Schrijf je nu in

Schrijf je nu in

Rond 15 april zullen de bestaande koi uit de groeivijver komen en naar hun betreffende eigenaren gaan.

Tenminste dat is de bedoeling en ook afhankelijk van de temperaturen op dat moment. Op dat ogenblik zal de groeivijver opnieuw bevolkt worden met nieuwe koi. Wij hebben besloten om het seizoen groeivijver enkel voor tosai naar nisai open te stellen, en dan nog in beperkte mate. Het zomerseizoen voor de groeivijver loopt van ± 15 april tot ± 10 oktober.

Het aantal tosai willen wij beperken tot 20-25 stuks op dit moment, en ze krijgen ook de voorkeur om het groeiseizoen te verlengen van oktober tot april 2013. De kosten om de groeivijver op een constante temperatuur van 26° te houden, het voeren, en alle andere kosten zoals kleien, controleren, eventueel behandelen vergen toch een bepaalde financiële inspanning.

Ook komen er in de loop van volgende week nog een aantal tosai op de website, vooral bestaande uit Ginrin Kohaku van de bekende Ginrin Momotaro kohaku lijn, en een aantal showa uit de ontzagwekkende Mako Showa bloedlijn van Momotaro. Deze zullen zeer geschikt zijn voor de groeivijver en zijn van betaalbare kwaltiteit.

Wie interesse heeft om een seizoen groeivijver te bestellen, wil ik voorstellen om deze nu al te reserveren. De prijzen zijn als volgt samengesteld:

Zomerseizoen groeivijver van ± 15 april 2012 tot ± 10 oktober 2012: 250 euro

Winterseizoen groeivijver van ± 10 oktober 2012 tot ± 15 april 2013: 250 euro

Volledig jaar groeivijver van ± 15 april 2012 tot ± 15 april 2013: 450 euro.

Voorwaarden:

Bij reservering: 100 euro.

Saldo op het einde van het afgesproken groeivijver seizoen.

Er zijn slechts 20-25 plaatsen beschikbaar.

Omstandigheden:

Vijver: ± 50 kuub

Temperatuur: ± 26°

Ph: ± 7 Ph

Kh: 2-3 Kh

Omgeving: veel rust, veel algen en plankton.

Verwachte groeicurve: ± 20 cm in het eerste groeiseizoen.

Dit is reeds het 6de groeiseizoen dat we organisen, en de resultaten zijn boven het gemiddelde. Het is vooral de rust, het verblijf in een buitenvijver en het gebruik van veel algen en plankton dat het succes garandeert. Uit ervaring weten we dat de groei, kleuren en vooral de teri een zeer gunstig gevolg geeft aan het groeivijverseizoen.

Nog even vermelden dat het morgen een vrij zachte dag zal zijn (± 10°). Ik zal van de gelegenheid gebruik maken om de verwarmde buitenbak open te leggen zodat de koi, die in zeer goede conditie verkeren, te bezichtigen zijn.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml