ze straks in een prachtige vijver terecht met voldoende plaats, zodat hun onbekende reis van hun leven kan beginnnen.

De overwinteringskoi in Arendonk hebben zich kranig gehouden, maar zijn niet erg diep moeten gaan in hun reserve. De winter was kort en hevig, en hun constante temperatuur zal er ook wel iets mee te maken hebben.

Ik heb gisteren een hele tijd genoten van een half overkapte vijver, en zal deze vandaag ook nog open laten. Ze voelen zich goed en gelukkig, als ze dit gevoel kennen, en dat laten ze ook volop zien in dit filmpje van bijna 7 minuten.

Velen van deze koi gaan hun heimat verlaten in de loop van de volgende weken. Sommigen verzorg ik al 2 jaar....wat gaat de tijd toch snel.Laat ons hopen dat ze een goede thuis treffen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240