De klassebakken

De klassebakken

Je kan ze moeilijk anders omschrijven dan klassebakken, de 2 kohaku van Momotaro die gisteren naar huis gingen. De ene nisai, de andere sansai, maar beiden met een uitgesproken opvallendheid die de kohaku eer aandoen.

Ik herinner me nog als de dag van gisteren toen ik Kohaku KO-V17-1202 aankocht. Het was een bitse strijd om de overwinning te behalen, en het was trouwens pas de 2de koi van de veiling in december…..ik was al arm vooraleer ik begon aan de slopende veiling.

Ze was wat wij noemen een laatbloeier, want ze werd pas geboren in augustus wat ze in principe jong maakt ten opzichte van de koi die in mei geboren werden.

Het scheelt toch enkele centimeter, en ze is nu dan ook enkele maanden jonger dan een gewone sansai, want ze is nog maar 33 maanden. Na meting is ze nu bijna 70 cm.

Ik weet dat sommigen problemen hebben met de bouw van deze kohaku, maar als je ze in de bowl zet en de enorm krachtige uitstraling van de kohaku bekijkt, dan beloof ik je dat je het deze kohaku vergeeft.

De krachtexplosie die deze kohaku laat zien, gepaard met een fukurin die je haren ten berge doen rijzen, laten je alle kritiek inslikken en je kan dan alleen maar met bewondering dit fenomeen bekijken. Stel je deze kohaku voor als ze 6-7 jaar is en haar reis naar het allerhoogste heeft volbracht....

Ik heb ze samen in de bowl gezet met een sandan kohaku KO-V19-342 die ik dit jaar in maart aankocht, en die ook nog 2 jaar moet worden.

Het is puur genieten, en de sandan kohaku dicht ik een grote toekomst toe. Ze is van april hier en ondertussen heb ik ze 63 cm pure kracht gemeten. Dit is een kohaku die alles in zich heeft om het onmogelijke waar te maken.

Dit zijn kohaku waarbij ik het “Wakana gevoel” weer ervaar. Veel hangt natuurlijk af van de verdere begeleiding, maar daar heb ik weinig invloed op en er komt meer bij kijken dan eventjes de koi in de vijver te zetten. Kennis en een goed gesternte is ook nodig.

Maar ik beloof je, als je deze kohaku kan overtuigen om door te groeien naar de 85 cm, je een ernstige kandidaat hebt om nogmaals dat te bewijzen dat het mogelijk is een Grand Champion te maken hier in Europa zonder de troepen in Japan nodig te hebben. Ze heeft volgens ons alle kwaliteiten in huis om dat te bewerkstelligen.

Het is puffen onder de warmte, maar het is soms ook puffen onder de verantwoordelijkheid. Als je ziet welke kanonnen er nog in Arendonk rondzwemmen waar je de verantwoordelijkheid voor draagt, dan moet je af en toe toch even slikken.

Ik lees hier nog 20 stuks die zuchten naar hun uiteindelijke vijver, en ik ben dan ook bijzonder blij dat de 2 kohaku al een stukje van de puzzel in elkaar leggen. Nog 20 stuks en dan kan ik weer rustig ademen…

Ondertussen zwemmen de ongelukkigen bijzonder gelukkig rond, waarom noem ik ze dan ongelukkig ? Eigenlijk moest ik blij zijn dat ik een paar vijvers heb rondzwemmen met alleen maar gelukkige koi, want ze doen zich overdadig te goed aan paaien, eten en spelen.

En neen, ik ga geen koi weggeven..ik zou wel zot zijn. Laat anderen dat maar doen. Wat ik wel wil doen is mijn best om degelijke koi tegen een degelijke prijs een degelijk onderkomen te geven en mensen die van koi houden komen dan automatisch bij mij terecht.

De zomerperiode is voor mij een catastrofe…een regelrechte ramp. De verkoop valt stil, maar dat is ieder jaar zo, en dan loop ik de muren omhoog. Het is nu afwachten tot september/oktober tot de impasse doorbroken wordt, en zolang zal ik het vol moeten houden...

Meer afbeeldingen

De klassebakken: afbeelding 1
De klassebakken: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240