Je koi even in de belangstelling

Je koi even in de belangstelling

Regelmatig krijg ik de vraag om even de koi die ze aangekocht hebben op film te zetten, zodat ze  nog even kunnen genieten van hun aankoop. Als de koi lang genoeg binnen zijn, is dat geen probleem.

Stuur me gewoon een mailtje, en ik zorg dat het in orde komt. Eén van de meest opmerkelijke koi, waar ik bovendien ontzettend veel plezier van heb, is deze kohaku van Takigawa.

Op verzoek even gebowld voor Willy, want zij behoorde bij aankomst tot de filmpjes die verloren waren gegaan. Geloof me,  het is een bonk van een kohaku, Takigawa waardig. Toen ik ze kocht, ik herinner het me nog zoals gisteren, dacht ik onmiddellijk aan een omgekeerde tancho.

Niet met een rode bol, maar met een witte bol. De mogelijkheid bestond dat het beni zou dichttrekken en het volledig een bol zou worden, maar dat is niet gebeurd. Moest het dichtgetrokken zijn, dan zou men kunnen spreken van een venster, maar dat is  het dus niet geworden.

Het was 9 december 2017 en ik spotte ze in de vijver als je naar zij bovenste kweekhuis rijd bij de kweker. Takigawa San bowlde ze voor mij en ik was dadelijk verkocht. Na lichtjes onderhandelen bleef ze als azukari. Bij Takigawa is azukari iets eenvoudiger dan bij de andere kwekers. In de winter gewoon naar buiten in de mudpond....azukari probleem opgelost.

Het jaar daarop was ze goed veranderd, en er was een afspraak gemaakt dat als ze 65 cm zou zijn geworden, ze verkocht zou zijn. Ze werd volgens mij 66 cm gemeten, en de koop werd bevestigt. Willy is ook al eigenaar van Virgin, een kohaku van Takigawa die ondertussen 99 cm is geworden en ook over een massief lijf beschikt. (op het einde van het filmpje zie je nog zijn prachtige mudpond)

Virgin is een verhaal apart. Ik kocht Virgin in oktober 2010. Iedereen lachte me uit dat ik zoveel geld had gegeven aan een kohaku van Takigawa.  In 2014 werd ze 91 cm gemeten en op het einde van het filmpje zie je deze duikboot naar boven komen.

In 1995 was ze 94 cm. Als ik aan haar denk geeft ze me nog altijd een bijzonder prettig gevoel. Ze zou volgens Willy nu 99 cm zijn, maar het is al een hele tijd geleden dat ik  ze nog eens gezien heb. Het wordt tijd om ze nog eens te bowlen, ik zou ze doodgraag nog eens zien, en ik heb een meetlat van 100 cm...

Na het tonen van het filmpje kreeg ik een mooie feedback van Willy en dat doet altijd plezier:

Met dank voor de mooie beelden. Vorig jaar was al te zien dat ze ‘stevig’ in haar vel zat, meestal een aanzet naar minder lengtegroei en meer breedte. De groei die ze dit jaar kende van een 7cm, maar ook de huidige proporties, geven echter aan dat deze dame binnen 2 jaar  vlot de tachtig cm overschrijdt. En als ze dan ook nog  wat breedte maakt , zal het patroon  nog beter tot zijn recht komen. Belangrijk blijft ook het stevige beni en de mooie aflijningen van de patronen. Wij vinden ze ook  geweldig, maar zijn dan ook Takigawa fan. En zet deze eens bij de huidige verkopen van Momotaro of Sakai,  ik denk dat we zouden verschieten van de basisprijs…Succes in Japan, ik zie heel mooie sankes bij Momotaro maar vrees  dat dit geen spek meer is voor onze bek.

EXTRA INFORMATIE

De meetlatten zijn besteld. Er werd afgesproken dat ik info zou krijgen wanneer ze binnen komen. Ik zal jullie dan op de hoogte houden. Er is niet echt haast bij veronderstel ik, het zit in de pen

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Matthijs

Werkelijk geweldige kohaku blijft dit! Idem voor Virgin trouwens! Pracht aankoop Willy maar dat is jou perfect toevertrouwd! Ben ook heel benieuwd naar hoe Virgin er nu bij zit.. Takigawa zijn dankbare koi die elk jaar iets beter worden! Goed aangekocht door Luc in Japan!

Willy

Voor niets krijgt Luc ze niet, ook niet bij Takigawa, maar blijkbaar hebben beiden een speciale band en kan Luc zeer goede en gezonde kois kopen, waar wij allen blij van worden.


Willy

Gezien de huidige prijzen die men in Japan vraagt voor de kois ( of krijgt ?), is het belangrijk dat we van onze aankopen ook wat jaren kunnen genieten. En hier hebben de kois van Takigawa een grote streep voor op meerdere gerenommeerde kwekers. Als je dan ook nog ziet dat de kleuren, ondanks wat leeftijd, ook nog stevig en egaal blijven, is het plaatje helemaal rond. Takigawa kweekte koi zoals wij (of wij zoals hij), nu reeds 31 j bezig met de hobby, doen: de natuur bepaalt voor een groot stuk elke evolutie, seizoenen zijn wat ze zijn, bloedlijnen spreken voor zich. Geen kunstgrepen, wel een vijver die beantwoord aan de noden van onze koi. ( en hierover gaan we gezellig van gedachten wisselen bij de Opendeurdagen van Luc).Ik vermelde dat Takigawa kweekte, de brave man gaat op pensioen, het is niet zeker dat de zonen dezelfde weg opgaan als zijn vader, wat wij ten zeerste zouden betreuren, maar gewin gaat boven kattegespin…..afwachten dus. Bedankt voor de aandacht van de tuin, ook wij zijn dagelijks dankbaar hierin te mogen ontwaken.

Johan

👌🏻


Johan

Tijd voor een update Willy als ze 99 cm is dan kijk ik er nu al naar uit. Kohaku van een meter is uniek en heel speciaal zeker met haar body 👌🏻


David

Amai, zeer mooie tuin hoor Willy 👍🏻


Wim DW

proficiat willy, zowel de kohaku die je vijver gaat bevolken alsook Virgin is een genot om naar te kijken.  Takigawa misschien wel ondergewaardeerd door het grotere publiek nogmaals proficiat !!!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240