" /> " />
Ultieme special voor vandaag

Ultieme special voor vandaag

Het komt op zoals het "xxxxxxx". Impulsief als ik ben doe ik dingen zonder nadenken, en soms krijg ik er nadien spijt van, maar och, het leven is al zo saai soms...ik hou het graag spannend.

Enkel vandaag of morgenvroeg bied ik 2 sublieme kohaku aan van Sakai FF, tussen de 65 en 70 cm met een body die Sakai eigen is, en die door iedereen op prijs wordt gesteld.

Even een filmpje tonen van de gespierde beren. Zijn ze perfect ? Natuurlijk zijn ze niet perfect, anders kan je ze niet kopen slimmeke….

Zijn ze goed en representatief in je vijver…meer dan dat…ze liggen in mijn ogen boven het gemiddelde. Huidkwaliteit en het beni zijn meer dan in orde, ondanks het feit dat er eentje zich wat heeft geschaafd en een paar schubjes zijn verkleurd. Normaal zal dit echter herstellen in de toekomst.

Patroontechnisch misschien niet het meest moderne of gewaardeerde patroon, maar persoonlijk heb ik er totaal geen probleem mee. Het zijn in mijn ogen 2 koi die alle verwachtingen kunnen voldoen, geschikt zijn om bijzonder groot te worden met een flinke body, en die een aanwinst is voor iedere vijver.

Het is in principe geld ronselen voor het komende offensief en wie weet vind ik wel een koper ! De koi bied ik enkel vandaag of morgen aan voor een in mijn ogen zeer acceptabele prijs…ga ze maar eens zoeken in de koiwereld.

Eerste keuze bied ik aan voor 3250 euro, de 2de keuze bied ik aan voor 3000 euro. Het is ook geen probleem als ze niet verkocht worden, want dit soort vissen vinden vandaag of morgen toch iemand die voor deze koi respect betoond en de waarde ervan inschat.

U vraagt, wij draaien…

Je woont ver van Interkoi, maar wordt toch gecharmeerd door een bepaalde koi, wat vraag je dan ? Kan je er een recent filmpje van maken, zodat ik kan vergelijken met binnenkomst van de koi ?

Natuurlijk kan dat….dat is toch mijn werk. In dit geval gaat het om een sanke van Sakai die verleden jaar oktober werd aangekocht, en die zeker en vast een projectieplaatje is voor de toekomst.

Het is altijd plezierig om deze goed te laten zien. Het is een onopvallende sanke die zich gedeisd houdt, minder opvalt door het aanwezige showageweld in deze vijver, maar de juiste ambitie heeft om hoog te scoren.

Op het einde van het filmpje laat ik nog 2 kashira in dezelfde bowl, omdat dit alternatieven zijn die ook de interesse van de klant gewekt hadden. Het zijn koi uit het duurdere segment en op het filmpje is duidelijk te zien waarom.

Het is geen sanke die nu al af is, integendeel, het is een sanke die tijd vraagt. Moest het sumi nu al in die mate geoptimaliseerd zijn en als zwarte inktvlekken op de huidige plaatsen zichtbaar zijn, dan garandeer ik je dat je deze sanke niet zou kunnen kopen…onmogelijk….

Ervaring is een belangrijke faktor, en ik weet uit ondervinding wat het sumi kan doen bij de sanke van Sakai in het komende jaar. En dat wat wenselijk is, zie ik nu al gebeuren.

Als je de foto’s goed bekijkt, zie je hoe het sumi zich stilaan ontwikkelt en er op de juiste plaatsen nog sumi bijkomt om het geheel volledig af te werken.

Toegegeven het rood in de vin en in de staart zijn showtechnisch wat mindere puntjes, maar daar is wat aan te doen. Ik doe dat echter nadat de eigenaar dit wil en nadat de koi verkocht is, want elke behandeling heeft zijn risico, en dat is iets wat ik met plezier doorgeef aan de eigenaar in spé….

Wordt dit een jumbo van formaat ? In mijn ogen wordt dit geen jumbo van formaat, maar wel een bijzonder mooie sanke van 70-75 cm die met het opgewaardeerde sumi een representatieve sanke wordt die iedereen zal smaken.

Ze staat nu in optie tot juist na mijn japanreis. Dat is een te lange optie normaal, maar door de japanreis en de afstand die de klant moet afleggen is dit een optie die mogelijk wordt. Noem het maar uitzonderingsgevallen….

Voor één van mijn klanten die ik echt waardeer heb ik tegelijkertijd een filmpje gemaakt van zijn showa die een serieuze metamorfose heeft gemaakt tijdens zijn verblijf in de winter.

Het is een dankbare showa van Ueno, en ontwikkeling in mijn ogen is laten zien hoe ze ontwikkelen. Hier nog een filmpje van bij aankoop, maart 2016, en toen vond ik ze geweldig…. nu nog.

Ik ga niet zeggen wie de eigenaar is, want ik weet niet dat dit mag, maar het is in ieder geval een "beere plezante klant", waar ik veel plezier van heb !

Tenslotte op verzoek van een klant nog een update van één van de mooiste sanke waar ik een boontje voor had, namelijk deze bloemige dame van Momotaro. Ze werd 62.5 cm gemeten, wat toch een toename is van 1.5 cm tijdens het korte verblijf hier....

Ik kan echt genieten van dit soort koi, en als je dan nog het opkomende sumi dat van achter naar voor op gaat komen bekijkt, dan zal deze sanke zichzelf bekronen tot een koningin van de sanke. Genieten is één ding, maar echt genieten is zelden weggegeven.

Ik geniet van al mijn koi die ik heb, van de ene al meer dan van de andere, en dat zal zo blijven, maar deze sanke is toch één van mijn boegbeelden.

Als je nu denkt dat ik niets te doen heb, dan heb je het mis. Op het einde van de dag krijg ik nog een telefoontje dat een koi die ze gekocht hebben komen ophalen.

En niet de minste…een onvoorziene ophaling, want deze hi utsuri had ik graag meegenomen naar de Euregioshow. Mis poes, pak maar in zei de eigenaar….en eigenlijk is iedere koi die weggaat een verantwoordelijkheid minder.

Het filmpje is met de telefoon gemaakt, omdat ik mijn camera niet bijhad, maar geloof me, het hi is in het echt veel steviger en beter dan op het filmpje.

Het is in ieder geval een zeer zuivere hi utsuri die je niet zo makkelijk tegenkomt. Het is spijtig dat ze de show niet meedoet, want ik denk dat ze een mooie prijs in de wacht zou kunnen slepen en in eerste instantie ging de eigenaar akkoord…totdat hij van gedacht veranderde…

Nu is het inpakken van koi van 87 cm geen sinecure, maar het is niet de eerste jumbo die ik inpak, dus dat heb ik er ook weer goed van afgebracht, en ondertussen kreeg ik het telefoontje dat ze al rustig haar rondjes zwemt.

Ik ben benieuwd naar de dag van vandaag. Ik heb de zomerafdeling in orde gemaakt, een kacheltje voorzien in het clubhuis, nu heb ik alleen nog klanten nodig….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240