Een bowl GoSanke

Een bowl GoSanke

Juweeltjes van koi zitten er nog tussen, stuk voor stuk bekwaam om uit te groeien naar monsterlijke schoonheden die de 80 cm niet schuwen.

Het filmpje zegt eigenlijk voldoende, en als ik de tijd neem om de koi handmatig in de vijver te zetten, besef ik dat er mensen zijn die er problemen mee hebben dat ik dit handmatig doe.

Ik krijg er af en toe reactie op, maar zeg nu zelf, wat denk je dat het fijnste is voor de koi…om eerst en een donkere zak opgesloten te zitten en dan verward eruit gelaten worden, of met zachte hand, glijdend door je vingers, en zonder ze te verstoren begeleid te worden naar de vijver waar hun nieuwe thuis zal zijn.

Mijn buitenvijvers raken nu menselijk bezet, en ik ben trots op wat ik heb. De meesten zijn nisai van om en bij de 60 cm of zelfs erboven. Ze beschikken over 2 kuub per koi, wat toch een luxe is in een dealersbedrijf, en ik geniet ten volle van mijn rijkdom.

Het heeft me 10 jaar geduurd om naar dit niveau te groeien, en nu is het een kwestie van dit niveau te handhaven. Als ik echter naar het aanbod van Momotaro kijk, en als ik met focus op de 1ste reeks van Matsu, dan krijg ik het toch eventjes warm.

Ik zal er zijn, ik kijk er naar, en ik ben bang dat ik daar alles mee heb gezegd. Het gaat bijzonder moeillijk worden om die tosai van 45-50 cm te kunnen bemachtigen.

Het voorspeld niet veel goeds, maar toch ga ik proberen mijn slag te slaan. Zelden heb ik gezien dat er een serie wordt aangeboden die bijna de perfectie van het ogenblik weergeeft.

Tosai van 45-50 cm in een onberispelijke weergave met allen een aangenaam patroon…zelden gezien en zelden meegemaakt.

De vraag die ik me stel is waar dit naartoe gaat…ik denk dat dit de koi zijn die later 100 cm en meer zouden kunnen worden. Niet hier wel te verstaan maar onder begeleiding in Japan.

Het is een onbegonnen zaak denk ik om er zelf aan te kopen, want dan zal de prijs in de verkoop te duur worden. Beter zou het zijn als ik een budget ter beschikking krijg van mensen die interesse hebben, dan kan ik mijn winstmarge aanpassen en hoef ik geen risico te lopen.

Wat me opvalt is dat er redelijk wat ongesexte tosai worden aangeboden en weinig showa, en dan word ik voorzichtig…Persoonlijk denk ik dat de volgende veiling meer op de top showa van Momotaro zal gericht zijn, al dan niet afstammelingen van lion Queen. Ik wil er in ieder geval bij zijn de volgende veiling…

Gisteren heb ik eventjes de tijd genomen om vijver 5 te filmen zodat de mensen hun koi die ze nog moeten ophalen kunnen zien.

Ik dacht ik zet de camera op een statief en laat maar lopen. Dat ging gedeeltelijk goed totdat de wind roet in het eten gooide en ik de camera langzaam naar links begon te draaien. Een deel gaat goed en de rest geeft slechts een gedeeltelijk beeld weer, maar misschien kunnen jullie je aangekochte koi toch bewonderen.

Zoek het maar uit, er is genoeg moois te bewonderen en met pijn in het hart zal ik ze in de loop van de volgende weken zien verdwijnen. Ik hoop dat iedereen zijn koi zal kunnen zien….

Ondertussen heb ik mijn zomerverblijf in orde gebracht. Ondanks de voorspelling dat het koud zal worden de komende dagen heb ik toch beslist om terug orde te scheppen in mijn “clubhuis”.

Ik heb de kachel in ieder geval wel in gereedheid gebracht en ik denk/hoop dat de winter op zijn laatste beentjes zal lopen.

Iedereen welkom morgen, en ik hoop dat er wat animo is om enkele koi te bekijken en eventueel aan te kopen. Ik maak er een speciale dag van, waarbij ik bijzonder tolerant ga zijn wat betreft de prijsvorming.

Niet dat ik ze weg zal geven, want het zijn stuk voor stuk goede koi, daar ben ik van overtuigd, en tijd speelt in hun voordeel. De meesten staan niet op de website, dus het is altijd een ontdekking van wat je te zien zult krijgen.

EXTRA INFO

Zoals iedere zaterdag ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur, en zondag ben ik open van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen altijd welkom en de koffie staat klaar.

Dan nog even een kleine opmerking ten opzichte van de probites. Er zijn nog een aantal mensen die hun voer nog moeten komen ophalen, en er zijn nog een aantal mensen die hun faktuur nog moeten betalen.

Het is wenselijk dat ze het voer zo snel mogelijk komen ophalen, alles staat klaar en ik zou er de anderen op attent willen maken dat de afspraak was dat de rekening zou betaald moeten zijn tussen 1-5 maart. Graag dit even in orde maken aub.

Wat betreft de grote bowls: er zijn nog 4 grote bowls over. Wie nog interesse heeft, wacht niet te lang om deze te bestellen. Na deze levering zullen er geen meer binnenkomen….

Wat betreft de wedstrijd ! Je kan nog altijd deelnemen aan de geweldige 2018 wedstrijd. We zitten momenteel aan 1250 loten die uitgedeeld zijn aan de mensen die een koi hebben aangeschaft.

Wie niet waagt niet wint, en je hebt in ieder geval meer kans dan bij de lotto...

Meer afbeeldingen

Een bowl GoSanke: afbeelding 1
Een bowl GoSanke: afbeelding 2
Een bowl GoSanke: afbeelding 3
Een bowl GoSanke: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240