Zo groen als gras

Zo groen als gras

Als er één plaats is waar en bijna nooit geen parasieten of problemen zijn, dan is het in de groene soep vijver. Mensen willen het niet geloven, maar het is nu éénmaal zo.

Natuurlijk is dat voor thuis "not done" dat begrijp zelfs ik wel, maar het plezier dat je hebt op die 15 minuten dat je er mee bezig bent om de 14 dagen of zo, is niet te beschrijven ten opzicht van de gewone vijvers.

Als ze dan bovenkomen dan zou ik dat gevoel met dit filmpje willen laten zien, maar dat is niets vergeleken met de werkelijkheid. Geloof me,, het beni op de koi is zo dik dat het lijkt of de verf er met een palletmes is opgestreken en afgewerkt met een bus lak. Beter kan ik het niet beschrijven.

Vandaag komt Johnny ook een kap maken over het zwembad van de kinderen. De kou neemt veel warmte weg en dus ook veel stroom, een investering die zichzelf misschien terugverdient door de jaren, en het zwembad heeft vorig jaar ook zijn nut bewezen.

Het was geen stormloop gisteren, dus wordt het een kwestie van controleren en de koi  nakijken. Transport is altijd een cruciaal moment. Sommigen komen 100% uit de zak, sommigen wat minder, maar gewoonlijk herstelt zich dat vlug. Het is toch een kwestie van in het oog houden en zorgen dat ze zo goed mogelijk kunnen herstellen. Over het algemeen zijn het technische beschadigingen en dat herstelt veel makkelijker.

De afstrijkjes waren parasietloos, en de koi die in het  net naar boven gebracht werden toch even op film gezet zodat we ze ook even van dichtbij konden bekijken. Tegelijkertijd laten we ze aan de eigenaars zien. Ze moeten dikwijls van ver komen, dus een kleine glimp van  hun koi geeft je toch altijd een plezierige kick.

Ik zet ze even op een rijtje:

Showa van Ueno SH-NA18-44

Showa van Ueno SH-NA18-46

Showa van Ueno 1811093

Kohaku van Takigawa 1911020

Kohaku van Sakai FF KO-V18-1259

Kohaku KO-V19-424 va Matsue

Tancho Sanke van Takigawa 1911022

Kohaku van Taniguchi 1710051

Bij de kohaku van Taniguchi wil ik toch nog even een kanttekening plaatsen en de kohaku bij aankoop laten zien. In dit filmpje zie je de kohaku samen met ChaCha de sanke en een ginrin kohaku samen. Het was een deal die niet op 1-2-3 afgesloten werd, want ondanks dat ze bijzonder klein waren, stond er een stevig prijskaartje op.

Bekijk dit filmpje en je begrijpt hoe klein ze zijn, en als je dan deze kohaku als resultaat ziet, dan mag je je gelukkig prijzen. Velen mislukken, maar deze kohaku is nu sansai niet te vergeten en maar liefst 67 cm. Als deze kohaku nu de tijd krijgt om zichzelf in te halen qua groei, dan zal het beni ook nog sterker worden, want dat heeft zich nu moeten rekken om de groei te volgen. Dat deze bekwaam moet geacht worden om boven de 90 te gaan zou geen obstakel mogen zijn. 

ChaCha zwemt momenteel in Nederland bij John ergens in de buurt van Rotterdam.  Hij ging 17 april 2019 naar huis. Het bleek een mannetje te zijn, maar nog altijd bloedmooi. De ginrin daarentegen zwemt nog altijd bij mij rond.

EXTRA:

Wie nog een meetlat wil: 5 december sluit ik de groepsaankoop.

Inschrijvingen 12 januari: wees op tijd om je in te schrijven.

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Kohaku Takigawa wat een beer nu al 76 cm en nog lang niet uitgegroeid 😍


Wim DW

heel mooie updates - bedankt voor de filmpjes - nu hebben we ook enkele UENO gezien - toppie


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht