De laatste serie van de tosai

De laatste serie van de tosai

Het is nu 7 uur in de morgen (bij jullie 1 uur s'nachts), stralende zon en rond de 25°, wat verlang je nog meer.

In het onderdeel "vraag het aan Rini", wordt de vraag gesteld hoe je het onderscheid kan herkennen van echte bacteria house en bacteria home. Zoals gezegd door Rini is de bacteria house veel fijner van structuur dan het bacteria home. Het verstandigste is dat je vraagt om de doos te mogen zien, waarin het verpakt wordt. Normaal wordt het originele bacteria house verpakt in de originele dozen van Momotaro, tenminste zo was het bij mij toen ik een lading heb laten komen.

Ik kan weinig zeggen over het verschil in werking, of het verschil in kwaliteit. Of het slechter is, kan ik niet beoordelen. Men zegt dat het verschil vooral ligt in het verhitten van het materiaal. Het originele bacteria house zou op zeer hoge temperatuur worden gebakken of verhit, terwijl bacteria home niet zo verhit wordt.

Als ik beide vergelijk, want ik heb het originele en de copie, dan is het originele ook veel harder en brokkelt niet af. Bacteria home brokkelt wel af als je er over wrijft, wat er op duid dat zou kunnen afbrokkelen. Het origineel ligt al enkele jaren bij mij in de bakki's, en is nog in precies dezelfde staat als toen ik het erin legde.

Wat betreft andere materialen, ben ik zeer tevreden over het product glafoam. Dan vraag je je af, waarom ben ik daarover tevreden ? Hier moet je weer praten over het "goede gevoel" syndroom, want meten of weten kan je niet. Het is in ieder geval zo dat glafoam mij de beste indruk geeft. Het is poreus, het water kan er goed doorstromen zodat de nitrificerende bacteriën zich goed kunnen hechten. Je hebt er weinig onderhoud aan, en het verlies van materiaal door wrijving is minimaal.

Als ik het opnieuw moest doen, zou ik gaan voor glafoam, omdat het in verhouding prijs/kwaliteit gewoon niet te vergelijken is. Ik weet niet wat het momenteel kost, maar toen ik het aankocht zat het rond de koers van 35-40 euro voor 20 kg. Bij het originele bacteria house zat je toen al snel rond de koers van 200 euro voor 10 kg of het 10 voudige...

Dat wat betreft mijn persoonlijke ervaring met filtermateriaal, laten we nu overgaan tot de orde van de dag. Kort en bondig zijn dit gewoon de laatste tosai waarvan ik voor het vertrek een filmpje heb gemaakt.

Tosai-7de serie

Tosai-8ste serie

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240