De laatste levering

De laatste levering

Op speciaal verzoek van een klant die er de voorkeur aan geeft om onbekend te blijven, moest ik 3 koi uit de Hoshikin selectie in één bowl zetten om te kunnen vergelijken.

Zo gezegd, zo gedaan en toeval of niet, ze zaten in dezelfde zak, dat was al een meevaller. Alle koi waren trouwens in heel goede staat aangekomen. Alles was  netjes verpakt, goede dozen, veilig in een extra plastic zak, ik was bijzonder tevreden over de leveringen uit Niiagata. Het was ooit anders. In  ieder geval een prettige kennismaking.

Wat betreft de  koi, hier moet ik even over beraden, want het is een totaal andere ervaring waar ik op dit ogenblik even niet op reageer. Ze vielen me in ieder geval zeker niet tegen, ik was aangenaam verrast. Laat het ons op anders  houden voorlopig en eerst de toekomst afwachten om ze dan verder te beoordelen.

Maar eerst de "wie van de 3" vraag. Het is vrij eenvoudig, ik heb 3 showa van Hoshikin samengezet. Eerste deel van  het filmpje samen en daarna nog eens afzonderlijk. Nu probeer ik via de reacties te weten te komen welke jullie de betere vinden. 

Welke zou jij aankopen ? Breng je voorkeur uit door 1-2 of 3 te stemmen. Indien je er een oordeel over wil schrijven prima, indien niet, ook goed. Laat ons hopen dat we toch 10 kijkers kunnen bewegen om een stem uit te brengen, het is niet van levensbelang, maar wel op speciaal verzoek.

Hou nog even rekening met de beperkte verlichting en het algengroen water want ze koi gaan naar een verwarmde buitenvijver die algenrijk is. Voor de rest ga  ik de koi één voor één laten zien. Het was dit keer trouwens een goede afhaalbeurt. Om 20.15 uur waren we al bezig met het uitpakken, een stukje beter dan de zending van vorige keer.

Een ginrin chagoi van Maruhiro 1911004

Een kohaku van Dainichi KO-NA18-1268, aangekocht op de Dainichi Kai van verleden jaar.

Een kohaku van Dainichi KO-NA18-1218, aangekocht op de Dainichi Kai van verleden jaar.

Een Hi Utsuri 1911005 van Marusei

Een Hi Utsuri 1911006 van Marusei

Een Hi Utsuri 1911007 van Marusei

Showa 1911013-1911015 van Hoshikin

Showa 1911009-1911017 van Hoshikin

Showa 1911010 van Hoshikin

Showa 1911011 van Hoshikin

Showa 1911016 van Hoshikin

Showa 1911008 van Hoshikin

Showa 1911012-1911014 van Hoshikin

Nu hoor ik de commentaren al van bij Hoshikin is KHV geconstateert, daar koop ik geen koi van ! Je bent volledig fout. De brave kweker is getroffen door het noodlot, en die hebben ze totaal onderste boven uitgekleed en als je nu een kweker zonder KHV wil kopen, dan denk ik dat je het beste bij Hoshikin koopt. Gegarandeerd KHV vrij, anders zou hij absoluut niet kunnen uitleveren.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

18 reacties

rudy

mijn keuze zou nr 3 zijn😜😜


Niels W

Qua totaal plaatje heeft nr 1 alles goeie bouw / huidkwaliteit . Alle 3 de kleuren mooi verdeeld. En nog genoeg ontwikkeling van het sumi voor de  toekomst wat een showa zo mooi maakt 👍🏼


KONDHO

Alle positieve punten voor visje1, maar persoonlijk Nr. 3. Beni is wat soft, rode oogje en aanzet in de borstvin storen mij niet echt. Als deze nu nog wat centimeters kan pakken, wat verbreden dat dit Inazuma patroon iets meer op de rug komt te liggen en wat geluk bij het onderliggend zwart body en op de kop. Doe maar in de groene soep. Niet dat nr 1 een saai visje is maar ...


Jordi

Nr1, goede backbone, goede kop en een zeer goed shiroji


David

Van mij mag er wat meer Hi op zitten, dus ik ga voor nummer 3.


The Untouchable

Zonder enige twijfel nr 1 (dit is de 1911010 van de Hoshikin reeks). En dit zeg ik niet omdat de andere reacties tot dusver unaniem ook deze aanwijzen als de beste van de drie, en dus wellicht ook als beste van de reeks. Tot dat besluit waren de nieuwe eigenaar en ik zelf reeds gekomen meteen na verschijning van de reeks onder Koi Aanbod. Zouden wij dan toch (ook) iets kennen van koibeoordeling? Of nog anders gezegd mss: zitten al de andere mensen die hier nr 1 als beste van de drie aanwijzen er dan ook grandioos naast? Moeilijk te accepteren toch!

Wim DW

de toekomst zal dit uitwijzen

The Untouchable

@Wim DW Frankly said my Wim, this is like kicking in an open door, and you know how much I like that.😁😕😔 De vraag was toch: welke van de drie vinden jullie de beste, obv hun verschijning NU.


Wim DW

een open deur intrappen, - misschien maar weet dat je dan de minste weerstand hebt 

The Untouchable

@Wim DW Tenzij van iemand als mij . . . Zeg nu dan ook eens uw gedacht: nr 1, 2 of 3?


Gerwin

voor mij nummer 1


William William

Nummer 1 is mijn Nummer 1.


G.I.O.

Ongetwijfeld nummer 1. Een showa moet voor mij bruut overkomen, imposant. Dit is overduidelijk aanwezig bij Koi 1. Brede lange kop, ogen mooi evenwijdig. Body is meer dan ok, mooie brede staartaanzet, motoguro aanwezig op beide borstvinnen, huidkwaliteit op foto is altijd moeilijk te beoordelen. Verder denk ik dat het patroon heel mooi kan evolueren naarmate de sumivlakjes dicht gaan trekken. Dan krijg je een inazuma-achtig patroon door het sumi afgewisseld met mooie intense Hi vlakken. Als het Beni dan nog mooi spier wit uitklaart, dan heb je een plaatje !

The Untouchable

Ik weet wel wat je bedoelt G.I.O., maar als het beni dan nog mooi spierwit uitklaart (cf. uw laatste zin), dan heb je een shiro utsuri, hahaha 😁😂😄


Matthijs

Nog altijd nr 1


Andrée en Ludo

Wij gaan ook voor nummer 1


Johan

Neig vanaf film / foto ook om nummer 1 tot nummer 1 uit te roepen. De lange backbone en stevige brede kop die ik graag zie is bij deze showa aanwezig. Het grote eerste witte vlak zou later wel is mooi met sumi opgevuld kunnen worden wat de Showa ook verbeterd in de totale uitstraling. Beide kanten motogoro in de borstvinnen aanwezig wat zorgt voor de symmetrie Nog even als extra opmerking op bovenstaande dat dit niet mijn keuze is uit de gehele reeks Hoshikin maar uit deze selectie van 3 zoals gevraagd in het nieuwsitem.


rob

Doe mij nr 1 maar


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240