Een groot aantal koi vertrokken

Een groot aantal koi vertrokken

Het was al vroeg in de ochtend toen Andreas zijn koi kwam ophalen. Hij had een flinke verzameling aangelegd van voor de winter en kwam deze gisteren ophalen om te vervoeren naar Zwitserland. Het werd een mooi vijftal.

Hij heeft een zwak voor kage showa, en toen Hans besloot om de gekozen kage showa niet af te nemen en te ruilen tegen een showa van Dainichi, wist ik al wie de koper van de kage showa zou worden. Zoals verwacht voegde Andreas deze dan ook toe aan zijn collectie.

Een klein overzicht geeft duidelijkheid over zijn aankopen. Eerst moest hij nog een keuze maken tussen 2 kage showa. Dit gebeurde vrij snel, en ik begrijp waarom. De andere is trouwens ook niet mis en dus nog voor verkoop beschikbaar. Ik zou zeker niet twijfelen, want de Sakai showa vind ik de moeite waard. Ze zullen zich in de toekomst zeker bewijzen. 

Nog even meegeven dat de kage showa die niet verkocht is nog niet op de website is vermeld. Ik moet er nog even over nadenken. Terwijl ik me bezig hield om de overige koi te netten voor Andreas, verkocht ik online nog deze showa van Sakai die ik de dag voordien gefilmd had. Je ziet, soms moet je tegenwoordig multitasken om te voldoen aan de dagelijkse normen.

Bloedmooi zijn deze ginrin kohaku en de voorbeeldige showa van Momotaro. Er zijn geen andere woorden voor om uit te leggen hoe mooi ze zijn. En die verdwijnen zomaar naar het buitenland. Er zwemmen nog 50 van deze schoonheden rond in Arendonk, de mensen moeten zich reppen om ze aan te kopen, want het loopt op zijn laatste beentjes.

Als laatste werden de shiro utsuri en de kujaku van Momotaro ook nog ingepakt en de reis naar Zwitserland werd ingezet. Ik veronderstel dat alles goed is verlopen. Tevens moet ik natuurlijk afscheid nemen van klanten die ik al jaren ken, wat soms toch een raar gevoel geeft. Andreas was een trouwe klant die enkel bij Interkoi koi kocht in het buitenland vertelde hij me. Het zijn dingen die je toch raken.

En dan hebben we nog Ruben. Ik weet wat Ruben precies wil, en ik weet ook wat Ruben niet zal krijgen. Hij wil de quasi perfecte tancho showa, zoals veel anderen, maar dat is bijna een onmogelijke taak, tenzij je genoegen neemt met enkele schoonheidsfoutjes. 

Ik heb reeds bijzonder mooie tancho showa verkocht en weet als geen ander  hoe moeilijk het is om deze aan te kopen.  Hij had zijn zinnen gezet op dit prachtexemplaar,. Maar wie wil deze niet ? Probleem is dat je de nodige centjes op tafel zult moeten leggen, anders vang je bot.

Ik had van de week een alternatief voor Ruben en had hem deze gepresenteerd. Tijdens zijn bezoek zette ik deze tancho sanke eventjes in de bowl om hem te overtuigen, maar het is me  niet gelukt. Het is geen tancho showa en zijn vraag was of het onderliggende sumii er later door zou kunnen komen.

Het enige wat ik kan zeggen is dat ik  het niet weet. Het zou kunnen, maar dat vind ik in deze niet belangrijk, want zelfs als het niet zou opkomen, dan blijft deze tancho sanke nog bijna perfect. Wat verlang je meer dan stralend shiroji, sterk atarashi sumi en een quasi perfecte tancho ? Ja, ik weet het, een perfecte prijs....

Tenslotte hebben we nog de yamabuki van Izumya die Interkoi Nederland aankocht op de onlangs gehouden veiling van Ogata. Een hevig baasje dat in Arendonk de quarantaine heeft gedaan. Sven is er duidelijk blij mee. 

Normaal film ik alles, maar af en toe heb ik hulp, en Ruben bood zich aan om een filmpje te maken van het inpakken van de yamabuki. Dank je wel Ruben, zo kom ik ook nog eens even in beeld. De hoeveelste koi het is die ik inpak weet ik niet, maar het zijn er duizenden.

Trouwens Sven kocht ook nog deze bijzonder goed gebouwde kohaku van Momotaro bij Intakoi Fuit. Deze deed zijn quarantaine periode bij Interkoi Ameide, en zo zie je dat wij als groep bijzonder goed samen kunnen werken.

Als laatste voor vandaag wil ik nog melden dat Michael van  Interkoi Germany mij gevraagd heeft om nog een veiling actief te zetten en dat heb ik gisteren nog eens eventjes tussendoor geflikt. Deze zal beginnen op woensdag 27/03/2024 om 05:00 en zal eindigen zaterdag 30/03/2024 om 18:00 uur met interval van 3 minuten. Er zitten bijzonder interessante koi tussen, zeker en vast de moeite waard. Je kan alvast een kijkje nemen.

https://auction.interkoi.eu/

veiling

 

 

Meer afbeeldingen

Een groot aantal koi vertrokken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

Poh daar is best wat vertrokken!

Ruben moet zich toch eens achter de oren krabben met die tancho Sanke… die is echt goed!


InterkoiNederland

Heel veel mooie koi zijn er vertrokken. Proficiat aan de eigenaars


Eric

Zullen best mooie koi zijn van de nieuwe veiling kan hem alleen niet openen !!

interkoi

hoe je kan hem niet openen ??


interkoi

Ah ik zie het al, vergeten de link erin te leggen....sorry, nu gaat het wel.

Eric

@interkoi Dank je foutje is menselijk zelfs bij jou ha ha 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml