Update van Roel

Update van Roel

Dag Luc, ik heb vandaag mijn 9 koi gebowld, gemeten en gefotografeerd. De foto's en filmpjes zijn jammer genoeg niet zo goed gelukt, de koi zien er in het echt veel beter uit. Vooral het beni is op foto meer oranje dan rood.

De Showa is van 2009, hij heeft vorig jaar (4 maart) nog in het nieuws item gezeten en was toen 75 cm. Hij lijkt dit jaar nog een groeispurt gehad te hebben en is nu 81cm, en dat voor een koi van 10 jaar. (Dit filmpje is nog van vorig jaar.)

De Sanke SAV18-1196 was in maart 41 cm, hij is er nu 55cm. Hij heeft wel op zijn kieuwdeksels ongewenst hi, maar in de vijver stoort dit niet zo hard. Het sumi is wel mooi tevoorschijn aan het komen. Op zijn linkerflank, net achter zijn kieuwdeksel achter het eerste rode patroon zit nog onderhuids sumi. Als dit er ook nog doorkomt brengt het de vis wel volledig in evenwicht. (de sanke bij aankoop, april 2019)

Kohaku 1811091 doet het zeer goed. Hij was in maart 32cm, en is er nu 47. Ik vind deze Kohaku zeer mooi en heeft een geweldige huidkwaliteit. (de kohaku bij aankoop, november 2018)

De Yamabuki van Momotaro is nu 60 cm met een voor mij zeer mooie lichaamsbouw. Ik hoop dat deze blijft groeien. Dit was een kleine Yamabuki, ik schat 25 cm die jij voor mij uit de selectie gekozen hebt voor de rest van de vissen naar Johan ging. (de Yamabuki bij aankoop oktober 2017)

Jij had er twee voor mij geselecteerd, één gele en één lichtere. De gele heb ik in het voorjaar verkocht, de kleur was beter maar de bouw was niet zo goed. Ik heb deze gehouden om te kijken hoe groot hij binnen twee jaar kan worden. Weet jij van andere Yamabuki uit deze serie hoe groot ze geworden zijn ?

Ik zou het wel eens leuk vinden om te weten welke koi de mensen zouden kiezen als ze 1 koi moesten selecteren op het filmpje uit de vijver ! ? Alle koi zijn als Tosai of nisai gekocht. Alle grote koi op het filmpje zijn 70 a 80cm. (Ter informatie, de vijver is binnen in de woonkamer gebouwd.)

TE KOOP:

Tenslotte heb ik er ook nog foto's van mijn q-bak bijgedaan. Ik zou deze willen verkopen. Als dat geen probleem is voor u mag je deze er altijd bij opzetten. Ik ga volgend jaar een nieuwe vijver maken en deze staat dan in de weg.Ik heb deze q- bak volledig zelf gemaakt uit isolatieplaaten en polyester.

De afmetingen zijn ± 250 (Lengte) x 136 (breedte) x 120 (Diepte). De filter is 80 cm x 80 cm en ook 120 diep. Zoals hij nu staat werkt de filter met een airlift, maar kan ook met een pomp werken. De q-bak is gemaakt volgens het ZEN systeem. Indien er mensen interesse hebben mogen ze me altijd contacteren.

ENKELE ANTWOORDEN:

Dag Roel, of mensen een keuze willen maken van een koi uit je vijver weet ik niet, maar dat zal je wel zien...
Als er mensen zijn die interesse hebben voor de Quarantaine bak, gelieve me te contacteren, dan breng ik je in contact met Roel.
Van de Yamabuki zijn er de vorige maanden reeds een groot aantal verschenen, waarbij exemplaren tot 65-70 cm.
De foto van de omgedraaide koi duid meer aan op vrouwelijk.
Dan nog wat betreft het hi op het kieuwdeksel van de sanke. Dit is in 1 minuut verwijderd als  je wil.

LAATSTE OPROEP:

Ik geef deze avond de bestelling van de meetlatten door. Indien je nog een lat wil bestellen...graag doorgeven aub.

Meer afbeeldingen

Update van Roel: afbeelding 1
Update van Roel: afbeelding 2
Update van Roel: afbeelding 3
Update van Roel: afbeelding 4
Update van Roel: afbeelding 5
Update van Roel: afbeelding 6
Update van Roel: afbeelding 7
Update van Roel: afbeelding 8
Update van Roel: afbeelding 9
Update van Roel: afbeelding 10
Update van Roel: afbeelding 11
Update van Roel: afbeelding 12
Update van Roel: afbeelding 13
Update van Roel: afbeelding 14
Update van Roel: afbeelding 15
Update van Roel: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

roel

leuk om de reactie te lezen, ik had wel verwacht dat vele de grote kohaku zouden kiezen (dit is ook 1van mijn favoriete). Ik ga proberen om de kleine maruten sanke, en de kleine kohaku binnen 1,5 a 2 jaar ook naar deze grote te krijgen met een hopelijk nog betere kwaliteit! De Hi utsuri is van Shinoda, dit is een rustige groeier +-6cm per jaar maar wel 1met een mooie huidkwaliteit.


Niels W

Mooie collectie Roel. Ik ga voor de hi utsuri.  Van welke kweker is deze? Great Niels 


Wim DW

mijn voorkeur gaat uit naar de grote kohaku - gevolgd door de maruten sanke -- de rest is ook best ok maar je vroeg de lezer om een keuze


William William

Het is echt mooi om de koi te zien zwemmen in de vijver, er is evenwicht, er is zalige rust, dit is heel goed en aangenaam !


Johan

Mooie update Roel en alle Koi krijgen een dikke 👍🏻 Ben benieuwd naar de nieuwe plannen voor de vijver maar dat zullen we nog wel een keer horen “ succes “


Polleke

Mijn favoriet is de grote Kohaku Roel .Grtjs 


interkoi

Dag Roel, ik heb een zwak voor Maruten, en daarom heeft de Maruten sanke mijn voorkeur, samen met de kohaku. Ondanks zijn leeftijd heb ik ook veel respect voor de oudere showa van Momotaro. Hij ziet er nog picobello uit.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240