Op bezoek bij Matthijs en Lobke

Op bezoek bij Matthijs en Lobke

Er waren op de show in Arcen 2 koi die mijn aandacht trokken en die ik absoluut in mijn collectie zou willen.

De ene was de koromo/asagi waarvan ik in een vroeger nieuwsitem al eens melding had gemaakt, en een koi waarvan ik morgen in een nieuwsitem melding zal maken.

Het waren voor mij de 2 opvallendste koi van de veiling en ik heb beide geprobeerd aan te kopen, maar het is me enkel gelukt bij de 2de koi.

Deze zat in het vat van Jeroen van Keulen, en die heeft zijn quarantaine ondertussen goed doorstaan, ze is klaar om opgehaald te worden.

Nu is het zo dat Matthijs in hetzelfde dorp woont, en dan kan je toch moeilijk anders dan een bezoekje brengen bij iemand die al 11 jaar min of meer verbonden is met Interkoi.

Reeds in 2006, Mattthijs was toen ocharme 22 jaar, kwam hij al van Zwolle aangereden, en mijn eerste bezoek in de koiwereld was ook bij hem thuis. De relatie is altijd blijven bestaan en heeft altijd gezorgd voor een connectie tussen Jeroen van Keulen en Interkoi, die nog altijd voortleeft.

Eigengereid, eigenwijs, grote koikennis, bijzonder correct, minzaam, trouw en charmant, het zijn allemaal eigenschappen die bij Matthijs horen. Misschien ben ik er een paar vergeten, maar ik ben blij dat ik hem heb leren kennen.

We delen al veel geschiedenis van Interkoi, en ik denk dat het hoogtepunt, de reis was van Matthijs naar Japan, waarvan je alle ervaringen nog kan lezen in de daarbij horende nieuwsitems.

Ik vond het wel interessant om er een fietsvakantie aan te koppelen, dan vingen we 2 vliegen in één klap, en dat hebben we ons niet beklaagd. We kwamen terecht in een Bed en Breakfast gelegenheid die we hadden gevonden in de buurt.

Een aangename boerderij in the middle of nowhere, waar een ongekende rust deel uitmaakte van het geheel. Zalig om te vertoeven, en de fietsroute die eraan gekoppeld was, hebben we ons niet beklaagd.

Het was bloedheet, tot 33° en de waterroute, zo werd deze genoemd, voldeed aan alle verwachtingen, en nog meer…

De route voerde ons langs de waterwegen en riepen nostalgische gevoelens op, die me aan mijn jeugd vroeger deden denken.

Overal was de jeugd in de waterlopen of rivieren, hoe je het ook wilt noemen aan het zwemmen, iets wat bij ons heden ten dage niet meer mogelijk is. Alles ademde nostalgie geflankeerd door romantische en idyllische plaatsen die me echt een boost van vreugde schonken.

Ik heb er enkele foto’s van de tocht bijgedaan, maar de foto’s kunnen de gevoelens niet weerspiegelen die de fietstocht ons heeft gegeven…een prachtige streek, verzorgd, netjes onderhouden, charmant, ik kan met geen 1000 woorden omschrijven hoe we genoten hebben van de fietstocht.

Willen jullie versgemaakte frietjes vraagt een Hollander aan een Belg…wat denk je dan wat het antwoord is ! We werden dan ook gastvrij ontvangen bij Matthijs en Lobke die ons deze lekkernij voorzette in het gezelschap van een frisse Rosé wijn, wat kan je nog meer verwachten.

Een aangename stek, het nieuwe huisje van Matthijs, met uiteraard een vijvertje dat niet kan ontbreken. En in dat vijvertje zie ik natuurlijk een aantal bekende koi rondzwemmen. We hebben ze niet gebowld, maar ik heb wel een klein filmpje gemaakt natuurlijk.

De blikvangers waren de showa van Ueno die ondertussen 70 cm was en uitgegroeid tot een prachtexemplaar, de sanke van Sakai FF die hij persoonlijk had uitgekozen, en een ouwe getrouwe, een budo koromo van enkele jaren terug.

Het was een verstandig idee om het ophalen van de koi te combineren met deze fietstocht. Matthijs en Lobke, bedankt voor de fijne avond, en laten we hopen dat onze vriendschap nog lang mag duren…

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 1
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 2
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 3
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 4
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 5
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 6
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 7
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 8
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 9
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 10
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 11
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 12
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 13
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 14
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 15
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 16
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 17
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 18
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 19
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 20
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 21
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 22
Op bezoek bij Matthijs en Lobke: afbeelding 23

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240