Je koi even in de belangstelling

Je koi even in de belangstelling

Regelmatig krijg ik de vraag om even de koi die ze aangekocht hebben op film te zetten, zodat ze  nog even kunnen genieten van hun aankoop. Als de koi lang genoeg binnen zijn, is dat geen probleem.

Stuur me gewoon een mailtje, en ik zorg dat het in orde komt. Eén van de meest opmerkelijke koi, waar ik bovendien ontzettend veel plezier van heb, is deze kohaku van Takigawa.

Op verzoek even gebowld voor Willy, want zij behoorde bij aankomst tot de filmpjes die verloren waren gegaan. Geloof me,  het is een bonk van een kohaku, Takigawa waardig. Toen ik ze kocht, ik herinner het me nog zoals gisteren, dacht ik onmiddellijk aan een omgekeerde tancho.

Niet met een rode bol, maar met een witte bol. De mogelijkheid bestond dat het beni zou dichttrekken en het volledig een bol zou worden, maar dat is niet gebeurd. Moest het dichtgetrokken zijn, dan zou men kunnen spreken van een venster, maar dat is  het dus niet geworden.

Het was 9 december 2017 en ik spotte ze in de vijver als je naar zij bovenste kweekhuis rijd bij de kweker. Takigawa San bowlde ze voor mij en ik was dadelijk verkocht. Na lichtjes onderhandelen bleef ze als azukari. Bij Takigawa is azukari iets eenvoudiger dan bij de andere kwekers. In de winter gewoon naar buiten in de mudpond....azukari probleem opgelost.

Het jaar daarop was ze goed veranderd, en er was een afspraak gemaakt dat als ze 65 cm zou zijn geworden, ze verkocht zou zijn. Ze werd volgens mij 66 cm gemeten, en de koop werd bevestigt. Willy is ook al eigenaar van Virgin, een kohaku van Takigawa die ondertussen 99 cm is geworden en ook over een massief lijf beschikt. (op het einde van het filmpje zie je nog zijn prachtige mudpond)

Virgin is een verhaal apart. Ik kocht Virgin in oktober 2010. Iedereen lachte me uit dat ik zoveel geld had gegeven aan een kohaku van Takigawa.  In 2014 werd ze 91 cm gemeten en op het einde van het filmpje zie je deze duikboot naar boven komen.

In 1995 was ze 94 cm. Als ik aan haar denk geeft ze me nog altijd een bijzonder prettig gevoel. Ze zou volgens Willy nu 99 cm zijn, maar het is al een hele tijd geleden dat ik  ze nog eens gezien heb. Het wordt tijd om ze nog eens te bowlen, ik zou ze doodgraag nog eens zien, en ik heb een meetlat van 100 cm...

Na het tonen van het filmpje kreeg ik een mooie feedback van Willy en dat doet altijd plezier:

Met dank voor de mooie beelden. Vorig jaar was al te zien dat ze ‘stevig’ in haar vel zat, meestal een aanzet naar minder lengtegroei en meer breedte. De groei die ze dit jaar kende van een 7cm, maar ook de huidige proporties, geven echter aan dat deze dame binnen 2 jaar  vlot de tachtig cm overschrijdt. En als ze dan ook nog  wat breedte maakt , zal het patroon  nog beter tot zijn recht komen. Belangrijk blijft ook het stevige beni en de mooie aflijningen van de patronen. Wij vinden ze ook  geweldig, maar zijn dan ook Takigawa fan. En zet deze eens bij de huidige verkopen van Momotaro of Sakai,  ik denk dat we zouden verschieten van de basisprijs…Succes in Japan, ik zie heel mooie sankes bij Momotaro maar vrees  dat dit geen spek meer is voor onze bek.

EXTRA INFORMATIE

De meetlatten zijn besteld. Er werd afgesproken dat ik info zou krijgen wanneer ze binnen komen. Ik zal jullie dan op de hoogte houden. Er is niet echt haast bij veronderstel ik, het zit in de pen

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Matthijs

555

Willy

555


Willy

555

Johan

555


Johan

555


David

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml