De kracht van Interkoi Ameide

De kracht van Interkoi Ameide

Wat was het gezellig dit weekend. Vrijdag om 15.00 was Interkoi Ameide weer open.  Ik (André) had er zin in want wat is nu mooier om lekker met koi bezig te zijn.Het eerste wat ik vrijdagochtend moest doen was koi ophalen In Arendonk, een kohaku van Tanaguchi en 2 showa van Momotaro, en niet van de minste.

andréNadat ik gezellig een bakje koffie met Luc had gedaan, snel weer terug naar Ameide. Dan de koi losgelaten en de laatste zakelijke puntjes afgewerkt voor deze week, en zo kon de focus geheel op Interkoi Ameide gelegd worden.

Vrijdag avond kwamen Nico,Ben en Patrick langs om de aangekochte koi te bekijken. Ben is geen onbekende voor de Interkoi volgers. Eerst even koffie drinken voordat we aan de gang gaan met de koi. De bevlogenheid van Ben zat er goed in en we hebben heerlijk over koi zitten praten en de woorden waren mooi, prachtige koi die er zitten.

Zo zijn de tosai Danichi en Momotaro in de bowl geweest en elke keer als ik ze zie word ik gelukkig. We hebben hier heerlijk met elkaar over zitten kletsen en Ben heeft zijn mening ook gegeven en eigenlijk waren we het met elkaar eens.

Hier zit een showa die we terug gaan zien op de BKS. Of deze een grote prijs zal pakken weet ik niet maar en is een sieraad voor in het vat. 

Nico was zeer content met zijn aankopen wat altijd weer fijn is om te horen. Bekijk deze showa van Ueno, dan begrijp je waarom. 

Het was wat later op de avond en ik wilde een keuze maken welke reus er mee zou gaan naar de Belgische Koi Show.

De keuze is gemaakt en als jullie naar de bks komen kunnen jullie zien welke ik heb genomen. 5 en 7 jaar en beide de 92 cm gepasseerd en de grootste is zelfs 94 cm. We hebben genoten en daarna de koi weer snel terug geplaats in de vijver.

Zaterdag:

Een dag met nieuwe gezichten en een fijne kennismaking met John die de Tancho van Matsue kwam bekijken. John was onder de indruk en heeft de tancho gezien. Ook nog een goede ginrin voor de liefhebbers een koi met volle rijen en het is bling bling.

Marco kwam ook nog langs en wederom de tosai in de bowl waar ik ook nog een grotere Danichi erbij heb gezet. Hoe mooi het contrast en de tosai zullen ook ongeveer deze maat zijn in oktober. Marco heeft een prachtige kohaku zitten die we zeker nog eens terug gaan zien.

Later op de middag kwamen Hilde en Michel binnenlopen om eens naar mijn zaakje te komen kijken. Deze mensen zijn gepassioneerde hobbyisten en we hebben nog iets gemeen met elkaar en dat is de boston steak house in Okayama waar we verzot op zijn.

Ik gaf aan: "alles mag niks hoeft  als er iets in de bowl gezet moet worden laat het weten". Onder andere een van mijn paradepaardje een prachtige kohaku uit de stal van Sakai moest in de bowl. 3 Jaar oud en 69 cm zo ook een maruten kohaku uit de stal van Momotaro. Het was genieten.

Wil je nog genieten ? Bekijk dan deze prachtige kohaku van Momotaro en dan begrijp je ook mijn titel: "de kracht van Interkoi Ameide." Bovendien is dit maar een fractie van de toppers die hier rondzwemmen.

Aankomend weekend is interkoi geopend op de volgende data.

Vrijdag van 15.00-20.00 uur
Zaterdag van 12.00-17.00 uur
Maandag 2de paasdag van 11.00-15.00 uur.

In dit weekend zal ik een pot met korting lootjes neerzetten indien een aankoop word gedaan en mag er een lootje getrokken worden voor de korting. Dit is niet geldig in combinatie met kortingsbonnen in uw bezit.

 

Meer afbeeldingen

De kracht van Interkoi Ameide: afbeelding 1
De kracht van Interkoi Ameide: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Prachtige showa,s en wat een beren zeg !!!
Wateen verwennerij 2 nieuwsitems op 1 dag geniet ervan dank je Luc en Andre 👍🤣


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml