De keuze van Ben

De keuze van Ben

Soms begrijpen wij de mensen niet, en moeten we nog eens even met de billen bloot om te bewijzen wat we bedoelen.

Je kan je mond vol hebben over kwaliteit en de mooiste verhalen vertellen, mooier en beter in mijn ogen is om te bewijzen wat je kan.

We zijn op het punt gekomen om nogmaals het zwaard op te nemen en te bewijzen wat we kunnen, ondanks het feit dat we dit niet meer zouden moeten doen.

De bewijzen hebben dit reeds lang aangetoond, denk maar aan de vele machtige ontwikkelingen van koi die we als bewijs kunnen toon, met als toprolmodel de koi “Hope” die helaas ondertussen overleden is. Hier ook nog het filmpje bij aankoop van Hope. Wie zou deze sanke als nisai kopen !!!

Van nisai 56 cm in het vijvertje van Ben…een plasje water…doorgegroeid naar een echt jumbo van 90 cm. Eén van de vele resultaten, en zo kan ik er nog vele laten zien.

Dit keer leggen we de lat bijzonder hoog, en ik ga proberen uit te leggen wat we gaan doen. Door de aankomst van een kohaku die gehavend uit de mudpond was gekomen, en het feit dat zijn vin volledig gescheurd was, werd de kohaku quasi onverkoopbaar, ondanks het feit dat ik er meerdere keren op gewezen heb hoe goed deze kohaku was.

Verschillende malen heb ik deze gepromoot en aangeboden aan klanten waarvan ik weet wat ze verwachten van een koi. Zonder succes….

Daarom heb ik met Ben een overeenkomst kunnen maken die de mogelijkheid gaf dat hij deze zelf kon aankopen, wat voor Ben normaal financieel niet mogelijk zou zijn, en het is hem gegund uit heel mijn hart, want ik weet wat er gaat gebeuren.

Ik heb een filmpje gemaakt van de koi en geprobeerd dit te koppelen aan een verhaal dat waar is gebeurd. In het filmpje zal je de kohaku zien waar we het over hebben, trouwens redelijk goed bekend, met daaraan gekoppeld een filmpje van een kohaku die we willen evenaren...haar naam Cleopatra II, zo kan je zien waar we naartoe willen, en wat we willen bewijzen.

Bekijk eerst het filmpje en luister dan naar het verhaal.

En een filmpje bij aankoop van de tosai mag niet ontbreken. Dit is april 2017...

Een aantal jaren geleden, het precieze jaartal weet ik niet meer, werden wij gecharmeerd van een kohaku die wij wensten aan te kopen. Ze was bijzonder prijzig, maar we hadden een goed oog in deze koi en hadden haar in ons netvlies al hoge verwachtingen toegedicht.

In die tijd kocht ik af en toe koi van Hans of Joachim van het Viske, omdat zij, buiten Koisan één van de weinigen waren die toegang konden krijgen tot de betere koi van Sakai.

Joachim had het oog en de kennis om toekomstige grootwinnaars te verwerven, en daar maakte ik dankbaar gebruik van. De kohaku waarvan sprake was Cleopatra II

Vermits de prijs bijzonder hoog was werd er afgesproken in Japan om de koi te mogen bekijken vooraleer een beslissing te nemen, wat volgens mij vrij normaal was.

Er waren voorheen al enkele schermutselingen geweest met Sakai, vermits sommige koi steeds op miraculeuze manier verdwenen, gewoonlijk overleden, maar zonder bewijsmateriaal, waardoor het vertrouwen niet echt heel hoog was.

Eenmaal in Japan, ik herinner me de dag nog heel goed, we zaten in het hotel bij de luchthaven van Hiroshima, in het gezelschap van Hans, Joachim en in die tijd waren er ook nog Dirk van Elnakoi, Floor en enkele andere bekende namen bij.

We zaten op hete kolen om naar de kohaku te gaan kijken, tot we plots het bericht kregen dat we niet welkom waren bij Sakai FF, en zeker dat we niet binnen mochten om te gaan kijken.

Achteraf is me het één in ander duidelijk geworden, maar daar wil ik het liever niet over hebben, want daar is mij geen enkele echte waarheid van bekend. Er zijn echter mensen die alles mogen en er zijn mensen die niets mogen, laat het me zo vertalen….

Feit is dat wij achter het net visten, en de deal werd gewoon afgeblazen, tot spijt van de ganse groep die toen bij mij was….

Achteraf werd Cleopatra toch naar Europa gehaald, waar ze onmiddellijk ingezet werd op de shows en de titel Grand Champion behaalde, als ik me niet vergis op de Interkoi in Duitsland. Of Cleopatra ondertussen nog in leven is weet ik niet….er is wel een akkefietje met de staart gebeurd tijdens het transport naar huis na de show !

