De dag van de sanke

De dag van de sanke

Het is te voorspellen. Wie gaat er nu naar koi kijken en vooral, wie gaat er nu koi overzetten ? Dat gebeurt enkel als het niet anders kan, maar best is dat je alle koi laat zitten waar ze zijn.

Ik zou dringend moeten reorganiseren, het is nodig maar ik wacht geduldig mijn tijd af en geniet ondertussen van het prachtige weer.Toch zijn er mensen die graag naar koi komen kijken en daar kunnen we natuurlijk alleen maar blij om zijn.

Het werd tijd om een prachtige sanke te bowlen voor mensen die op dit ogenblik een extra boontje voorkrijgen van mij persoonlijk om enkel de door hun gekende redenen. Geloof me, dat heeft zijn nut. Ik ga door het leven als een harde joekel, maar eigenlijk ben ik dit niet.

Een gunfaktor behoort zeker tot mijn mogelijkheden. Met andere woorden, de prijs waarvoor ik deze sanke zou kunnen verkopen ligt veel hoger dan de prijs waarvoor ik ze aan hen gegund heb. Ik hoop dat ze dit begrijpen….en ik hoop dat ze ook begrijpen waarom…

.

Jan en Christel kwamen ook eens een kijkje nemen, maar staan aan het begin van hun koi carrière en de vraag is nu natuurlijk of ze zich in het echte koi avontuur zullen storten of niet.

Krijgen ze het virus te pakken of blijven ze bij hun leest, het 2de is volgens mij het geval, als ik mijn gevoel laat spreken. Er is ook niets mis mee, en ik heb ze te verstaan gegeven dat ze misschien bij Interkoi niet op de juiste plaats zijn.

Toch nemen wij de gelegenheid te baat om een beetje uitleg te geven en ze te proberen een kijkje te geven in de wondere wereld van de koi, en dat kan je alleen maar door enkele koi te laten zien, waar wij het voor doen.

Neen, geen indrukwekkende potentiële show winnaars, maar goede degelijke koi die nog veel toekomst in zich herbergen en die alleen een bron van vreugde betekenen voor die mensen die begrijpen hoe moeilijk het is om een koi te laten evolueren tot een koi van formaat en goede kwaliteit.

Spijtig genoeg kunnen wij geen trigger blootmaken, want van alles wat ze gezien hadden was er geen enkele koi die het hart sneller deed kloppen. Het is spijtig maar dat kan ook gebeuren.

Wil je geloven dat ze me vertelden dat ze nog nooit op de website van Interkoi hebben gekeken ? Onvoorstelbaar, maar ik denk dat daar nu vlug verandering in komt. Je komt het zelden tegen…

Toch even de bijhorende filmpjes laten zien van de koi die we trouwens zelf ook even onder de loep wilden nemen, omdat ze al een tijdje in het duister rondzwommen, met andere woorden, al een tijdje niet meer in the picture waren.

Wat je allerminst kan zeggen is dat mijn koi er niet goed uitzien. Ze blinken van vertrouwen en ze zijn zeker niet mager. Sanke 1811013 heeft in ieder geval de body en de potentie om een serieuze klepper te worden.

Ik heb een foto van de aankoop en een foto die ik getrokken heb via een screenshot van een filmpje (dus bijzonder slechte foto) en dit naast de foto van aankoop gelegd om je de ontwikkeling te tonen van hoe een koi evolueert. De tijdspanne van evolutie is om en bij de 6 maanden, maar je ziet op dit moment al hoe het sumi verder ontwikkelt.

Wordt dit het zo begeerde atarachi sumi ? Natuurlijk niet, want atarashi sumi is zo moeilijk te verkrijgen en kent prijstechnisch bij de serieuze sanke een totaal ander prijskaartje, Dit vind je wel terug op mijn adult tategoi. Dat is atarashi sumi...

Wil je nog wat leren over het sumi, dan is het altijd verstandig om even door te stoten naar oudere pagina's, want mijn biblitotheek is ondertussen serieus onbetaalbaar geworden: lees de dynamiek van het sumi. of lees even hieronder een korte samenvatting:

Pigmentatie

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het sumi zijn de melanoforen. Dit zijn cellen met biologische, zwarte pigmentkorrels, die in alle drie de huidlagen van de koi aanwezig kunnen zijn. Ze maken het organische pigment melanine aan, dat het zwart in de huid en op de schubben creëert.

Er is iets speciaal met die zwarte creatie. Daar waar een rode pigmentatie zich versterkt door stoffen als caroteen en astaxanthine, die we via kleurvoer aan de koi kunnen toedienen, daar is de mate en het tempo van de ontwikkeling van het zwart een kwestie van de aanwezigheid van mineralen in het water en de watertemperatuur. Hoe harder en kouder het water, hoe sneller en krachtiger het onderliggende sumi zich presenteert.

Voor koishows zetten kwekers showa vaak enkele weken in water met een hoge GH, zodat het sumi zich optimaal ontwikkelt en keihard wordt. Zwart kan dus niet gestimuleerd worden door koivoer.

Die verandering van het sumi vindt plaats doordat de distributie van de pigmentkorrels in de melanoforen wordt herschikt. Dit proces geschiedt onder invloed van de temperatuur en de opname van mineralen. De zwarte pigmencellen verschijnen en verdwijnen als de melanine pigmentkorrels zich uitspreiden of terugtrekken vanuit of naar het centrum van de melanoforen.

Sanke 1811012 is van dezelfde reeks, helaas begrepen de mensen niet altijd precies wat wij uitlegden, maar dat hebben we nadien zo goed mogelijk gedaan. Wel begrepen ze dat we voor hen interessante informatie meedeelden dat ze nog nergens gehoord hadden.

Hier kom kata sumi te voorschijn. We hebben het over sanke 1811003, de sanke die door Adam als de betere werd voorspeld. Wie of wat de betere wordt is moeilijk te achterhalen momenteel, maar bedenk dat deze koi ondertussen alledrie in onze wateren de 65 cm overschreden hebben zonder problemen, slechts 2 jaar zijn en allen niet overdreven duur.

Uiteraard wil ik ze graag verkopen, daar koop ik ze voor, maar met deze kwaliteit en deze prijs zouden ze toch tot de mogelijke eyecatchers moeten behoren, die in de loop van dit jaar een plaats zouden moeten gevonden hebben. Zoniet laat ik ze gewoon verder groeien want ze zijn ocharme juist 2 jaar geworden.

Ze worden door mij momenteel gerekend onder die koi die de omstandigheden van bij ons goed gewoon zijn en zich volledig aangepast hebben aan de normen en waarden van hier. Hoe zie je dat ? Dat wordt je gewaar aan het gedrag van de koi ! Geloof me maar….

TENSLOTTE

Ik ben vandaag aanwezig van 10 tot 12 uur, maar....indien er om 11 uur geen mensen zijn, dan ga ik naar huis. Als je wil komen, kom dan voor 11 uur en dan hou ik graag open tot 12 uur, maar als er zich niemand aanmeld, dan sluit ik om 11 uur af. Dus als je komt....11 uur is aan te raden...

Meer afbeeldingen

De dag van de sanke: afbeelding 1
De dag van de sanke: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137