De Rudy was tevreden

De Rudy was tevreden

Hij zat al lang op hete kolen om zijn koi mee naar huis te nemen.

Bekijk het filmpje van de koi van Rudy. Naar huis nemen zal je denken ? Het temperatuurverschil zal toch veel te hoog zijn ? Nee hoor, als je de vijvers op elkaar kan afstellen wat betreft de temperatuur, dan hoeft de koi er niet om te lijden.

De binnenbakken staan op ongeveer 15-16° momenteel, en de koi zitten reeds van begin december in quarantaine, kweker bij kweker. Nadat er een afstrijkje genomen werd, en als de eigenaar, in dit geval Rudy, zijn vijver ook op 15° heeft gezet, dan is er geen enkel probleem.

Persoonlijk denk ik nog altijd dat een koi beter af is in zijn eigen habitat, dan bij mij in de vijvers. Ondanks het feit dat ik slechts een 10-12 tal koi heb zitten op 15 kuub, wat meer dan voldoende is, en dat men zeker niet kan spreken over "opeengeplakt als een haring in een ton", denk ik nog altijd dat de koi beter af is in zijn eigen biotoop.

De sanke is van de Open Sales van Momotaro verleden jaar, en de kohaku is van Taniguchi. De sanke bleek na meting 57 cm te zijn, wat een groei betekende van 5 cm na aankomst in december. De kohaku bleek 53 cm te zijn, en ik dacht dat deze op 50 cm was binnengekomen.

Beide zijn nisai, en ik denk dat je mag spreken van een mooi koppeltje. Rudy woont slechts op een 45 min. rijden van mij, en onmiddellijk na aankomst werden mij al enkele foto's en filmpjes doorgestuurt.

Filmpje bij aankomst sanke

Filmpje bij aankomst kohaku

Filmpje van de vijver met nieuwe koi op zondagmorgen

Nadien werd ik nog overstelpt met bezoeken van klanten die graag eens langskwamen om de koi te bekijken. En zoals altijd werd ik weer verwend door heerlijke taarten die ze altijd voor mij meebrengen. Dit keer een zalige rijsttaart met aangepaste chocoladereepjes en slagroom. De verpakking wordt dan achteraf gebruikt om theoriën uit te leggen en te bewijzen aan de hand van "kribbelekrab...." De poltloden waren geslepen en de taarten werden verslonden.

Zoals voorheen vermeld, heb ik de kappen al gedeeltelijk van de vijvers gehaald, en zoals je kan zien op dit filmpje zwemmen ze ontspannen rond. Deze vijver heeft geen verwarming, en ik moet zeggen dat ik blij was om deze koi na bijna 3 maanden zo te zien rondzwemmen. In eerste instantie totaal geen problemen en ze zwemmen rond, net of het is zomer.

Voila, het was weer een bewogen en aangename dag, en ik moet eigenlijk iedereen bedanken voor de opkomst die ik op zaterdag altijd mag beleven. Ondanks de crisis, loopt de verrkoop onvoorspelbaar dit jaar, eigenlijk buiten verwachting, en wij als Interkoi team zullen binnenkort weer volop klaarstaan, om je met raad en daad bij te staan. Hou je klaar, de zomer komt er binnenkort aan, onze vissen zijn goed in orde en onze vooruitzichten zijn zeer positief.

Meer afbeeldingen

De Rudy was tevreden: afbeelding 1
De Rudy was tevreden: afbeelding 2
De Rudy was tevreden: afbeelding 3
De Rudy was tevreden: afbeelding 4
De Rudy was tevreden: afbeelding 5
De Rudy was tevreden: afbeelding 6
De Rudy was tevreden: afbeelding 7
De Rudy was tevreden: afbeelding 8
De Rudy was tevreden: afbeelding 9
De Rudy was tevreden: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240