" /> " />
De mannen van Tollembeek

De mannen van Tollembeek

Tollembeek voor onze Nederlandse vrienden onbekend, maar als ik de naam "Urbanus" zeg, dan klinkt dat misschien beter in hun oren.

Inderdaad, Tollembeek is de woonplaats van onze "Urbain", en welke muziek kan je dan beter op het filmpje zetten, dan een kaskraker van deze toch wel bijzondere entertainer. Voor diegenen die het filmpje niet met muziek kunnen openen, hier de versie zonder muziek.

Jürgen en Bjorn wonen ook in Tollembeek, en bestempelen hem als een gewone en vriendelijke bewoner van het dorp. Bovendien brachten ze voor mij een sixpack bier mee, gebaseerd op de stripreeks van Urbanus, waarvoor mijn dank.

Maar het gaat hier over koi, dat zouden we bijna vergeten. De 2 koi die Jürgen kwam ophalen hebben toch een klein verhaal. Beiden zijn showa van Momotaro die ik verleden jaar ingekocht heb. De koromo showa is er nog eentje van de 64 reeks, hier nog te zien bij aankoop in maart 2011. Er zijn meerdere filmpjes van gemaakt, en in oktober 2011, zag hij er zo uit. Ondertussen is hij rond de 55 cm, maar niet vergeten dat hij nog maar juist 2 jaar is, of nog moet worden. Een mogelijke 70 cm is in de maak.

De tweede showa hebben wij persoonlijk nog verleden jaar bij Momotaro uitgekozen, samen met enkele andere showa. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, want Adam (ploegbaas bij Momotaro) liet Ben een groot aantal tosai uitzoeken voor een menselijke prijs, terwijl wij naar andere koi gingen kijken.

Toen we terug bij Ben kwamen, die op zijn gemakske uit 5 of 600 tosai zijn handpick koi zocht, moest hij van Adam onmiddellijk stoppen toen hij zag welke Ben selecteerde. Nu vraag je je af waarom, maar in principe moet je koi zoals deze kopen zonder selectie. Dit wil zeggen, je zegt hoeveel je er wil, en zij scheppen gewoon de koi eruit. Selecteren mag dan ook absoluut niet. Wij hebben er een 20-tal uit geselecteerd, en we hadden er geen spijt van.

Deze koi zou bijna niemand ooit kopen als ik hem zou presenteren, zoals hij er uitzag bij aankoop, maar wat zou je ervan zeggen als je deze nu in het filmpje ziet ? Bovendien is er grote kans dat het een vrouwtje is Jürgen, want dat ben ik gisteren nog vergeten te vertellen. De kans dat het een vrouwtje is, is 80%, maar we zijn het gisteren vergeten te checken. Deze showa heeft nog zeer veel in haar mars, want ik geloof niet dat je weet wat je gekocht hebt. Laat deze in de loop van volgend jaar nog maar eens terug zien, en veel mensen zullen zich een bult verschieten.

Het was gisteren ook raak in de vijver. Mijn zijwanden hingen vol eitjes, en de koi waren verdacht veel aan de wanden aan het zabberen. Eitjes stond er op het menu, en ze lieten het zich smaken. De Hoshikin kohaku is ondertussen enkele kilo's lichter geworden, maar het werd ook tijd. Ik kreeg trouwens nog mails binnen van klanten, waarvan hun koi gepaaid hadden.

Als je je verveelt, en je hebt bijna 2 uur de tijd, dan kan je hier nog een optreden zien van den echte Urbanus uit de goeden ouden tijd...

Meer afbeeldingen

De mannen van Tollembeek: afbeelding 1
De mannen van Tollembeek: afbeelding 2
De mannen van Tollembeek: afbeelding 3
De mannen van Tollembeek: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240