Mini Veiling nu Zaterdag

Mini Veiling nu Zaterdag

Zoals even vermeld zal ik zaterdag een mini veiling houden. Dit zal enkel doorgaan als ik voldoende kandidaat kopers bij elkaar krijg.

Eerst even het aanbod van koi laten zien. Ik heb gisteren een filmpje gemaakt van de koi die worden aangeboden. Het zijn er nog een 25-tal zoals ik voorspeld had.

Er zitten bijzonder goede tosai tussen die nog veel in hun mars hebben. Bekijk even het filmpje en je zult zien dat ik niets verkeerd heb gezegd. Wel zijn er nog de 10 overblijvende ginrin kohaku bij, waarvan ik gisteren in het nieuwsitem een mooi stuk heb laten zien.

Ze zullen zaterdag vanaf 12 uur in een vat gezet worden, zodat je ze reeds kan bekijken. Daarna worden ze één voor één in een blauwe bowl gezet en zal ik er een beginprijs bij zeggen, die ongeveer de helft van de waarde van de koi vertegenwoordigt.

Ik zal de koi aan iedereen laten zien, zodat je weet over welke koi het gaat. Voel je de behoefte om deze koi aan te kopen, steek dan je nummer in de hoogte. Deze nummer wordt je gegeven als je je ingeschreven hebt.

Als er geen tegenstander is, dan heb je geluk, en krijg je de koi aan de bodemprijs. Heb je wel iemand die de koi ook wil aankopen dan zal ik de prijs automatisch met 10 euro verhogen totdat er nog maar 1 bordje over blijft. Een beetje Japanse stijl dus....

Zijn er geen kopers, dan gaat de koi terug in de vijver en zal deze de winter bij Interkoi mogen doorbrengen. Wordt de koi wel verkocht, dan wordt deze in een plastic zak gedaan en verpakt. Op de plastic zak zal de nummer geschreven worden van de koper en vermelding van de prijs die na de veiling moet afgerekend worden.

Vermits ik weinig hulp zal hebben, en ik alles zal moeten bijhouden moet je rekenen dat het een 2-tal uur zal duren om de koi te presenteren en te verkopen.

Alle koi zijn meer dan de moeite waard om te laten doorgroeien, maar ik heb een andere strategie in mijn hoofd voor volgend jaar. Daarom wil ik zoveel mogelijk koi nog verkopen vooraleer ik naar Japan ga.

De prijzen zullen vertrekken, afhankelijk van de koi die aangeboden wordt vanaf 100 – 200 – 300 – 400 – 500 euro. De meesten zijn allemaal tosai. Pinnen is niet mogelijk, je zult contant geld moeten meebrengen.

Ik wil de veiling beginnen tussen 13.00 en 13.30 uur. Er is echter 1 voorwaarde aan verbonden. Ik wil minimaal 10 mensen voor woensdagavond ingeschreven hebben die interesse vertonen om een koi aan te kopen. Als er voor woensdagavond geen 10 mensen zijn ingeschreven voor de veiling, zal deze niet doorgaan en zal ik de koi zelf laten doorgroeien, ze zijn het allemaal waard.

Als je mee wil doen me deze mini veiling, stuur dan een mail naar arendonk@interkoi.eu met vermelding van naam en adres. Je zult een nummer toegewezen krijgen die gebruikt moet worden tijdens de mini veiling. Indien er niet genoeg kandidaten zijn, zal ik je tijdig op de hoogte brengen.

Indien er klanten zijn die geen koi willen aankopen, maar toch willen aanwezig zijn om me te helpen tijdens deze mini veiling, hetzij om de bowl te duwen of de administratie bij te houden, dan ben ik uiteraard dankbaar. Geef me dan een seintje, het wordt op prijs gesteld.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137