Voorbereidend werk

Voorbereidend werk

Ik vertrek op vrijdag, kom zaterdag aan, zondag de R-collectie van Narita, dan 2 dagen veiling bij  Momotaro en dan 2 dagen veiling bij Sakai, en dan op vrijdagmorgen vroeg op om terug te vliegen naar huis, mijn vakantie zit er dan weeral op.

Het zal in ieder geval niet in mijn kleren gaan zitten. Wel hebben we onze voorbereidingen getroffen en de filmpjes van de koi tot 3-maal toe goed doorlopen. De foto's zijn niet presentabel om uit te  kiezen. Deze opgeblazen koi zijn geen goede weergave van de realiteit en ik stoor me hier telkens aan.

De filmpjes zijn overbelicht zodat het ook geen correcte weergave is van de koi, dus moeten we ter plaatse kijken. Wel bekijken we de filmpjes ontzettend dikwijls om bepaalde stereotiepe onregelmatigheden op te speuren. We stippen de koi aan die dan nog over blijven en die gaan we dan ter plaatse bekijken.

In het verleden heeft dit toch al de nodige resultaten opgeleverd, en toch zullen er ter plaatse nog een groot aantal koi geannulleerd worden omdat ze niet volledig beantwoorden aan de verwachtingen. Ook komen er dan nog andere bij die juist beter zijn dan verwacht. Dan is het je kans afwachten en zien of ik een koi te pakken krijg.

Het lijkt een bijzonder hoogwaardige veiling te zijn, en ik heb een paar voornemens. Het is wel dat ik enkel koi ga kopen op aanvraag of bieding van klanten, of ik ga enkele bijzonder hoogwaardige koi proberen aan te kopen die toekomstgericht een serieuze kans maken op goede ontwikkeling.

Als voorbeeld neem ik graag deze kohaku die ontzettend prijzig was, maar die ook bewees wat ze waard  is. Ze is ondertussen sansai en 74 cm. De eigenaar is nog altijd in dubio wat betreft het  nog een jaar  in Japan laten of niet. Ik kan er moeilijk raad in geven. 

Normaal zou ze rond de 80 worden als ze nog een seizoen extra blijft en vooral de kwaliteit en de body zouden moeten toenemen. Het is echter een kostelijke grap en succes is niet gegarandeerd. Bovendien vervalt nu de garantie van 100% en schakel je over naar 30% garantie. Wel een duidelijke strategie van Momotaro wat betreft de garantie.

De koi die mij persoonlijk sterk aanspreken en waar ik zeker een gok naar zal wagen zijn deze ginrin yamabuki van Momotaro. Ik kan hier ontzettend van genieten, maar je moet ze in het echt zien. Ik ga zeker proberen één van deze kadetten aan te kopen, maar  ik ben bang dat ze te hoog in prijs zullen gaan. De meeste van de vorige gingen tot 1,5 miljoen yen en dat is me wat te gortig.

Bij de Sakai veiling zie ik nog geen informatie verschijnen. Maar ook hier hetzelfde verhaal...

Wat betreft het nieuwsitem "Wie van de 3" van gisteren was er gelukkig voldoende animo wat toch plezierig is. Ik heb even de stemmen geteld, zowel op het nieuwsitem als op FB, en er kwam een duidelijke winnaar te voorschijn.

De voorkeur van de meesten ging naar koi 1 met 24 voorkeursstemmen, gevolgd door koi nummer 3 met 15 voorkeursstemmen en nummer 2 kwam gewoon niet aan bod. De eigenaar zeer tevreden veronderstel ik, want zijn keuze was ook de winnende koi, kan het nog beter.

Nog even toevoegen dat koi nummer 3 de keuze was van Hoshikin zelf en koi nummer 2, de keuze was van ons....het is dus duidelijk, wij kennen er gewoon niets van...spijtig... ! Ik ben in ieder geval blij dat nummer 1 gewonnen heeft, het is tevens een hele goede leerschool geweest.

Bekijk ondertussen de door ons gekozen koi op de veiling van Momotaro en als je vragen hebt, stel ze dan. Zelf kan ik ze niet beantwoorden, maar Ben kan je zeker van antwoord dienen. Let vooral ook op de mannelijke koi die aangeboden worden.

