Meten is weten !

Meten is weten !

Regelmatig vragen ze me of ik de Japanse meetlatten kan meebrengen van Japan, je weet wel, die groene meetlatten die ik altijd gebruik.

Als ik een groot koffer meeneem lukt dat wel, de kleine passen er juist in, maar gewoonlijk vragen ze de grotere, en dat past niet in het koffer. Er is nu een gezond en goed alternatief op de markt, dat ik vandaag even ga voorstellen. Ze zijn al bekend, maar misschien heb je er nog geen.

Ik zou het willen groeperen en wie een meetlat wil, kan deze bestellen, zodat ik ze in een groter aantal kan laten komen. Je kan ze dan op de gepaste tijd meenemen. De prijzen zijn al bijzonder scherp, want de Japanse zijn minstens zo duur, zoniet duurder en deze zijn evengoed, zoniet beter. Ik ga er dan ook niet mee braderen.

Ze zijn vervaardigd uit 5mm dik PVC zodat ze zwaar en stevig genoeg zijn om mooi te blijven liggen in de meetbak of bowl. Het meetlint is gelaserd in het materiaal zodat dit mooi, groot en duidelijk is om af te lezen. Het is geen papieren of plastieken lintje dat na een bepaalde periode verdwijnt….dit is voor het leven.

De meethoeken worden ditmaal ook op de shows gebruikt om te meten zowel in Oldenzaal en op de BKS of Belgische Koishow tijdens de officielle benching. Het laseren van het meetlint wordt door een externe firma gedaan, het kan  dan ook wat tijd in beslag nemen vooraleer deze klaar zijn. Daarom dat ik de meetlatten in groep probeer aan te kopen, zodat ze tijdig kunnen besteld en geleverd worden.

De prijzen zijn bijzonder klantvriendelijk, er zijn 5 uitvoeringen:

Meethoek 60 cm: 75 euro
Meethoek 70 cm: 90 euro
Meethoek 90 cm: 105 euro
Meethoek 100 cm: 125 euro
Meethoek 110 cm: 150 euro

De meest voor de hand liggend maat is die van 75 of 90 cm. Deze kan je eenvoudig in een blauwe vierkante bak leggen zodat je de maat precies kan nemen. Zelf gebruik ik ze momenteel ook en heel handig is de ingefreesde handgreep. Het is een stevige en tevens veilige constructie.

Wie er eentje wil bestellen, gelieve een mail te sturen naar arendonk@interkoi.eu, of contacteer me via social media. Ik zal de bestelling groeperen en je op de hoogte houden wanneer ze binnen zijn. Even tussendoor over social media. De facebook account van Interkoi is vooral te vinden onder mijn gegroeid account vanuit het verleden, namelijk Bompa Borgmans. De schuld ligt bij Ryuki Narita, want die heeft mij zo vernoemd en nu ben ik overal gekend onder deze naam. 

Toen ik de grote kokugyo prijs behaalde enige jaren geleden in Japan, vroeg hij me wat ik op het naambordje wou zetten, en ik zei om te lachen Bompa, want zo noemen de kleinkinderen mij, en tot mijn grote verbazing zag ik het bordje met Bompa Borgmans verschijnen op de prijsvoorstelling. Wist ik veel....vanaf toen ga ik door het leven als Bompa San, maar vind het niet zo erg, ik ben er zelfs trots op....

De meetlatten worden geproduceerd door de inmiddels bekende firma DSG filters, wat vermoedelijk staat voor De Smet Geert, die ook zaakvoerder is van het bedrijf. DSG-filters is vooral gespecialiseerd in het produceren van filters en/of vijvers op maat. Ze werken vooral samen met de firma Zenkoi die over het algemeen de vijvers bouwen bij klanten van Interkoi.

Hun sterkte is het uitvoerig bespreken en controleren van de filterlijnen, om zodoende tot een goed filter of vijver te komen die toereikend is voor de klant zijn visie en toereikend is voor de bezetting van vis op de koivijver.

Alle filters worden vervaardigd uit Polypropyleen (PP, kleur grijs-beige) of uit polyethyleen (PE, kleur zwart) dit is een materiaal dat heel slijtvast is en zich makkelijk laat onderhouden. Het is een firma waar je op kan bouwen en die inmiddels een stevige naam hebben opgebouwd in binnen en buitenland. Geert is gepassioneerd en mijn ervaring voor zover ik die heb is bijzonder positief.

Een project wordt niet zomaar besproken, het wordt volledig uitgewerkt, bestudeerd en indien nodig afgewerkt. Net zoals Zenkoi, krijgen zij van mij het volledige vertrouwen. Meer info kan je altijd lezen op hun website.

EXTRA:

Schrijf je in voor 12 Januari. De plaatsen worden snel ingevuld....

Vandaag komen de nieuwe koi binnen. Het zal weer nachtwerk worden.

Bezoek de gezellige maar professionele winterquarantaine van Interkoi Nederland. Maak een afspraak, geniet van de koi en van een heerlijk bakje koffie. Bovendien is het een lust om zijn persoonlijke collectie te bewonderen met een groot aantal koi die zomaar eventjes 80 cm pluszijn. Een waardevolle collectie.

Meer afbeeldingen

Meten is weten !: afbeelding 1
Meten is weten !: afbeelding 2
Meten is weten !: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

interkoi

Op dit ogenblik zijn er 5 meetlatten besteld. Ik zou graag de bestelling afronden rond 5 december, zodat ik het verder kan afwerken. Voor de vrouwelijke kijkers...een verstandig eindejaarsgeschenk voor je man of vriend !

Smetje

Da is nog eens een gedacht zie 😉

Johan

@Smetje Welke past max nog in de standaard 80 cm bowl ?


Johan

Heb de meetlat gezien en gebruikt is goed en stevig spul en door iemand gemaakt met koi ervaring wat je terug ziet in de details. Komt vanavond weer heel veel mooie Koi binnen ben weer benieuwd naar de filmpjes die hopelijk gemaakt worden. Hopelijk werkt Schiphol mee en is het niet te druk op de weg gezien het weer

The Untouchable

Uw laatste zin: utopische gedachte vrees ik. Bij prachtige nieuwe koi hoort hard labeur (behalve dan van mij). 😁😂😄

Wim DW

@The Untouchable hard labeur - titel van een mooi boek


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240