De man met de rode schoentjes

De man met de rode schoentjes

Vandaag zal ik voor het laatst aanwezig zijn en pas terug op de proppen komen op zaterdag 14 oktober.

Dan zal ik ook een interessante voorstelling willen geven, maar daarover later wat meer info. Gisteren kwamen er al veel mensen afscheid nemen.

Je hebt the woman in red maar je hebt ook de man met de rode schoentjes…wie zou dat kunnen zijn ? Eigenlijk niet moeilijk te raden, want er is maar één persoon dit met zijn rode mustang de koer komt opgereden...

Hij geniet duidelijk van zijn bolide, en passend bij de auto…zijn rode schoentjes. Nu nog even wachten tot hij een rood broekske aantrekt, dat zou pas een foto opleveren. Zoals je kan zien op de 2de foto probeert Rudy hem al de juiste pasjes aan te leren.

Veel mensen kwamen kijken naar de overblijvers, de overlevers, de niet genomineerden of hoe je ze ook mag noemen, de koi die de eindstreep niet gehaald hebben.

Is dit nadelig of geeft dit een indicatie over kwaliteit ? Oordeel zelf, ik zal de koi even één voor één laten zien, en vertel me of je ze minder van kwaliteit vind !

Johan zocht een sanke met het bekende verhaal…Als eerste een sanke van Momotaro.Groter dan je zou verwachten met zijn 59 cm. Gekocht als vrouw, aangekomen als man…

Er is weinig op aan te merken, een wat klassiek patroon, maar dat is geen oneer. Goede huidkwaliteit, prachtig hi met sterk sumi op goed verdeelde plaatsen. Neen, deze wordt geen 80 cm, maar hij heeft ook niet de prijs van een 80 cm potentie koi. De analogie in zijn sterkste vorm als je begrijpt wat ik bedoel.

Dan maar een volgende bekeken, maar dat is een moeilijk geval. Deze koi heeft tijd nodig. Het zal niet eenvoudig zijn om deze koi naar grote hoogten te brengen, maar de mogelijkheid zit erin, de prijs is er ook naar.

Toen Ben deze bekeek, en ik hem vertelde dat ik niet goed wist wat er mee zou doen, gaf hij me te kennen dat hij deze heel graag in zijn vijver zou hebben om verder aan “te werken”.

Niet dat het hem zou lukken, maar de kans dat hij er een koi van 80 cm zou van maken met een sterke verbetering van het hi en het onvoorspelbaar sumi is grotendeels gegarandeerd, en ik geloof hem. Ik heb al veel wonderen gezien bij Ben, en daarom is mijn vertrouwen altijd 101%. Voor de verkoop is ze waardeloos, voor de koikichi die gelooft in zijn mogelijkheden een zegen.

Een sanke die wel verkoopbaar is maar moeilijk te verkopen wegens het patroon ligt ook niet in de verwachtingen. Alhoewel ik kan garanderen dat het shiroji voor deze man onberispelijk, wat zeg ik…..fenomenaal en zelden gezien is, spreekt deze sanke niet iedereen aan. Dat is dan ook zijn noodlot…

Dan maar weer eens tot de oudgedienden. Oma en Omama ga ik ze noemen. Iedereen wil ze, niemand koopt ze. Dat zijn wel de koi die ze willen, was er dat verdomde prijskaartje niet aan verbonden. Dat is eigenlijk ook niet het geval, want een tijd geleden bood ik ze spotgoedkoop aan en verlieten ze het nest ook niet, en toch valt iedereen erover.

De Italiaan stond werkelijk te geilen bij de sanke, en als hij het financieel aan zou kunnen had ze al lang van haar pensioen in Italië kunnen genieten. Weer eens eeuwige zonde….Einde verhaal, geen verkoop…

Iemand van de kring van koivrienden kwam een bezoekje brengen en was op zoek naar een doitsu. Dat kom je ook niet veel tegen, want doitsu is niet eenvoudig te verkopen.

Ik heb er maar 2 zwemmen, en die mogen er goed zijn. De doitsu van Hiroi doet het erg goed, wint zijn eerste prijs op de show wat ook meegenomen is, maar misschien was er geen tegenstand in doitsu van die maat, dat kan ook. (dat noemen ze sarcasme.)

Het is een vrouwelijke koi, niet overdreven duur, integendeel, prijstechnisch in mijn ogen heel aanvaardbaar. Een hi dat egaal is over de gehele body, misschien patroontechnisch wat aan de zwakke kant, maar wat de één niet graag ziet, ziet een ander wel graag, en ik mag de koi goed lusten.

De oudgediende van Okawa blijft een plaatje om naar te kijken, je kan me wijsmaken wat je wil, maar een doitsu met dit patroon is exclusief. Ze waren met zijn twee, de andere is naar de Vlaanders gegaan, maar daar heb ik helaas niets meer van gehoord.

Ik ben altijd benieuwd hoe het een soortgelijke koi vergaat eenmaal deze bij mij weg is, dan kan je vergelijken. De ontwikkeling bij de koi die naar zijn eigen vijver gaat ontwikkelt gewoonlijk veel beter dan degene die vergelijkbaar is en nog hier rondzwemt. Moest de koper van het maatje van deze doitsu sanke dit verhaal lezen, dan is het natuurlijk altijd plezierig om een update te krijgen.

Tot slot nog even melden dat de karashi en de asagi die gisteren goed vertrokken zijn en dat ik blij ben om een update te ontvangen. Bij deze mijn dank David...

Van Patrick kreeg ik een bijzonder goed filmpje aan van zijn koibende, gelukkig niet met de telefoon gemaakt, en ik moet zeggen dat er dat bijzonder goed uit ziet !

Het maakt me bijzonder blij dat ik een groot aantal kleppers zie rondzwemmen die ondertussen tegen de 80 cm aanhikken of zelfs erover. Hier kan ik van genieten, en de koi zwemmen er uitermate goed, ontspannen en rustig bij.

Patrick en Chris blijven graag op de achtergrond, maar ik ben blij dat ze voor de eerste keer een kijkje laten nemen in de vijver met de koi die bijna allemaal van Interkoi komen ! Dankjewel…en ik hoop dat het etentje in de kleynhoeve gesmaakt heeft....

OPMERKING

Er is wat positieve kritiek gekomen op de opmerking wat betreft het artikel van de week over Aqua Serum.

Er werd mij kwalijk genomen dat ik niet vermelde dat er metalen of andere zich in de vijver moeten bevinden om een nuttig product te zijn. Dat klopt inderdaad en misschien had ik het iets duidelijker moeten verwoorden maar....

Er zijn bijzonder veel mensen, je zult het niet geloven die nog steeds met zinkpoeder werken tegen de algen in hun vijver...jawel hoor ! Bovendien is iedere medische behandeling een mogelijkheid dat er zich metalen in je water ophopen, denk maar aan FMC...en alle andere medicamenten voor koi.

Misschien had ik dit meer moeten benadrukken, maar bij deze zou dit moeten rechtgezet zijn...

Meer afbeeldingen

De man met de rode schoentjes: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137