Er worden mij regelmatig vragen gesteld over de mogelijke prijzen op de veilingen. Ik zal trachten het op volgende manier duidelijk te maken. De biedingen starten gewoonlijk vanaf 100 000 yen, uitzonderingen niet meegeteld. Het gaat hier wel over de betere en gewenste koi. Mijn voorwaarden kan je aanvragen via mail. Je krijgt een overzicht van de kosten met een breakdown van de prijzen.

De Momotaro veiling

biedingen tussen 200 en 300 000 yen: weinig kans
biedingen tussen 300 en 500 000 yen: redelijke kans
biedingen tussen 500 en 1 000 000 yen: beste kans op succes
biedingen boven 1 000 000 yen: afhankelijk van de andere bieders

De Sakai veiling:

biedingen tussen 200 en 300 000 yen: zo goed als geen kans
biedingen tussen 300 en 500 000 yen: weinig kans, maar de kans is reëel
biedingen tussen 500 en 1 000 000 yen: beste kans op succes
biedingen boven 1 000 000 yen: afhankelijk van de andere bieders

De prijzen bij Narita zijn bekend.

Nog een goede bijkomende raad. Als je bied, bied dan juist boven het ronde bedrag. Bied tot 310 000 yen en niet tot 300 000 yen. Meestal hebben de kandidaten opdracht tot een bepaald bedrag dat over het algemeen afgerond is op het honderdtal. Geef je bieding dan 10 000 yen boven dit bedrag dan is je kans ietjes hoger.

Tenslotte een gouden raad !

Probeer niet de allerbeste koi uit te zoeken met een bod dat kant nog wal raakt. Succes zeker niet verzekerd. Probeer  juist die koi uit te zoeken die minder kans maken en toch nog met je verwachtingen overeenstemmen, dat is wat ik zelf doe. De beste koi uitzoeken is niet het moeilijkste, dat kan bijna iedereen ! Met andere woorden kies niet voor de koi die wij geselecteerd hebben, want geloof me, dan heb je weinig kans. 

Meer afbeeldingen

Voorbereidend werk: afbeelding 1
Voorbereidend werk: afbeelding 2
Voorbereidend werk: afbeelding 3
Voorbereidend werk: afbeelding 4
Voorbereidend werk: afbeelding 5
Voorbereidend werk: afbeelding 6
Voorbereidend werk: afbeelding 7
Voorbereidend werk: afbeelding 8
Voorbereidend werk: afbeelding 9
Voorbereidend werk: afbeelding 10
Voorbereidend werk: afbeelding 11
Voorbereidend werk: afbeelding 12
Voorbereidend werk: afbeelding 13
Voorbereidend werk: afbeelding 14
Voorbereidend werk: afbeelding 15
Voorbereidend werk: afbeelding 16
Voorbereidend werk: afbeelding 17
Voorbereidend werk: afbeelding 18
Voorbereidend werk: afbeelding 19
Voorbereidend werk: afbeelding 20
Voorbereidend werk: afbeelding 21
Voorbereidend werk: afbeelding 22
Voorbereidend werk: afbeelding 23
Voorbereidend werk: afbeelding 24
Voorbereidend werk: afbeelding 25
Voorbereidend werk: afbeelding 26
Voorbereidend werk: afbeelding 27
Voorbereidend werk: afbeelding 28
Voorbereidend werk: afbeelding 29
Voorbereidend werk: afbeelding 30
Voorbereidend werk: afbeelding 31
Voorbereidend werk: afbeelding 32
Voorbereidend werk: afbeelding 33
Voorbereidend werk: afbeelding 34
Voorbereidend werk: afbeelding 35
Voorbereidend werk: afbeelding 36
Voorbereidend werk: afbeelding 37
Voorbereidend werk: afbeelding 38
Voorbereidend werk: afbeelding 39
Voorbereidend werk: afbeelding 40
Voorbereidend werk: afbeelding 41

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Gerwin

Die R-collectie is Bizar. Wat een vissen! Momotaro liggen kansen bij de Sankes denk ik deze keer. Showa 110 wellicht de topper van de veiling, ondanks dat het showa is.


Willy

Voor mij nr 72, het zal helaas een droom blijven....


William William

De nummer 38 vind ik ook wel super, maar er staan daar meerdere dreamkoi.


interkoi

Ik heb een zwak voor nummerke 38. Niet te groot, misschien maak ik kans. Nummer 110 maar die gaat over de 3 000 000, dus niet doen.... Nummer 174 van de mannen. Het zal een zware strijd worden. Nummer 44 heb ik er voor mezelf speciaal toegevoegd, want daar heb ik een zwak voor, incl. het rode oogje.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240