Heerlijke dagen

Heerlijke dagen

Er zijn van die dagen dat je veel werk hebt, maar dat je werk meer dan voldoening geeft. Gisteren was één van die dagen, en de koi die opgehaald werden zijn stuk voor stuk de moeite om voor een laatste keer te bekijken en er afscheid van te nemen.

Johan meldde zich om één van de mooiste showa in zijn collectie op te komen halen. Tot zijn verbazing was de showa in het echt  nog mooier dan op de foto en het filmpje. Hier was zo goed als niets af te keuren, hoe goed je ook je best deed.

Afkeuren was uit den boze en totaal  niet nodig. Wij Europeanen wij doen toch zo ons best om de minpuntjes te zoeken in plaats van de goede puntjes te waarderen, het is de omgekeerde wereld. Er is geen perfecte koi, en als die al bestaat  kan je deze niet kopen. Er bestaan alleen maar perfecte koi met kleine minpuntjes, en die  moet je leren door de vingers te zien. We moeten de koiwereld omvormen tot critici met een oog voor schoonheid en  niet voor foutjes want die kan je altijd en overal vinden.

In de toekomst zal Johan Interkoi vertegenwoordigen onder de knop Interkoi Nederland. Hij heeft een prachtlocatie met een overdaad aan prachtkoi met een quarantaine om U tegen te zeggen. Hij staat altijd klaar om je persoonlijk te ontvangen en de nodige aandacht te geven.

Als collega van Interkoi zal hij ook altijd als tussenpersoon tussen Interkoi Arendonk en toekomstige klanten kunnen fungeren. Zijn wens is om ieder jaar een aantal koi te verkopen in dienst van de klanten, eventueel de persoon te zijn die onderhandelt met mij over bepaalde koi die door vaste of toekomstige klanten in Arendonk kunnen aangekocht worden, en bovendien in de winter de opvang te verzorgen op kleine schaal van aangekochte koi.

Zoals je in het overzicht van  het koi aanbod kan zien, zullen de koi te zien zijn die bij Interkoi Nederland worden aangeboden. Rechtreeks bij Interkoi kopen of via Interkoi Nederland zal prijstechnisch geen enkel verschil uitmaken, integendeel, Johan zal voor jullie belangen uitkomen en zorgen voor een koivriendelijke oplossing.

In de loop van de volgende uren, zal ik dan ook al zijn koi die momenteel in de opgroei zitten op de website plaatsen. In ieder geval heeft Johan zich verzekerd van een toekomstige topper, namelijk deze extravagante showa die alles in huis heeft om potten te breken op de shows. Het is nu aan hem om te bewijzen wat hij kan, en wij zullen hem ondersteunen zoveel  we kunnen.

Ze was 64 cm op de veiling, en gisteren werd ze 67 cm gemeten. Dat is iets te veel, want ze zou volgend jaar op één van de shows moeten fungeren als mogelijke adult champion. Daarom zou ze onder de 70 cm moeten blijven, en ik heb voorgesteld om volgend jaar de Euregio show mee te doen met enkele andere van zijn kleppers, want die heeft hij rondzwemmen in zijn vijver met een groot aantal jumbo koi.

Als je thuis komt en je maakt een filmpje van het uitpakken van je koi, dan is dat in mijn ogen altijd een dik pluspunt, en dan ben ik blij om te zien dat alles goed verlopen is. Het is de kracht van Interkoi om je alles te tonen en alles uptodate te houden. Alle info is altijd welkom. Ik heb wel een heel werkje om alle informatie bij te houden, maar dat is een must en ook mijn plicht.

In de late uurtjes werden er echter nog meerdere koi opgehaald. Alles was meer dan goed in orde met de koi, de opvang was prima verlopen, de koi waren bijzonder gezond geacclimatiseerd, waarom dan niet zelf genieten van je koi als je over dezelfde mogelijkheiden beschikt qua opvang, verwarming en verzorging als bij mij.

