" /> " />
Controle van de koi

Controle van de koi

Nadat de koi door de kweker zelf worden gecontroleerd, en nadat iedere kweker tegenwoordig een "health certificate" moet afleveren vooraleer de koi mogen verzonden worden, een allerlaatste controle.

Dit wordt gedaan na opwarming van de vijvers, het nemen van een kieuwstaal, die dan opgestuurd wordt naar het Labo waar een allerlaatste controle wordt gedaan. 

Meer kan je in principe niet doen, maar het vergt toch weer bijzonder financiële aderlatingen, want na de gezondheidscertificaten die je nu per kweker moet indienen en betalen, is dit eigenlijk een laatste bevestiging van gezondheid. 

Per vijver worden er kieuwstalen van koi genomen, waarbij je de code vermeld ziet. Deze worden willekeurig door mij gekozen, zonder een bepaalde koi te willen viseren.

Indien gewenst kan je altijd een laboverslag meenemen als je de koi komt ophalen.

Ik heb wat  info opgezocht over deze methode iiPCR, maar het is voor mij latijn.

POCKIT ™ is een kwalitatief PCR-amplificatie- en detectiesysteem op basis van Insulated Isothermal PCR (iiPCR) -technologie, waarbij het concept van Rayleigh-Benard-convectie werd toegepast om PCR aan te sturen via een enkele warmtebron aan de onderkant van capillaire buizen. In tegenstelling tot conventionele PCR, die verschillende cycli van verwarmen en koelen vereist, wordt iiPCR bereikt door de temperatuurgradiënt die wordt gegenereerd door de thermische convectie met een aanzienlijk kortere reactietijd.

POCKIT ™ is bedoeld om kwalitatieve detectie van nucleïnezuurdoelen te bieden met behulp van op fluorescentie gebaseerde iiPCR-reagentia en is uitgerust met maximaal twee optische kanalen (520 nm / 550 nm) voor multiplexdetectie. De kwalitatieve resultaten worden gemakkelijk weergegeven op de touch panel monitor zonder manipulatie na de versterking.

Meer afbeeldingen

Controle van de koi: afbeelding 1
Controle van de koi: afbeelding 2
Controle van de koi: afbeelding 3
Controle van de koi: afbeelding 4
Controle van de koi: afbeelding 5
Controle van de koi: afbeelding 6
Controle van de koi: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Wim DW

een van de weinige momenten dat je negatief als positief kan ervaren


The Untouchable

Begrijpelijk of niet begrijpelijk die \'latijnse\' tekst, maar iedere Interkoi koikichi zal dit soort analyses toejuichen.


Johan

Duidelijk driedubbel gezond verklaard 😃


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240