" /> " />
De koi voor koivrienden

De koi voor koivrienden

Naar jaarlijkse gewoonte geven "de koivrienden" weer een nieuwjaarsreceptie, en zo ook dit jaar.

De locatie is dezelfde geworden als de vorige jaren, namelijk Sint Lodewijk, op de landsdijk74 (naast de kerk) in 9968 Bassevelde. De happening vind plaats op 28 januari, en je inschrijven kan tot 17 januari.

En zoals ieder jaar vragen zij aan ons of we een prijsje willen schenken om de tombola die op die dag gehouden wordt wat leven in te blazen. Ook dit doen wij naar jaarlijkse gewoonte mee.

De prijs die ik dit jaar uitgezocht heb is een tosai van Taniguchi. (moeder is Marudo van 92 cm x Sakai papa). Bekijk hier de kohaku die je met de tombola kan winnen. De manier waarop ik deze heb geselecteerd, is er door een aantal uit de vijver te scheppen en daaruit een mooie degelijke kohaku te kiezen.

Zoals je weet hebben wij een groot aantal Taniguchi aangekocht, omdat wij veel vertrouwen hebben in deze kweker. De resultaten liegen er ook niet om, want als je ziet welke kwaliteit Taniguchi ons voorschotelt, dan mag je zeker van een succes spreken.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om betaalbare koi, de kans te geven om hier in Arendonk verder te ontwikkelen en wel via de groeivijver. Zo gauw de opendeurdagen voorbij zijn, zullen de uitverkorenen, naar de groeivijver gebracht worden tot april 2012.

De koi nu zijn gemiddeld 18-25 cm, en wij hopen ze 1 cm per week te laten groeien. De maand december geven we ze respijt, en beschouwen we als aansterking van de zware reis etc., maar vanaf januari rekenen we op 1 cm per week. Dit zou moeten neerkomen op een groei van 10-15 cm, zodat je van echte jumbo koi kunnen spreken.

Of ons dit lukt is natuurlijk nog de vraag, maar de vroegere resultaten van de groeivijver doen ons sterk hopen. De koi zouden er dan dus op 30-35 cm moeten uitkomen. Ter info, de groeivijver staat buiten in de openlucht op een constante temperatuur van 26°. Het voeren gebeurd 5 x per dag in kleinere hoeveelheden.

Wie dit koitje wint, krijgt deze dan ook pas in april te zien, en dan hopelijk als echte jumbo tosai op ± 35 cm. Veel geluk aan de winnaar, en ik krijg wel te horen wie het geworden is.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137