Het zijn niet de minste koi die weggaan. Het is een leger van koi die alles in huis hebben om de toekomst tegemoet te zien. Het was al redelijk donker, maar de filmpjes laten voldoende zien van een aantal bijzonder interessante koi die vertrokken.

Eén van de meest aantrekkelijke showa is deze showa. Jongen, jongen wat een showa....Hier zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ik weet niet of het mogelijk is om een update te krijgen de volgende jaren. We zouden het natuurlijk zeer op prijs stellen.

Een showa met een body waar iedereen van droomt. Wie wil deze niet in zijn vijver, wat een kanon !

Spannender maar daarom zeker niet minder interessant is deze sanke. Het patroon is meer dan goed, het beni ijzersterk, het sumi is  het spannende gedeelte. Ik weet hoe het gaat evolueren, maar ik durf het niet tekenen want ik heb  geen glazen bol, maar dat het ingevuld wordt, daar ben ik zeker van. Het sumi zal geleidelijk van achter naar voor ontwikkelen, maar hoe en waar is altijd een raadsel, maar dat maakt het juist zo mooi.

Als klap op de vuurpijl verdwijnt deze sanke ook uit mijn leven. Lange kop, breed uitstaande ogen, sterke gespierde backbone, hoog en breed staartstuk ! Goede wijn behoeft geen krans en iedereen weet dat ik hou van niet conventionele patronen. Laat het maar speciaal zijn, ik kan het op prijs stellen. 

De verleiding was echter bijzonder groot en het aanbod zo aantrekkelijk dat er nog een paar koi getoond moesten worden die zijn ogen uitstaken. Dan nog maar enkele koi gebowld om te laten zien.

Twee klassebakken, wat kan ik er anders over zeggen. Welke zou  je kiezen ? Ja, ik weet het hoor, verschil moet er zijn. Ik wist echter niet of de Dainichi-achtige showa nu verkocht was of niet, en ik kon me niet dadelijk herinneren aan wie ze zou verkocht zijn....maar nu weet ik het weer ! De andere showa is wat fijner en eleganter, maar moet kwalitatief niet veel onderdoen voor de zwarte fury. Het is echter een showa om te gokken, waar je wel veel kans van slagen hebt. 

Tenslotte een laatste filmpje van een kohaku die helaas tijdens het transport wat schaafplekken had opgelopen.
Erg ? Voor de verkoop ja, voor de koi neen. Het zal verdwijnen, dat staat als een paal boven water. Hoelang het zal duren weet ik niet, maar verdwijnen zal het. Als je bedenkt dat dit wonder van de natuur nog maar 14 maanden is en 60 cm, dan weet je voldoende.

Ik zal het ook niet forceren om te verkopen, want een kohaku zoals deze moet je eigenlijk eventjes in je hand nemen en dan pas kan je voelen hoeveel gewicht er in de schaal zit. Dit zijn koi met body en massa die alles in huis hebben op uit te groeien tot koi van 90 cm. Neen, niet bij mij, ik heb die voorzieningen niet.

EXTRA

Zoals iedere dag even deze herinnering: vergeet je niet in te schrijven, we zitten op 46 personen, er mogen er nog een paar bij.

Roel bedankt om ook eens te reageren, het doet me plezier !

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Showa 10212 genoemd in de tekst de meest aantrekkelijke wat een Showa “Beauty” absoluut een showa met heel veel toekomst perspectief. Sumi, Hi en shiroji zijn heel erg goed aanwezig. Nog hartstikke jong en al groot en breed 😍


interkoi

Pfff...zoveel werk, zo weinig reactie....eeuwige zonde bij deze prachtige koi.


William William

De showa ( foto ) vind ik fantastisch.


Wim DW

zeer mooie koi\'s die het interkoi-nest hebben verlaten - proficiat aan de eigenaar


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240