De keuze van Rob en Tara en Maud

De keuze van Rob en Tara en Maud

Als je uit 50 tosai een koi moet kiezen, dan is het niet zo makkelijk als je denkt. Alle hulp is dan ook van harte welkom.

Tegelijkertijd is het wel een mooie gelegenheid om de meute zelf nog eens te bekijken en te beoordelen om te zien of alles naar wens is gegaan.

Ze zitten nu al een 2-tal maanden lekker op een constante temperatuur in gezond water en voor zover ik kan beoordelen ontwikkelen ze goed en zien ze er allemaal goed uit.

Toch is het noodzaak om ze van dichtbij te zien om het kaf van het koren te scheiden. Met een scheepnet werden de meeste koi afgevangen en in een bowl gezet.

Op dat moment werd er een selectie gemaakt totdat er 10 koi overbleven die voldeden aan de wensen van de kopers. Vanaf dan heb ik een filmpje gemaakt.

Tenslotte bleven er 2 koi over, en was het moment van de definitieve keuze aangebroken. Ter informatie, de koi werd 40 cm gemeten, en de koi die het verloren had, was 44 cm gemeten.

Wat veel belangrijker is dan de grootte was de kwaliteit van de tosai. Buiten het feit dat het nog geen afgewerkte koi zijn en de groei een normale gang hebben gekend, zijn het merendeel van de koi geschikt om in de toekomst een goede ontwikkeling te maken.

Ik weet dat de meeste mensen koi kopen waarbij het patroon bijzonder belangrijk is, en terecht. Toch moeten deze mensen zich bewust zijn dat er nog een andere kijk op tosai nodig is om tot behoorlijke resultaten te komen.

Ik ga hier niet teveel uitleg meer over geven, want door de jaren is er al zoveel uitleg gegeven, zijn er al zoveel voorbeelden getoond via de site, dat het op een bepaald moment niet meer plezierig is om alles nog eens te herhalen.

Er worden bij aankoop niet alleen de goede punten uitgelegd, maar er wordt ook gewezen op de minder goede punten. Tosai aankopen is altijd een slag in het ijle. Je kan bepaalde eigenschappen goed incalculeren, maar niets is een garantie of een zekerheid.

Wel hebben we al veel goede ontwikkelingen kunnen laten zien, veel successen getoond van tosai die het tot grote hoogten hebben gebracht, met als hoogtepunt misschien wel Dotterke en Masami, dat bewijzen van kennis eigenlijk niet meer nodig zijn.

Het probleem is de veranderende wereld, waarbij er telkens een nieuwe voorraad koikichi aantreden in het rijk van de koiwereld, zodat alles een herhaling wordt van hetgeen ooit al eens gezegd wordt.

Ik heb nog geen filmpje meer gevonden van Dotterke als tosai, maar nog wel een film toen ze als nisai aankwam, en dit is een filmpje van dit jaar. Ze zou nu 7 jaar moeten zijn en ze is nog niet aan het einde van haar latijn.

Masami is misschien een minder bekende voor de nieuwelingen, maar toch nog een filmpje van toen ze aankwam en een daarna nog een filmpje toen ze senior tategoi werd in 2011 op 4 jarige leeftijd en 74 cm. Helaas hebben we daarna niet veel meer van haar vernomen, wat we nog altijd bijzonder spijtig vinden.

Ik kan nog honderden filmpjes te voorschijn toveren van bijna dezelfde resultaten en ik hoop dat het Rob hetzelfde zal vergaan. Denk maar aan Hope, nu 88,5 cm gemeten, de heerlijke chagoi van Martin, Clarissa, Wakana, Noa, Isis en vele anderen. Nog even melden dat dit de eyecatcher was van Matthijs die deze koi selecteerde als zijn oogappel.

Indien mogelijk zullen we ook deze koi opvolgen in de toekomst. Bovendien zou het fijn zijn moesten we meerdere filmpjes en foto’s kunnen ontvangen van koi die door de jaren heen ontwikkeld zijn, maar het blijft een moeilijke zaak om deze informatie te ontvangen.

Meer afbeeldingen

De keuze van Rob en Tara en Maud: afbeelding 1
De keuze van Rob en Tara en Maud: afbeelding 2
De keuze van Rob en Tara en Maud: afbeelding 3
De keuze van Rob en Tara en Maud: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240