Een wonderlijke doitsu sanke

Een wonderlijke doitsu sanke

Schoonheid is niet in woorden te beschrijven. Daar kan je alleen maar naar kijken en met volle teugen van genieten. Maar wat is schoonheid ?

Schoonheid is een kwaliteit of beleving die de ervaring van genoegen, bevestiging, betekenis of goedheid veroorzaakt. Dit leidt tot gevoelens van aantrekking en emotioneel welzijn. In zijn diepgaandste zin zou schoonheid een ervaring van positieve weerspiegeling over de betekenis van het eigen bestaan kunnen veroorzaken. Deze doitsu sanke is een schoonheid in woord en beeld...

Sinds Interkoi Kokugyo is geworden in Japan met een doitsu sanke werd ik altijd begeesterd door emotie als ik soortgelijke koi zie. Als ik klanten heb en ik laat ze een doitsu zien, dan is over het algemeen de eerste reactie..."ik hou niet van doitsu...". Maar ikke wel...ik laat me niet beïnvloeden door voorgekauwde onzin, een doitsu kan bloed en bloedmooi zijn.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de onweerstaanbare overwinning van deze krachtpatser, het moet 2014 of 2015 zijn geweest, ik herinner me het jaar niet zo goed, maar dat is ook niet belangrijk.

Ik kocht deze aan op een event bij Narita. En ze won voor de eerste keer in de geschiedenis tegen de krachtige gosanke kandidaten, de showa, sanke en kohaku. Dit was nog nooit gebeurd in het bestaan van de show…een doitsu sanke die won van een gosanke…

Zoals gisteren reeds gezegd, trokken 2 koi mijn aandacht op de show in Arcen, en deze doitsu sanke was de tweede in rij.

Als je iets graag ziet moet je toeslaan en je dromen trachten te verwezenlijken. Dit zijn dromen die ik altijd probeer na te volgen en ik sla toe zo gauw ik ook maar de geringste kans krijg. Ik weeg gaan alternatieven af, ik sla gewoon mijn slag.

De doitsu sanke was in optie en was eigenlijk voorbehouden aan iemand anders, maar deze haakte op het laatste ogenblik af, zodat mij de kans geboden werd om eigenaar te worden van dit wonder van de natuur.

Ze zat in het vat van Jeroen van Keulen op de show in Arcen, en mijn aandacht was onmiddellijk gefocust op deze schoonheid. Bovendien werk ik regelmatig samen met Jeroen, die voor mij in het noorden koi selecteert, en hij weet precies wat hij voor mij moet selecteren. Deze samenwerking wordt al jaren verbonden door Matthijs die me al 10 jaar geleden in contact bracht met Jeroen.

Wat vooral de waarde van deze doitsu sanke accentueert zijn de volgende punten: je ziet een prachtig gebouwde doitsu sanke die nog toekomst in zich heeft qua bouw, dat is al een belangrijk gegeven. Ze zal bij mijn niet stil blijven staan op 55 cm, maar zal snel krachten op doen in mijn vijvers, dat staat als een paal boven water.

Het sumi is perfect gelegen op een prachtig patroon, en het is niet zomaar sumi, neen, het is van een voortreffelijke kwaliteit die zelden gezien wordt. Maar bovenal moet je kijken naar de glans van de koi dat gestuurd wordt vanuit de DNA.

Het geeft de koi een glans om van te dromem. Dit zie je zelden of nooit. Het woord is guanine, en is de glans die zich bevind in de subcidis of daar waar spieren contact maken met het onderhuids bindweefsel. Guanine en Melanine kunnen hier worden aangetroffen. Dit laat ze glanzen als een spiegeltje, en jongens deze doitsu sanke heeft het in overvloed.

Laat me je vertellen dat maar weinig mensen guanine kennen, zelfs niet gekend door de koikenners, maar het is een machtige eigenschap die ik terug zie in deze doitsu sanke, en ook in de doitsu sanke die kokugyo werd in Japan. Je kan het vergelijken met een metaalglans op een auto.

Om het verhaal volledig te maken. Deze koi was eigendom van Rob de Vos, de Japanse vertegenwoordiger van Ornafish, die beslag kon leggen op deze koi door zijn contacten in Japan, anders had hij deze nooit kunnen aankopen.

Ze werd ingevoerd op 9 februari van dit jaar, en ze was toen 2 jaar. De info van de geboorte is dus niet vermeld op het certificaat, maar het feit dat ze 2 jaar was februari van dit jaar, wil zeggen dat ze geboren werd in mei of juni van 2015. Ze is dus nu een jonge sansai. Als ik de geboortedatum niet weet neem ik altijd 30 juni als maatstaf, ongeveer het midden van het jaar. En zoals je misschien weet, wordt de leeftijd automatisch aangepast iedere maand op de website. De aangeduide leeftijd is dus altijd de juiste leeftijd.

Ze werd door Jeroen van Keulen gepresenteerd op de koishow in Duitsland waar ze eerste werd in haar klasse, en bovendien beste in Variety. Zo, nu weet je het volledige verhaal zodat er geen onduidelijkheden meer zijn, en zodat de nieuwsgierigheid van velen beantwoord is !

Ik heb er ook enkele foto’s bijgedaan van het bedrijf van Jeroen van Keulen, en zeg nu zelf, is dit geen fantastisch bedrijf ? Daar kan men trots op zijn...

Meer afbeeldingen

Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 1
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 2
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 3
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 4
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 5
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 6
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 7
Een wonderlijke doitsu sanke: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137