De foto zegt alles

De foto zegt alles

Begeestering, spanning, extase, de foto zegt inderdaad alles. Ze waren er s'morgens al vroeg bij want ze moesten nog 1100 km rijden, en dat kruipt niet in je kleren. Ik heb het vroeger regelmatig gedaan en ik weet waarover  ik praat.

Ik ben bijna zeker dat ze bijzonder blij waren met hun aanwinsten en ik hoop dat ondertussen alles goed rondzwemt daar in het Zuiden van Frankrijk. Beide met een kohaku, en in onze ogen niet van de minste. 

Ludovic met kohaku KO-V19-10103, een kohaku die door ons als één van de beste werd verkozen. Deze werd vrij snel gekozen, Stéphane had het wat moeillijker om te kiezen. Hij wou nog even enkele koi vergelijken om zijn definitieve keuze te maken.

De Sanke van Sakai FF 1510009 die een prachtige body  heeft en een behoorlijke lengte van 75 cm. Ze verandert bijzonder positief, en het lang verwachtte sumi begint stilaan meer en meer te komen. Voor de één of andere reden valt ze altijd juist buiten de prijzen.

De jongere Sakai FF 1911005, waarvan wij hopen en denken dat het sumi het venster nog helemaal zal bedekken. De lengte heeft ze al, de body zal ze nog moeten maken. Uit ervaring weet ik dat ouder worden helpt....helaas....

Het werd tenslotte de koi die ik het minst graag verkocht langs één kant, maar die ik ze gunde langs de andere kant. De onweerstaanbare kohaku 1911020 van Takigawa. Een geschenk uit de hemel, een kohaku die iedereen wel wil, een droom van een kohaku, een verschijning die je adem beneemt of zoals ik al zei, de foto zegt alles.

Het hoeven geen Grand Champions te zijn om emoties los te kweken. Grand Champion is er maar één, en is het makkelijkste te kopen als je maar geld geeft. Emoties zijn niet te vergelijken en verschaffen minstens zoveel plezier, maar dat is mijn simpele mening. Vergeef de foutjes, bekijk de pluspuntjes en geniet extra van je koi. "au revoir et a l'année prochaine" wisten ze me te vertellen en hun lange reis naar huis begon. Ik hoop dat alles goed is verlopen, ik zal het snel weten.

Het hoofdstuk Frankrijk is gesloten, nu naar het hoofdstuk Hoshikin.

Ik had ze eigenlijk nog niet goed gezien, hun aanpassing leek goed te zijn verlopen, tijd om ze even van dichterbij te bekijken. Alle koi even in een grote bowl gezet en dan één per één bekijken was de boodschap. 

Hoshikin serie 1

Hoshikin serie 2

Hi Utsuri 1911007

Hi Utsuri 1911006

Hi Utsuri 1911005

Allen zagen er goed uit, nu verder rustig laten rondzwemmen zodat ze volledig kunnen herstellen van de reis. Dan is het tijd om even de kohaku van Rudie te bowlen want daarom was hij naar Arendonk gekomen. Vooraleer ik echter het filmpje laat zien wil ik nog even het filmpje bij aankoop laten zien. We zien hier de kohaku van Rudie, samen met een ginrin kohaku en ChaCha, de bloedmooie sanke.

Ze heeft ondertussen 2 seizoenen mudpond extra gehad en is nu sansai, 28 maanden en bijna 70 cm. Dat ze groot zou worden stond in de sterren geschreven, maar het is natuurlijk altijd afwachten of de kwaliteit de groei van het lichaam zal volgen. Oordeel zelf....

Er was echter veel enthousiasme onder de klanten die kwamen zien, en dan is het een kwestie van koi te laten zien. Soms vind ik het zelf te veel bowlen, maar ja, je moet nu éénmaal ook verkopen, want anders kan de bruine het niet blijven trekken, dus we gingen er maar voor.

De toeschouwers staan echter versteld van het aanbod van jumbo. Het is er niet eentje, het zijn er een hele serie die ik kan laten zien, de ene nog beter dan de andere. Laten we ze even overlopen.

Showa SH-V19-10311

SH-V19-10263/SH-V19-10311

Showa SH-V19-10288/SH-V19-10292/SH-V19-10276

Meten van de Showa SH-V19-10288/SH-V19-10292/SH-V19-10276

De Kohaku van Sakai KO-V18-10210

De Sanke van Sakai gekocht via Narita SA-NA19-429

 

Meer afbeeldingen

De foto zegt alles: afbeelding 1
De foto zegt alles: afbeelding 2
De foto zegt alles: afbeelding 3
De foto zegt alles: afbeelding 4
De foto zegt alles: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Marc

Quels sont les commentaires de votre ami au sujet de la showa 1911016 ? Je dois vraiment apprendre le flamand .... 

interkoi

Il dit que le peau est supérieure et le sumi de très grand qualité. Il le trouve un très bon showa


Johan

Wat een Rudie(y) dag 😀 in Arendonk.


rudy

was weer geslaagd dagje koi kijken en kroketten eten 😂😂


rudy

Het was gisteren een mooie en leerrijke koidag,wat een top kwaliteit. bedankt voor de mooie namiddag , Rudie\'s,Ben,Luc


rudie

Wat een hoge kwaliteit heb ik gisteren gezien. Kohaku meer dan een tevreden klant. Was ook een zeer gezellig middag met de drie Rudy(ie)s en Ben bedankt voor de uitleg van de showa👍🏻


interkoi

Ondertussen krijg ik bericht uit Avignon dat alles goed is aangekomen. Zij content...ik content....

Johan

Goed bericht 👍🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137