Account aanmaken

Account aanmaken

Blijkbaar hebben een aantal mensen het toch  nog moeilijk  om te kunnen reageren. Eerst en vooral moet je ingelogd zijn om te kunnen reageren. Het zijn een paar eenvoudige stappen die ik  hier één voor één eventjes op een rijtje zet.

Bovenaan rechts zie je de tekst "aanmelden of maak een account aan" . Als je je nog nooit aangemeld hebt moet je eerst een account aanmaken.

Klik hierop en je krijgt het volgende scherm te zien met de tekst "Maak een account aan." (2de foto)

Dan kom je op het volgende scherm waar je je gegevens moet invullen. (3de foto)  Vul dit volledig in en klik op "Registreer"

Als dit gebeurd is kom je op het scherm om een avatar te kiezen. (4de foto). Hier kan je een bestaande avatar kiezen die op het scherm staan weergegeven, of je kan een andere gewenste foto zelf uploaden.

Eénmaal dit gebeurd is zul je automatisch een mail aankrijgen om de registratie te bevestigen. En pas daarna kan je je aanmelden met je inloggegevens.

Alles netjes gedaan zul je rechtsboven je schuilnaam of je echte naam zien verschijnen en kan je inloggen of ingelogd blijven. Doen zou ik zeggen.

Ik heb dit speciaal gedaan omdat er veel mensen waren die me vertelden dat ze geen Facebook hadden en dus ook niet konden reageren. Het zou dus fijn zijn als die mensen zich zouden registreren zodat ze ook hun zegje kunnen doen indien  nodig of indien gewenst.

Het zou zelfs fijn zijn als ze bij deze uitleg zich zouden registreren en een reactie zouden schrijven.

EXTRA

25 November is de dag van Sinte Katrina, het volksfeest in Arendonk dat plaatsvind, zo lang als ik al weet. Ieder jaar ga ik met de kleinkinderen mee om ze te begeleiden tijdens deze snoepjesstrooptocht. Dit filmpje geeft je een indruk van deze heuglijke avond voor de kinderen.

De grootsten kan ik niet meer meekrijgen, maar Rio en Rémy doen al aardig hun best om mee te zingen. Een heel verschil met een ouder filmpje van 2011...

Voor diegenen die dit feest niet kennen: 

Wat en wanneer.

Al sinds mensenheugenis gaan op 25 november de Arendonkse kinderen van deur tot deur om Sinte Katharina te zingen. Ze nemen hierbij een lampionnetje mee en hopen zo op die avond zakken vol met snoepgoed bijeen te zingen. Vroeger werd er van huis tot huis gegaan met een uitgeholde biet en daarin een kaarsje. Vanaf 18.00 uur 's avonds tot 20.00 uur trekken de kinderen door de Arendonkse straten en zingen ze uit volle borst het liedje.

Het lied
Sinte Katharina…file Filemina
Een kjeske vur ne cent en al wie daer nie over kan
over een kjeske, over een kjeske
en al wie daar nie over kan
over een kjeske van ne cent
laat ons, laat ons
ne goeien avond onder ons

Geschiedenis

Het liedje is ontstaan in de eerste jaren na de eerste wereldoorlog. Het eerste gedeelte is een overblijfsel van nog vroeger, het tweede deel is het refrein van een straatliedje uit die tijd. Door zeer godvruchtige personen werd een tijdje geprobeerd om een tweede liedje op de markt te brengen. Dit liedje heeft evenwel geen stand gehouden en verdween tenslotte volledig. Ook latere pogingen om van het gebeuren iets meer te maken, zoals een Katharientjes verkiezing, verdwenen uiteindelijk in de plooien van de geschiedenis. Het zingen daarentegen blijft een populair dorpsgebeuren.

Ter info: een kjekse = een kaarsje...

 

Meer afbeeldingen

Account aanmaken: afbeelding 1
Account aanmaken: afbeelding 2
Account aanmaken: afbeelding 3
Account aanmaken: afbeelding 4
Account aanmaken: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Henry

Done! 👍


roel

Voila, na jaren bijna dagelijks even op de site te kijken of Luc weer een interessant nieuwsitem uit zijn mouw geschud heeft, heb ik nu van de gelegenheid gebruik gemaakt om een account aan te maken. Ik ben niet het type dat veel zal reageren, maar indien ik daar nu zin in heb kan ik dit simpel doen! 👍


Peterken

Amai. Kon ik zo maar is zingen.....  Dan zou ik nu direct een carriere switch  maken.... Hahaha. Leuk Bompa!  ❤️


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240