Stéphane en Nicolas op bezoek

Stéphane en Nicolas op bezoek

Ieder jaar zijn ze present, de aangename mensen uit Zuid Frankrijk. Het is bijna 1150 km rijden met de wagen, maar dat deert ze niet. Volhardend bezoeken ze een aantal dealers in België en Nederland, en gewoonlijk rijden ze met hun aanwinsten terug naar huis.

Ik denk dat ze graag bij Interkoi komen. Tenminste dat idee heb ik. Het voordeel is natuurlijk dat ik met mijn Frans iets uit de voeten kan, buiten de technische termen, lukt het wel, en dat is een voordeel. Stéphane en Nicolas hebben uiteraard hun verlangens, en je kan moeilijk ontkomen aan de wens van hun om enkele koi te mogen zien.

Nicolas heeft reeds een koi gekocht bij Interkoi 2 jaar terug, en ik moet zeggen dat hij trots is op de evolutie van deze kohaku die hij toen aankocht.

Ik weet echter wat zij willen en dat helpt. Het is een kwestie van aanvoelen en blijkbaar is dat toch één van mijn capaciteiten.Gelukkig kon Ben me te hulp schieten want ik wist dat het een zware dag zou worden. We hebben dus ons best gedaan, en tegelijkertijd ook eventjes de koi gecontroleerd, dat kan nooit geen kwaad.

Ze hebben een goed gevoel bij koi en weten toch wat kwaliteit inhoud. De combinatie die zijn zoeken is echter een moeilijke combinatie, maar het geluk is dan weer is dat ik niet 1 of 2 koi kan laten zien die bij hen past, maar een heel gamma aan koi, en dat vinden ze geweldig.

Ik ga je dan ook alleen maar mee laten profiteren van de filmpjes.

De eerste bowl met Momotaro koi.

De tweede bowl met Momotaro koi.

Een sanke van Sakai FF.

Een kohaku van Matsue en showa + sankei van Momotaro.

Mijn lievelingsbowl, de showa van Ueno.

Drie geweldenaars van Matsue.

Mijn eerste aankoop op mijn laatste Japanreis.

Een sanke van Sakai FF en een sanke van Momotaro.

Onze 2 lievelingen samen, Kohaku van Momotaro.

Twee onvoorstelbare kleppers !

Twee sanke van Taniguchi. Nog even deze sanke bij aankoop laten zien. En ik hoop dat Lorenzo begrijpt wat hij gekocht heeft. (2de sanke in de bowl)

Als allerlaatste nog een onnatuurlijk mooie kohaku van Takigawa. Hier probeer ik wat meer tijd in te gaan steken.

Ik dacht dat ze gosai was, maar bij het bekijken van het certificaat zie ik dat ze nog maar Yonsai is, 76 cm en met een echte Takigawa body. Zelf vind ik de koi zo geweldig dat ik haar eigenlijk nog zelf even wil bewonderen. Het is misschien geen showkoi, maar dat zal me worst wezen. Het is een geweldige koi om in je vijver te bekijken en van te genieten.

Het patroon is overweldigend en met wat geluk doe ze hetzeflde als wat Virgin heeft gedaan, namelijk doorgroeien naar 99 cm. Voor mij hoeft het niet, ik ben nu al blij met deze verschijning. 

We hebben toch zomaar eventjes 29 bijzonder goede koi te voorschijn getoverd zoals je kan zien, ik ben er ook bijzonder trots op. Nu nog het moeilijkste gedeelte....verkopen....

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Johan

555


Wim DW

555


Johan D

555

Wim DW

555

The Untouchable

@Wim DW 555

Johan D

@Wim DW 555


Gerwin

555

interkoi

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml