De tategoi Kai

De tategoi Kai

Op 15 april houdt Narita zijn tategoi kai, een event waar ik min of meer naar uitkijk, want die brengt enkele interessante aanbiedingen naar boven.

Eerst en vooral wat uitleggen waarover het gaat. Er worden in totaal 120 nisai aangeboden van de kweker Matsue.

De afspraak is dat deze een seizoen in de mudpond van Matsue mogen blijven. Als je de huidige maat van de koi bekijkt, dan zie je dat ze geschikt zijn om einde jaar tegen de 70 cm aan te hoesten.

Met andere woorden koop je een sansai van 68-75 cm afhankelijk van de ontwikkeling. Nadeel…ik beschik niet over filmpjes van de koi, waardoor het moeilijk is deze koi degelijk te beoordelen.

Oplossing: wij zullen ter plaatse zijn of de kohaku aan de voorwaarden voldoet prijs/kwaliteit in acht genomen.

Nu is het zo dat Narita de ganse wereldhandel over wil nemen, en rechstreeks over de ganse wereld wil verkopen en de macht volledig over wil nemen….dat mag als hij dat kan….

Daarom zet hij er ook de prijzen op die hij verlangt….mooi maar daar hebben wij geen kaas van gegeten, want wij moeten ook onze kost verdienen. Wij krijgen ook geen korting, dus de prijs die vermeld staat is ook de prijs die ik moet betalen, incl. een commissieloon voor de agent.

Nu denk je een agent ? Iedere handelaar heeft een agent. Laat je niets wijsmaken, want iedereen heeft een agent nodig om de vissen te importeren. Iemand die iets anders zegt weet waar hij zich aan schuldig maakt…namelijk….

Wat is de afspraak ! Indien je interesse moest hebben om één van deze koi aan te kopen kan dit via Interkoi. Ik zal er ook voor zorgen dat de koi die je wenst aan te kopen voldoet aan de gestelde eisen.

Ik vraag 20% commissieloon op de aankoop, maar dan moet je de koi komen ophalen als de koi geleverd wordt einde jaar. Ik verzorg dan geen quarantaine en ik ben niet verantwoordelijk voor de opvang van de koi.

Indien je wil dat ik een aankoop doe en tegelijkertijd een opvang van de koi gedurende de winter, dan gelden er andere regels, maar dan moet je met mij contact opnemen.

Let wel, er zijn 2 belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. De prijs is exclusief transport van een sansai. Dit moet je rekenen afhankelijk van de grootte en de wijze van verpakking. Ik schat de kosten op 250 – 300 euro/koi als sansai.

De prijs is exclusief onze geliefde BTW van 21% hou daar goed rekening mee. Indien gewenst maak ik een berekening over het totaal te betalen bedrag in Euro. Je kan ook het bedrag in Yen delen door 130 dan zit je ongeveer goed.

Tenslotte: als je een koi wenst wil dit nog niet zeggen dat je haar hebt. Er moet telkens een briefje gestoken worden in een zakje. Nadien wordt uit alle kandidaat kopers de winnaar getrokken worden. Het is dus altijd een gok om mee te doen, maar het is een vrij eerlijke bedoening. Iedereen maakt kans, maar als je haar niet hebt ben je natuurlijk teleurgesteld.

Ik zet alle koi hier op een rijtje. 12 koi zijn buiten wedstrijd, 108 koi worden afzonderlijk aangeboden. Ik vind het persoonlijk een machtig gebeuren, en als je mee wil doen, contacteer me dan. De 12 kohaku buiten wedstrijd zijn aangeduid van 1 tot 12 in het groen....

Om je al een kleine indicatie te geven wat betreft de prijs van de koi indien je deze eind oktober 2018 zelf opvangt. (dit is een indicatie op dit moment, en is dus nooit de juiste prijsbepaling. Deze is afhankelijk van de koers en het transport.) De berekening is excl. transport dat pas kan berekend worden op het moment van verscheping.

Bij een aankoop voor 200 000 yen moet je rekenen op ± 2250 euro

Bij een aankoop voor 300 000 yen moet je rekenen op ± 3350 euro

Bij een aankoop voor 400 000 yen moet je rekenen op ± 4470 euro

Bij een aankoop voor 500 000 yen moet je rekenen op ± 5600 euro

Bij een aankoop voor 1 000 000 yen moet je rekenen op ± 11200 euro

Dit zijn de prijzen incl. commissielonen en BTW. Dit zijn prijzen excl. transport.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240