Bezoek uit Leeuwarden

Bezoek uit Leeuwarden

Ik heb het even opgezocht, en het is bijna 300 km van Arendonk, en toch komen Huub en Reinata om hun koi op te komen halen. Het zijn trouwe klanten die bijna jaarlijks langskomen. Het was wel zonde dat het weer niet slecht maar archislecht was.

Het was niet alleen koud, maar het regende en hagelde dat het een lust was. Een kleine domper op de feestvreugde. Huub en Reinata zullen ook de catering doen tijdens de opendeur-en kennismakingsdag in Ameide. Hier vind je alles terug als je je nog wil inschrijven.

Omdat bijna alle koi buiten zwemmen is het ongemakkellijk om de koi te bekijken, het is nu éénmaal één van de grote nadelen. Ik moet nog een aantal koi buiten zetten, maar dat doe ik dinsdag als die jongens van VSO het dok op bezoek komen, dat zullen ze misschien wel leuk vinden.

Ze kunnen dan tegelijkertijd wat leren over de koi en ik kan dan wat uitleg geven. Ik hoop alleen maar dat het weer wat meezit. Als ik de weersvoorspelling bekijk is het wel bewolkt maar geen regen en een redelijke temperatuur. Dus hoop doet leven.

De koi die Huub kwam ophalen was de yamabuki van Izumya die aangekocht werd op de veiling van Ogata vorig jaar. Ben ik toch vergeten een filmpje te maken zeker ! In ieder geval werd deze toch 65 cm gemeten, wat een groei van 5 cm tijdens het winterverblijf opleverde.

Daarnaast namen ze ook een shiro muji bij voor een klant die in Gronningen woonde. Ik kende de klant niet, maar hij deed mee aan de onlangs gehouden veiling en kocht deze aan. Toen ik zag dat hij uit Groningen moest komen, combineerde ik al snel de mogelijkheid omdat ik wist dat Huub zou langskomen.

Ik bracht beide koiliefhebbers in contact en op deze manier kon de klant uit Groningen de koi gaan ophalen in Leeuwarden. Nadien bleek dat het nog een bekend perwoon was. Wat is de wereld toch klein, maar hij was heel blij hoorde ik achteraf dat dit zo kon geregeld worden.  

De shiro muji is geen rasechte shiro muji. Het was een kohaku die ik vorig jaar op de veiling van Momotaro aangekocht had, en nog niet de goedkoopste, maar die helaas het beni had verloren. Zulke dingen kunnen nu éénmaal gebeuren. Ik persoonlijk heb geen problemen met een witte koi tussen het rood geweld; Het geeft af en toe rust in de vijver.

Ik heb nog een groot exemplaar van 63 cm rondzwemmen, en vorige jaren heb ik verschillende jumbo shiro muji altijd aangekocht en verkocht. Ze worden niet echt gerespecteerd, maar dat verdienen ze eigenlijk niet. de ginrin shiro muji kan ik zelfs hoog waarderen. 

Huub heeft een zwak voor golden corn, want hij heeft er vroeger ook eentje gekocht en is er  nog altijd blij mee. Het was dan ook een kleine moeite om enkele overblijvene exemplaren nog eens te laten zien. Dit zijn de 3 exemplaren van de 8 golden corn die ik hier nog heb zwemmen. Liefhebbers ? Het is het moment, en het zijn behoorlijke koi hoor !

Voor een klant die wat veraf woont moest ik ook nog 2 showa bowlen. De sanke zat toevallig in het net, dus die mocht ook mee in de bowl. Het zijn 2 showa van Sakai FF die ik vorig jaar aankocht. Ik had ze al een tijdje niet meer gefilmd, dus dat kwam goed uit.

De ene was 43 cm, de andere 45 cm. Ze hebben altijd gewoon meegezwommen in niet verwarmde vijvers. Ze hebben beide een flinke body en het sumi is zeker overheersend. Ze zijn onderdeel van de nieuwe showa bloedlijnen van Sakai, waarover enkele dagen geleden ook al werd gesproken.

 

Meer afbeeldingen

Bezoek uit Leeuwarden: afbeelding 1
Bezoek uit Leeuwarden: afbeelding 2
Bezoek uit Leeuwarden: afbeelding 3
Bezoek uit Leeuwarden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter VDB

Mooie aankoop Huub 👍


Huub

Het was de rit weer waard!!

Wij hopen op 11 Mei meerdere klanten van Interkoi te kunnen voorzien van eten van de barbecue.

Fijne zondag!!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml