Het project van O

Het project van O

De laatste loodjes worden gelegd, het water is eindelijk in de vijver, er zwemmen enkele koi in rond om de vijver op te starten veronderstel ik. Nu nog wat aankleden en vooral zorgen dat er wat rood en zwart in de vijver rondzwemt en het plezier kan beginnen.

Ik ben toch wel onder de indruk van dit project, waarvan ik denk dat er in de toekomst gezellige uurtjes zullen kunnen doorgebracht worden. Het wordt ook tijd dat zijn koi huiswaarts keren, want die worden op dit ogenblik verzorgd door zijn vriend. Een mooie gelegenheid om deze even te updaten.

Indrukwekkend is deze ginrin benigoi., nu 74 cm en volgens mij nu yonsai  Ik ken het echte codenummer niet. Zo zie je maar hoe belangrijk codenummers zijn. Als ik het vergelijk met de andere zijn ze allen 41 maanden en als je weet waar deze vandaan komt, dan kan je er alleen maar respect voor opbrengen. Het moet er eentje uit deze serie zijn geweest. Ze waren om en bij de 20 cm en er werden er redelijk veel van verkocht. Ik heb er nu nog eentje van zitten, dat is dan ook de laatste.

Ondertussen ontvang ik nog een filmpje en een foto van bij aankoop.

Niet zo goed als deze, maar de omstandigheden zijn dan ook niet dezelfde. De laatste keer dat ik ze gemeten heb was augustus en toen was ze 62 cm. Het blijven in mijn ogen plezierige koi om  naar te kijken, maar het is en blijft een kwestie van goed vijveren om dit resultaat te bekomen. Proficiat aan diegene die dit resultaat heeft bereikt, een prachtresultaat.

Wat ook mooi is om te laten zien, misschien niet zo spectaculair, maar toch de moeite om te tonen is deze showa van Momotaro. Dit komt niet uit de dure reeksen of uit de veilingen, maar  uit de opensales die toen nog georganiseerd werden. 

Ze is ondertussen ook 74 cm en wat ik persoonlijk een belangrijk gegeven vind is dat deze showa bij aankomst een krasbeschadiging had bij het transport. In dit filmpje na het transport, dus niet bij aankoop zie je de kleine beschadigingen. Meestal zijn de kopers dan weerhoudend, maar je ziet dat dit helemaal verdwijnt na een bepaalde tijd. Een goed voorbeeld om verontruste mensen toch gerust te stellen. Wij zeggen het wel dikwijls, maar ze geloven ons nooit.

Hier zie je de showa bij aankoop en ook hier kan je zien dat er nog geen beschadiging is. De laatste levering had ik door het abnormaal warme weer in Japan ook enkele beschadingen omdat de koi te fris, te hevig waren, dus dat kan ook een geruststelling zijn voor de toekomst.

Ik hoop dat het een plaats van ontspanning, gezellig samenzijn en verstandig vijveren wordt, maar daar ben ik eigenlijk niet bang voor.

EXTRA

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdag. We zitten momenteel op 38 personen.

Mijn dank aan de personen die gisteren op bezoek waren. Er werden dit keer geen koi gebowld, maar het was heel gezellig.

 

Meer afbeeldingen

Het project van O: afbeelding 1
Het project van O: afbeelding 2
Het project van O: afbeelding 3
Het project van O: afbeelding 4
Het project van O: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Matthijs

Blijft een geweldig project Mr. O! Die glinsterende opgevoerde goudvis heeft t ook formidabel gedaan zo te zien!


Niels W

Bijzonder mooi project! Nu nog aankleden met mooie planten en een paar mooie lounge chair\'s etc en dan heerlijk genieten 🍻🥃🍶

Orlando

Dit komt zeker goed! De tegelvloer wordt dit jaar nog gelegd, de lounge is besteld. Enkel de planten is nog een uitdaging


William William

Dit is een formidabel project, als een grote leefruimte met een grote vijver, en geen bladeren in het water, en geen reiger aan het water.


Wim DW

proficiat met je project - mooie updates - bedankt


interkoi

Mooie resultaten ! Een dikke proficiat.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240