Dit verhaal verteld, moet je nu het filmpje nogmaals bekijken…dit is wat Ben en ik voor ogen hebben. Deze kohaku begeleiden naar het niveau van Cleopatra, en ik ben 99% zeker dat dit zal lukken.

Wij vinden het bijzonder spijtig dat de meeste mensen deze klasse van koi niet kunnen of willen herkennen en er niet de tijd in steken om enkele jaren geduld te steken in een kohaku zoals deze.

De kweker in dit geval is niet Sakai FF, maar Taniguchi San, maar je kan duidelijk de ouderdieren herkennen van Sakai in deze kohaku. Kijk en projecteer….onvoorstelbaar dat slechts 1 persoon deze kwaliteit van de kohaku herkent heeft als tosai….en dat was ik….

Als Joachim, waar ik nog veel respect voor heb, maar die min of meer van het toneel is verdwenen, dit nieuwsitem leest, dan zou het fijn zijn, mocht hij reageren op dit nieuwsitem. Het is mogelijk dat hij dit leest….en anders kan iemand hem op dit nieuwsitem wijzen….

Maar dit verhaal is nog niet alles !

Wij zijn ook een beetje verbaasd over het feit dat er nog bijzonder hoogwaardige showa in Arendonk zitten die het niet maken omdat ze niet de nodige papieren laten zien.

Hiermee bedoel ik dat ze niet geforceerd zijn grootgebracht naar nisai volgens de Japanse maatstaven, waardoor ze niet echt passen in het straatbeeld van Interkoi....en onterecht....

Wij willen nu ook bewijzen en met de billen bloot voor de volgende 5 showa die Ben heeft uitgekozen om bij hem te zwemmen en te laten ontwikkelen tot einde van dit jaar.

We hebben besloten om er geen commentaar bij te geven, maar om te bewijzen wat de mogelijkheden zijn koi van hoge kwaliteit, die echter niet naar waarde geschat worden.

Ik zet alle 5 de showa op een rijtje, en nadien vertel ik je de mogelijkheden wat betreft de mogelijke aankoop van deze showa. Kijk, leer en geniet….

Showa Ben’s keuze 01

Showa Ben’s keuze 01

Showa Ben’s keuze 01

Showa Ben’s keuze 01

Showa Ben’s keuze 01

Het zijn niet de reuzen die hier gepresenteerd worden, het zijn jonge nisai van ± 40 cm die een seizoen door Ben zullen grootgebracht worden.

Ik weet nu al wat het resultaat gaat zijn, en je zult gegarandeerd versteld staan. We gaan bewijzen wat er kan met het grootbrengen van koi op een normale wijze en de kwaliteit zal eraf spatten, geloof mijn woorden. Bovendien geloven wij ook sterk dat het beter is voor de koi in het algemeen...

Het is geen grootspraak wat ik nu vertel, geloof me. Einde dit jaar ga je niet meer weten wat je gezien hebt…en dat is de waarheid als een koe.

Het moet niet, maar er is een mogelijkheid om één van deze koi te kopen. Het is zelfs zo dat je deze bij Ben zelf mag uitkiezen indien je dit wenst. En ik garandeer je dat je op het einde van het jaar een showa hebt die zijn weerga niet kent. Ben ik zeker van mijn zaak ? Wees daar maar zeker van, want ik ben de enige die deze resultaten al 11 jaar opvolg en mijn vertrouwen geef.

Wil je een showa aankopen ? Geef mij een seintje en we handelen de zaak verder af.

Dit was het uitgebreid nieuwsitem van vandaag, en ik heb dit met heel veel plezier geschreven. Het koihart begint weer op volle snelheid te kloppen.

Het is ook fijn als we toch wat reacties zouden kunnen vergaren op dit nieuwsitem. Ik doe echt mijn best om het spannend te houden…helpen jullie mee. En niet vergeten, we gaan hier toch echt weer met de billen bloot of niet ! De lat wordt toch bijzonder hoog gelegd….

Wie vertrouwen heeft in de skills van Ben….druk 1, wie denkt dat het loze woorden zijn, klik 2.

Nog filmpjes van de vijver van Ben

De vijver van Ben 2012

Op bezoek bij Ben 2015

Op bezoek bij Ben 2016

Op bezoek bij Ben 2017

Ben ten voeten uit

Tenslotte nog de zanger in spé Bendora special

Meer afbeeldingen

De keuze van Ben: afbeelding 1
De keuze van Ben: afbeelding 2
De keuze van Ben: afbeelding 3
De keuze van Ben: afbeelding 4
De keuze van Ben: afbeelding 5
De keuze van Ben: afbeelding 6
De keuze van Ben: afbeelding 7
De keuze van Ben: afbeelding 8
De keuze van Ben: afbeelding 9
De keuze van Ben: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137