De veranderlijkheid van tosai

De veranderlijkheid van tosai

Tosai laten opgroeien in Japan kan enorm plezierig zijn, men moet echter  niet vergeten dat het ook minder goed kan gaan. Het is en blijft een oncontroleerbaar iets.

Wij kochten in oktober 2017 een groot aantal Taniguchi als tosai en ondertussen zijn reeds meerdere koi aangekomen. Het is altijd afwachten, en het grootste gedeelte van zijn azukari zijn meer dan goed. 

Gisteren heb ik er al eentje laten zien van die selectie en die was in onze ogen beregoed. Vandaag kwam Philippe naar zijn azukari kijken, en die was helaas wat minder ontwikkeld. Kohaku 1710049 had wat ingeboet in het beni, maar de vraag is of het nog zal recupereren.

Hier zie je de kohaku nog bij aankoop, en zoals je ziet is het kleine patroontje dat links aan het eerste patroon was gekoppeld, los is gegaan en dat  het 2de kleine patroon daarachter ook van massa heeft ingeboet. Het beni was echter nog van goede kwaliteit en ik denk zelfs dat het in de toekomst nog zal verbeteren. 

Zelfs bij nazicht in 2018 was de kohaku nog in volle glorie. Het zijn dingen die kunnen gebeuren en als de ontwikkeling positief is, is men altijd bijzonder enthousiast, maar als de ontwikkeling minder is, dan heb ik het gewoonlijk gedaan. Zo zie je maar dat niet alles goud is wat blinkt.

Daartegenover staat dat zijn vervangkoi die hij verloren was door de problemen bij Taniguchi wel een duimpje verdiend. Sanke 1805009 zag er goed uit en met haar 62 cm zeker niet onverdienstelijk. Weinig op aan te merken, goede lange bouw, goed shiroji en beni met sumi op goede plaatsen...ze mag er zijn. Deze sanke kocht ik aan in april 2018 op 41 cm.

Dan is de goshiki van een andere makelij, die is wel bijzonder goed ontwikkeld. Bekijk deze kwaliteit dan maar. Intens beni van de bovenste plank. Tot hiertoe nog geen ongewenste sumi spots op het rood, dan zijn goshiki bijzonder plezierig om te bekijken. Ik kocht deze begin dit jaar in april. Iedereen zeurt over goshiki en ik wil ze eigenlijk niet kopen omdat ik het vervolg ken.

Weinigen zijn uitverkoren om bloedmooi te worden, want ze worden dikwijls ontsierd door ongewenst sumi op het beni, maar degene die ik gekocht heb zijn bloed- en bloedmooi dat moet ik eerlijk toegeven. Misschien dat ik volgend jaar weer een serie aankoop.

Een overzichtsfilmpje van de vijver met de koi van klanten zodat ze hun koi ook even kunnen bekijken.

Van de Fransmannen kreeg ik nog een filmpje toegestuurd dat ze zelf gemaakt hadden tijdens het inpakken van de koi, en dat is ook altijd leuk om te zien.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

David

555


beereke

555


Johan

555


Johnny

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml