Op stap met Ton

Op stap met Ton

Ton belde me op of hij even langs kom komen, en of we langs de groeivijver konden rijden.

Dat waren 2 vliegen in één klap, want het was een hele tijd geleden dat ik Ton gezien had, en een controle bij de groeivijver is altijd meegenomen.

Maar vooraleer we vertrokken, nog even 2 kohaku gebowld die Ton als bemiddelaar verkocht heeft aan enkele klanten van hem. Voor mij niet gelaten, want deze exclusieve yondan kohaku bewonderen doet geen pijn....integendeel, hier moet en zal je van genieten. Trouwens wat is er mis met een vijver vol kohaku, in dit geval van Taniguchi.

Iedere dag kijk ik met bewondering naar deze vijver die enkel kohaku en 2 karashigoi herbergt. Misschien heb ik dit jaar iets te veel kohaku aangekocht, maar het jaar begint nog maar pas, dus je kan nog wat verwachten.

Bekijk ook even deze kohaku, ik dacht van Koiluka, maar ben niet zeker. Ton heeft deze verleden jaar nog verkocht, en nu zwemt hij lekker rond bij Narita Interkoi, want zo begin ik me te voelen. Alle vijvers bevatten een groot aantal vissen van klanten, en in principe ben ik een hele kleine Narita....

Bij aankomst groeivijver is het altijd kunst om je even rustig naar het glas te begeven, zodat de koi niet schrikken. Het geeft je altijd een adrenalineshot om deze pareltjes te mogen bekijken in hun warmwaterbassin.

Voor zover ik kan beoordelen zien ze er supercontent uit, en is het niet aangeraden om ze te netten. We zien ze dan wel niet allemaal, maar rust is belangrijker dan onrust. We hebben een ganse tijd de revue laten passeren, en konden geen problemen vinden, en waarom zou het ook ? Tegelijkertijd toch wat stalen genomen van het water, en deze waterwaardes kan je zien op de bijhorende foto.

Als afsluiter heb ik nog enkele sfeerfoto's erbij gedaan van de grote natuurvijver, bedekt met smeltend ijs. Altijd een lust om hier te mogen rondwandelen. De hele tuin ademt altijd liefde voor de natuur, rust en kalmte uit.

Meer afbeeldingen

Op stap met Ton: afbeelding 1
Op stap met Ton: afbeelding 2
Op stap met Ton: afbeelding 3
Op stap met Ton: afbeelding 4
Op stap met Ton: afbeelding 5
Op stap met Ton: afbeelding 6
Op stap met Ton: afbeelding 7
Op stap met Ton: afbeelding 8
Op stap met Ton: afbeelding 9
Op stap met Ton: afbeelding 10
Op stap met Ton: afbeelding 11
Op stap met Ton: afbeelding 12
Op stap met Ton: afbeelding 13
Op stap met Ton: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137