De voorlaatste overkapping

De voorlaatste overkapping

Het zwembad van de kleinkinderen moet af en toe ingeschakeld worden zodat jullie koi goed opgevangen worden. Als je nu denkt dat het een minzame oplossing is, dan denk je verkeerd, het is één van de meest koivriendelijke vijvers, hoe raar het ook mag klinken.

De periode van december tot april is een moeilijke periode voor koidealers, tenminste als er veel koi moeten bijgehouden worden voor de klanten. Dit jaar is een moeilijk jaar omdat er meer dan genoeg koi zijn aangekomen die ik moet opvangen.

Tot hiertoe is het me bijzonder goed gelukt om de meeste koi zo te plaatsen dat er geen overbezetting is, maar ik heb wel speciale maatregelen moeten nemen. De normale verwarming heb ik moeten upgraden met een extra verwarmingselement, en ik heb 2 vijvers buiten extra verwarmd naar 18°. 

De ene vijver is 15 kuub, het zwembad van de kleinkinderen is om en bij de 25 kuub. Alles zit prima verdeeld, maar ik heb wel besloten om het zwembad te overkappen. Het staat bloot in de wind en het waait in open vlakte zodat het water vrij snel afkoelt bij deze temperaturen.

Daarom Johnny aan het werk gezet. Het was geen eenvoudige constructie, want  het is een 8-hoekige constructie en dat zorgt voor wat paswerk. De koi doen het er geweldig in, het kan eigenlijk niet beter. Het enige probleem is dat we de koi niet kunnen monsteren.

Nu maak ik mij daar het minst zorgen om, want uit ervaring weet ik dat ze niet beter gedijen als in deze vijver. Wel zal ik samen met Ben om de week of om de 14 dagen even met het sleepnet erdoor moeten gaan om toch de controle te behouden.

Deze avond komt de laatste levering binnen en dan is het gedaan voor dit jaar. Voor meer info over de overkappingen kan je best rechtstreeks met Johnny contact opnemen.

Tenslotte nog een laatste oproep voor de meetlatten. 5 december geef ik de bestellingen door, wil je nog een meetlat, laat het me weten.

EXTRA

Je zult regelmatig koi zien verschijnen onder de knop "12 januari". Dit zijn de koi die op 12 januari worden aangeboden aan de mensen die zich ingeschreven hebben op de opendeurdag, en die eventueel aangekocht kunnen worden met de waardebon.

VIDEO VAN DE DAG

Meer afbeeldingen

De voorlaatste overkapping: afbeelding 1
De voorlaatste overkapping: afbeelding 2
De voorlaatste overkapping: afbeelding 3
De voorlaatste overkapping: afbeelding 4
De voorlaatste overkapping: afbeelding 5
De voorlaatste overkapping: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

rudy

555


Johan

555


Wim DW

555

interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555


interkoi

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml